top of page

10 Τρόποι να κάνετε το προφίλ σας στο LinkedIn να ξεχωρίσει το 2023 (Guide)


Ανεξαρτήτως με το στάδιο που βρίσκεστε στην αναζήτηση εργασίας, πάντα χρειάζεται ένα προφίλ στο LinkedIn που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.


Με περισσότερους από 600 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το LinkedIn είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον πλανήτη. Εάν είστε αφοσιωμένοι στην καριέρα και την επαγγελματική σας εξέλιξη, χρειάζεστε ένα προφίλ LinkedIn που είναι βελτιστοποιημένο και ενημερωμένο. Το προφίλ σας στο LinkedIn είναι η ευκαιρία σας να τοποθετήσετε το όνομα και το πρόσωπό σας μπροστά σε εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) επαγγελματίες στον κλάδο σας, ειδικότερα αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας, αυτό είναι απαραίτητο. Ωστόσο, δεν αρκεί να έχετε απλά ένα προφίλ στο LinkedIn. Χρειάζεστε ένα προσεγμένο προφίλ που θα προσελκύει την προσοχή, θα διαθέτει τις σωστές πληροφορίες και σας βοηθά πραγματικά να συνδεθείτε με τους ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την καριέρα σας.


Ακολουθούν 10 απλές συμβουλές για να κάνετε το προφίλ σας στο LinkedIn να ξεχωρίζει:

1. Προσθέστε την φωτογραφία σας

Το πιο απλό και σημαντικό βήμα όταν δημιουργείτε προφίλ στο LinkedIn είναι να προσθέσετε μια καλή φωτογραφία στο προφίλ σας. Ανάλογα με το αντικείμενο που ασχολείστε, μπορείτε να γίνετε αρκετά δημιουργικοί με τη φωτογραφία σας, αρκεί πάντα να θυμάστε ότι το περιβάλλον του LinkedIn αφορά την εργασία, επομένως προτιμάται ένας πιο casual αλλά still professional τόνος.


2.Γράψτε ένα δημιουργικό headline

Το headline εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το όνομα σας, επομένως είναι το πρώτο πράγμα που διαβάζει κάποιος στο προφίλ σας. Το συνηθισμένο και απολύτως αποδεκτό είναι να γράψει κάποιος τη θέση στην οποία απασχολείται εκείνο το διάστημα. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό το μοτίβο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους 120 χαρακτήρες που σας δίνονται, γράφοντας κάτι πιο δημιουργικό, που θα ξεχωρίσει. Σκεφτείτε το σαν μια μικρή διαφήμιση για τον εαυτό σας, σε υποψήφιους πελάτες, recruiters και εταιρίες. Να θυμάστε όμως πάντοτε σε ποιον απευθύνεστε.


Data Science School Greece 2023


3. Κρατήστε το προφίλ σας δημόσιο

Έτσι κάνετε την δουλειά των HR recruiters πολύ πιο εύκολη. Το δημόσιο προφίλ σας εμφανίζεται στις αναζητήσεις στο Google, το Bing, το Yahoo και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Αυτό είναι χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε οι recruiters και HR professionals να σας βρίσκουν γρήγορα και με ευκολία. Όσοι ασχολούνται με τις προσληψεις, συνήθως έρχονται σε επικοινωνία με τα επαγγελματικά προφίλ στο LinkedIn, βασίζονται όμως και σε υπηρεσίες αναζήτησης και μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yahoo κ.α


4. Αναλύστε την εργασιακή σας εμπειρία

Αντί απλά να αντιγράψετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί. Στο LinkedIn δεν ισχύει ο κανόνας με τα μονοσέλιδα βιογραφικά. Στο προφίλ σας μπορείτε να αναλύσετε ότι θεωρείτε σημαντικό για την τελευταία θέση εργασίας σας, τα καθήκοντα σας, ιδιαίτερα επιτεύγματα και γενικότερα όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες δεν χωρούν στο βιογραφικό σας. Ένα tip εδώ είναι να σημειώνετε, το τι καταφέρατε στην κάθε θέση που είχατε αναλάβει και τα αποτελέσματα που φέρατε για την εταιρεία.


HR School Greece 2023


5. Χρησιμοποιείστε background/cover photo

Αν δεν το γνωρίζατε, μπορείτε στο προφιλ σας να χρησιμοποιήσετε cover photo όπως γινεται και στο facebook και το twitter. Αυτό μπορεί να κάνει το προφίλ σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα αλλά και να προσθέσει μια προσωπική πινελιά στο επαγγελματικό σας προφίλ.


6. Αλλάξτε το URL του προφίλ σας

Το url κάθε προφίλ βγαίνει αυτόματα από το LinkedIn όταν δημιουργείτε το λογαριασμό σας στην πλατφόρμα. Μπορείτε όμως πάντοτε να το αλλάξετε με κάτι πιο σύντομο και σχετικό με εσάς, ώστε να σας βρίσκουν εύκολα. Μπορεί για παράδειγμα να περιλαμβάνει το όνομα σας, ή το όνομα της επιχείρησης που σας ανήκει, κάτι εύκολο, σύντομο, που μπορείτε να το συμπεριλάβετε και στο κανονικό βιογραφικό σας σημείωμα.


