top of page

Backend Developer VS Software tester (QA)

Έγινε ενημέρωση: 1 Απρ 2021
Η πανδημία του κορωνοϊού, επηρεάζει σημαντικά τον ευρύτερο οικονομικό κλάδο.


Πολλές εταιρείες κλήθηκαν να υιοθετήσουν το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές.


Ορισμένες, μάλιστα, έχουν αποφασίσει ήδη να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα υπό το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.


Backend Developer VS Software Tester

Eίναι δυο ειδικότητες οι οποίες εντάσσονται στο χώρο του IT . Ποιά ειδικότητα όμως σου ταιριάζει και γιατί;


Backend DeveloperΟ όρος Backend Development παραπέμπει στο server-side development.


Ουσιαστικά αφορά την ανάπτυξη κώδικα και τη διαχείριση δεδομένων που δεν είναι ορατά στον τελικό χρήστη .


Σε μια εφαρμογή, ολα τα δεδομένα προέρχονται από κάποιον server, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται και databases. Η κομβική αυτή πτυχή, αποτελεί το backend.

Όπως είναι λογικό, ο τελικός χρήστης συνήθως αγνοεί τις διεργασίες που γίνονται στο υπόβαθρο. Εξάλλου, αυτό που τον αφορά, είναι να λειτουργούν όλα σωστά στο frontend, το κομμάτι με το οποίο εκείνος έρχεται σε επαφή.


Στις περισσότερες περιπτώσεις το backend χρειάζεται περισσότερο effort από τους developers, γιατί αποτελεί τη βάση του project. Οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει εκεί, επηρεάζει συνήθως άμεσα το αποτέλεσμα που βλέπει ο τελικός χρήστης.


Οι Backend Developers που, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ασχολούνται με το κομμάτι του Backend Development, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

 

to workearly στο epixeiro.gr

KANE AITHΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 


Τα skills τους αφορούν κυρίως:


 • Γλώσσες προγραμματισμού

 • Databases

 • Servers

 • APIs

Η πλειονότητα των Backend Developer, γνωρίζει τουλάχιστον μια server-side γλώσσα προγραμματισμού σε συνδυασμό με κάποιο framework όπως :

 • Python - Django

 • Java - Spring Framework

 • Javascript - Node.js

Παράλληλα, επειδή ασχολούνται συχνά με βάσεις δεδομένων, οφείλουν να έχουν σχετική εμπειρία και ικανότητες στις MySQL, MongoDB, Oracle, SQLServer κ.ά.


Οι γνώσεις περιβάλλοντος Linux είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.

 

Το Workearly είναι η μοναδική υπηρεσία που σε προετοιμάζει ατομικά ώστε να διεκδικήσεις εξ αποστάσεως ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό και όχι μόνο.


Παρακολουθήστε την πρόσφατη συνέντευξη των ιδρυτών του Workearly στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3

KANE AITHΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 


Software tester (QA)


Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν πριν την υποβολή ενός προϊόντος, οι εργασίες να περνάνε από δοκιμασίες και τα απαραίτητα test.


Καθίσταται πρωταρχικό μέλημα του προγραμματιστή να τρέξει διάφορα τεστ και assurance checks, για να αφαιρέσει οποιοδήποτε σφάλμα βρει στον κώδικα πριν από την υποβολή του τελικού προϊόντος.


Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον τομέα των δοκιμών, μια θέση στο τμήμα του quality assurance αποτελεί την ιδανική επιλογή.


Το software testing χωρίζεται σε 2 γνωστά τμήματα:

 • Αυτοματοποιημένο

 • Μη αυτοματοποιημένο.


Παρότι και τα δύο έχουν σημαντική σημασία, βλέπουμε πως οι αυτοματοποιημένες δοκιμές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.


Η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα που αφορούν το testing, (πχ. selenium σε συνδυασμό java ή python) αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ζήτηση.


Ο ρόλος του Quality Tester

Κάποιος που θέλει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πρέπει και να γνωρίζει την λίστα των πραγμάτων για τα οποία θα είναι υπεύθυνος.


Ας δούμε τα πιο βασικά από αυτά:


 • Θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα QA πλάνο, το οποίο να περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διασφάλιση.

 • Επίσης θα πρέπει να ξέρει να ελέγχει την οποιαδήποτε ανάγκη του υποσυστήματος και τις σωστές ανάγκες του συστήματος.

 • Πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κριτικές σχεδιασμού για επαλήθευση απαιτήσεων καθώς και να εκτελέσει διαδικασίες ανάπτυξης και υποστήριξης ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

 • Είναι απαραίτητο να μπορεί να δουλεύει σε διαφορετικά επίπεδα του συστήματος αλλά και του υποσυστήματος.

 • Τέλος πρέπει να εξασφαλίσει την επαλήθευση όλων των απαιτήσεων.


Τι skills χρειάζεσαι για να διεκδικήσεις τέτοιους ρόλους; Ενδεικτικα:
 1. SQL

 2. Programming languages

 3. Automation

 4. Testing Tools & Techniques

 5. Agile Methodology


Ένας testing engineer μπορεί να προσθέσει extra skills και να κάνει μετάβαση στο τομέα του sOftware development ,για να χτίσει μια καριέρα σε ακόμα έναν περιζήτητο κλάδο.


Συμπέρασμα

Παρότι έχουμε δυο ρόλους που διαφέρουν, ανάλογα πάντα με την εταιρεία/θέση, υπάρχουν και αρκετές ομοιότητες. Η χρήση μιας γλώσσας προγραμματισμού , η SQL και η επίλυση προβλημάτων συμπεριλαμβάνονται στις ομοιότητες των θέσεων αυτών.


Ποιες είναι όμως οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο θέσεων που θα ωθήσουν τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει ?


Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα για το ρόλο και για μια πιθανή προοπτική.

Μέσω της διαδικασίας της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Εργασία εξ αποστάσεως

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.


Ένας τομέας όπως είναι το Software Testing δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο χώρος του freelancing, ο οποίος επίσης φαίνεται να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο. Σ’ αυτό συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, η εργασία εξ αποστάσεως και η δυσκολία στην πρόσληψη νέων ατόμων.Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.

Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


 • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


 • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


 • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


 • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


 • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


 • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛWORKEARLY REVIEWS


Ετικέτες:

bottom of page