top of page

BI Analyst 2020 - ΜΑΘΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ




Το πεδίο του Business Intelligence έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση ατόμων με σχετικές γνώσεις και ικανότητες αυξάνεται διαρκώς .


Ο όρος Business Intelligence (BI) παραπέμπει σε μια σειρά διεργασιών που στοχεύουν στη μετατροπή των δεδομένων (data) μιας επιχείρησης σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες (insights).

Σε μια επιχείρηση εντοπίζεται πληθώρα δεδομένων, τα οποία μεταβάλλονται και αυξάνονται. Τα δεδομένα αυτά σε αρχική φάση δεν είναι απολύτως αξιοποιήσιμα.


Μέσω του Business Intelligence αξιοποιούνται εργαλεία software και υπηρεσίες, προκειμένου να εκμαιευτούν χρήσιμα συμπεράσματα που οδηγούν σε αποδοτικές αποφάσεις.


Τα εργαλεία του Business Intelligence επεξεργάζονται datasets και παρουσιάζουν τα ευρήματα με reports, dashboards, graphs, charts. Κατά πολλούς, ο βασικότερος στόχος του BI, είναι να παρουσιάσει συνοπτικά και εύληπτα ευρήματα, ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα. Τα ευρήματα αυτά μπορεί να αφορούν προβλήματα, τάσεις, αλλαγές, βελτιώσεις και είναι ικανά να μεταβάλουν τη στρατηγική της επιχείρησης.


Συνήθως παρουσιάζονται σε άτομα που λαμβάνουν τις στρατηγικές αποφάσεις των επιχειρήσεων, καθώς και σε άτομα που αναλαμβάνουν τη διοίκηση ομάδων.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως BI Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ).


Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα και αναμένεται συνεχής αύξηση.



Θέλεις να εργαστείς ως BI Analyst ;

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ



bottom of page