7. Δημιουργήστε πολλά connections

Στο LinkedIn, αν κάποιος έχει περισσότερες επαφές, εμφανίζεται σε περισσότερα προφίλ καθώς είναι ορατός από το δίκτυο των connection του. Αν και είναι πάντοτε καλύτερο να ακολουθούμε άτομα που γνωρίζουμε, μπορείτε να κάνετε connect και με άτομα που θέλετε να αποκτήσετε στον ιντερνετικό σας “κύκλο”. Καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε ένα προσωποποιημένο direct note, όταν στείλετε την πρόσκληση σας και να εξηγείτε τον λόγο που θέλετε να τους προσθέσετε στο LinkedIn σας.


8. Zητήστε recommendations

Αυτό το tip είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι recruiters θέλουν να γνωρίζουν για άλλα άτομα τα οποία έχουν δει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε. Έτσι αν έχετε καλές σχέσεις με άτομα από την εργασία σας, μπορείτε να ζητήσετε για recommendations και να προσθέσετε το συγκεκριμένο section στο προφίλ σας, ώστε να γνωρίζουν οι recruiters το πως συνεργάζεστε με τους συναδέλφους και τους μάνατζερ σας.


9. Να είστε ενεργός χρήστης

Το LinkedIn εκτός από ένα “online βιογραφικό” αποτελεί ένα από τα πολλά social media που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο μόνο αν είστε ενεργοί, αντιδράτε σε post, φωτογραφίες, αφήνετε comments και κάνετε post ή repost από το περιεχόμενο που ανεβάζουν άλλοι χρήστες ή και εσείς. Όσο είστε ενεργός στην πλατφόρμα, τόσο περισσότερο κερδίζετε από αυτή, ειδικότερα σε περιόδους που ψάχνετε εργασία.


10. Προσθέστε Digital Badges στο προφίλ σας

Ίσως το πιο σημαντικό tip. Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι HR professionals και οι recruiters, θέλουν να μπορούν να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται απο εσάς με μια επίσκεψη στο προφίλ σας. Ένας τρόπος να πιστοποιήσουν τις δεξιότητες σας και τις γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενο σας είναι με τα Digital Badges.


Τα Digital Badges επιτρέπουν στους recruiters (διαβάστε αναλυτικά εδώ) να βλέπουν τα πιστοποιημένα skills που έχουν οι υποψήφιοι. Συλλέγοντας τα συγκεκριμένα μεταδεδομένα για δεξιότητες που έχουν αποκτήσει, οι υποψήφιοι βοηθούν σημαντικά τους hr professionals στη διαδικασία εύρεσης των κατάλληλων υποψηφίων.

Γνωστά και ως micro–credentials, τα Digital Badges, είναι ουσιαστικά η γραφική αναπαράσταση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων ενός ατόμου μαζί με την επαληθεύσιμη περιγραφή των γνώσεων και των δραστηριοτήτων που ολοκλήρωσε κάποιος για να τα κερδίσει. Τα Digital Badges είναι εξαιρετικά χρήσιμα γιατί είναι ορατά και κατά την κοινή χρήση τους (sharing) σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επαγγελματικά δίκτυα ή portals όπως είναι το LinkedIn.


Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν ένα digital badge ή certification;

Tα digital badges και τα certifications σήμερα μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο (διαβάστε εδώ), ειδικότερα στους τομείς του HR, ης πληροφορικής ή και ανάλυσης δεδομένων, όπως είναι για παράδειγμα και το Business Analytics. Τα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν την εξειδικευμένη γνώση και χρήση εργαλείων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, οικονομικών απολαβών και ένα πιο δυνατό βιογραφικό.


Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badges, που τυγχάνουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Tο Workearly Greece, παρέχει τα πρώτo online exam center για την απόκτηση Digital Badges, με ισχύ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, για πάνω από 10 κλάδους, με δυνατότητα εκπαίδευσης μικρής ή μεγάλης διάρκειας για όποιον επιθυμεί. Τα πιο δημοφιλή Digital Badges αφορούν τους παρακάτω κλάδους:

  • Data Science

  • HR

  • Digital Marketing

  • Healthcare & Bioinformatics

  • Business

  • IT

Tο Workearly Greece, παρέχει τα πρώτα Remote Working Schools που ακολουθούν εκπαιδευτική προσέγγιση με προσομοίωση εξ αποστάσεως εργασίας – task based remote training- για την απόκτηση νέων ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειρίας που απαιτούνται για μια θέση εργασίας . Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο που επιλέγετε, μέσα από πραγματικά case-studies, και αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όλα τα προγράμματα και οι δεξιότητες που διδάσκονται είναι προσαρμοσμένα στο 95% των αγγελιών εξ αποστάσεως εργασίας στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού. Ο εκπαιδευόμενος έχει την δυνατότητα είτε να παρακολουθήσει ατομικά κάποιο από τα διαθέσιμα schools είτε να δημιουργηθεί εκπαιδευτικό πλάνο με τις θεματολογίες της επιλογής του. Τα προγράμματα είναι ασύγχρονα, χρονικά ευέλικτα και 100% εξ αποστάσεως. Παρέχονται πιστοποιήσεις και digital credentials της πιο υψηλής αναγνωρισιμότητας και προοπτικές διασύνδεσης με κορυφαίες εταιρείες μέσω των συνεργαζόμενων agencies και hiring partners, όπως η Vaquancy, το recruiting hub που συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.


Training Programs

Tο Workearly αποτελεί την πρώτη υπηρεσία που παρέχει Remote Schools τα οποία ακολουθούν πρακτική προσέγγιση για την απόκτηση νέων ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειρίας που απαιτούνται για μια θέση εργασίας σε ένα πραγματικό, ή κοντά στο πραγματικό, εργασιακό περιβάλλον.



AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories

Ετικέτες:

bottom of page