top of page

Από τον χώρο των πωλήσεων στο HR!




Τι κοινό έχει ένας επαγγελματίας από τον χώρο των πωλήσεων με έναν επαγγελματία HR; Φαινομενικά, κανένα! Ωστόσο, παρατηρείται το γεγονός ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες από τις πωλήσεις να μεταπηδούν και να διακρίνονται στο HR και συγκεκριμένα στο Recruitment. Ποιος άραγε είναι ο λόγος αυτής της σύνδεσης; Για να γίνει κατανοητή μία πιθανή σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών κλάδων, θα πρέπει να εστιάσουμε στο ουσιαστικό ζητούμενο κάθε επαγγέλματος. Από τη μία πλευρά, οι πωλήσεις επικεντρώνονται στην ικανότητα ενός πωλητή να «δελεάσει» έναν ενδιαφερόμενο, ώστε να αγοράσει ένα προϊόν. Εστιάζοντας στα θετικά σημεία του προϊόντος, οι πωλητές προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο υποψήφιος αγοραστής θα επωφεληθεί από την αγορά του προϊόντος. Από την άλλη πλευρά, οι Recruiters είναι οι επαγγελματίες που είναι επιφορτισμένοι με την εύρεση και αξιολόγηση υποψηφίων, με σκοπό στελέχωση των εταιρειών με τους κατάλληλους εργαζόμενους. Μία από τις σημαντικότερες εργασίες ενός Recruiter είναι ο εντοπισμός υποψηφίων. Έχοντας κατανοήσει τις ανάγκες της εταιρείας, o Recruiter θα πρέπει να αναζητήσει υποψηφίους που διαθέτουν τις ζητούμενες δεξιότητες. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας -με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ειδικά λογισμικά- έχει συνδράμει ουσιαστικά στην αυτοματοποίηση και την απλοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης.



Συμπερασματικά, οι πωλητές καλούνται να «πείσουν» τον υποψήφιο αγοραστή και να τον δελεάσουν να αγοράσει ένα προϊόν, καθώς οι Recruiters οφείλουν να εξηγήσουν στον υποψήφιο εργαζόμενο τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέξει μία συγκεκριμένη θέση εργασίας και γιατί αυτή η επιλογή θα συμβάλει ενδεχομένως στην επαγγελματική του ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό, οι Recruiters θα πρέπει να εστιάσουν στα θετικά της θέσης και να ψυχογραφήσουν τη στάση του υποψηφίου, προκειμένου να αντιληφθούν τα σημεία προβληματισμού και να προσπαθήσουν να τα αντικρούσουν. Ποια είναι τα κοινά “soft skills” που απαιτούνται τόσο για τις πωλήσεις όσο και για το recruitment; Και οι δύο αυτοί επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν αυξημένο critical thinking, να είναι διορατικοί και επικοινωνιακοί, καθώς επίσης και να διακατέχονται από ομαδικό πνεύμα. Φυσικά, τα soft skills δεν επαρκούν για την είσοδο στον χώρο του Recruitment! Σύμφωνα με το Humanvue - The HR Digital School , οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρείας, την κατανομή ρόλων και τις διαθέσιμες μεθόδους, τα εργαλεία και τα βήματα που πρέπει να υιοθετηθούν για την αποτελεσματική αναζήτηση και αξιολόγηση προσωπικού. Οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα σε αυτές τις δεξιότητες έναντι των ακαδημαϊκών τίτλων. Αυτός είναι και λόγος για τον οποίο οι Recruiters, όπως φανερώνει και η πραγματικότητα, δεν προέρχονται από μία συγκεκριμένη Σχολή. Θα λέγαμε λοιπόν πως ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν είναι περιοριστικός. Στην πλειονότητά τους, οι Recruiters προέρχονται από Θεωρητικές Σχολές, όπως Ψυχολογία, Φιλολογία, Παιδαγωγικά, Κοινωνικές Πολιτικές Επιστήμες αλλά και Θετικές Επιστήμες, όπως Μαθηματικό, Φυσικό, Οικονομικά και Πληροφορική.


Human Resources Training Programs: Κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα για HR ειδικότητες.

Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος Recruiter;

Το Workearly έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα "HR Recruiter". Με έναν ειδικά διαμορφωμένο κύκλο ατομικών μαθημάτων, σεμιναρίων, αξιολογήσεων, case studies και προσομοιώσεων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα επαγγέλματα του HR, την περιγραφή κάθε θέσης, τα απαιτούμενα skills (soft & technical) και να ενσωματώσουν όλες παραπάνω γνώσεις σε πρακτικά παραδείγματα από την αγορά.


Το πρόγραμμα του Workearly διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες στελέχωσης τεχνολογικών ρόλων και εύρεσης ταλέντων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες και εκδίδει αναγνωρισμένη βεβαίωση κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Vaquancy διασφαλίζει τη διασύνδεση με την αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο για remote όσο και διά ζώσης θέσεις εργασίας.


Πιστοποίηση προγράμματος:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβεις πιστοποίηση από τη Reatcode, τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία αναγνωρίζεται ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA).


Αίτηση συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής, και αφού προηγηθεί αξιολόγηση της αίτησης θα ακολουθήσει συνέντευξη και ενημέρωση σχετικά με τα διαδικαστικά του προγράμματος.




ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ

Κάνε αίτηση για διαμόρφωση εκπαιδευτικού πλάνου προσαρμοσμένου στο προφίλ σου.


Μόλις κάνεις αίτηση:

- Θα επικοινωνήσει μαζί σου τηλεφωνικά εκπρόσωπος μας ώστε να προγραμματίσουμε μία σύντομη κλήση.


- Στην αξιολόγηση θα συζητήσουμε για το background, τους στόχους σου αλλά και τις ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά.


- Στη συνέχεια θα λάβεις το εκπαιδευτικό πλάνο που θα δημιουργήσουμε, μόνο για εσένα.



Tech Recruiting:

Τέλος, ο υβριδικός ρόλος, γνωστός και ως Tech Recruiter ή IT Recruiter, αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο περιζήτητη ειδικότητα στον κλάδο του HR. Οι Tech Recruiters να απορροφώνται άμεσα τόσο εγχώρια, όσο και από εταιρείες του εξωτερικού. Διαβάστε περισσότερα εδω



Ετικέτες:

bottom of page