top of page

COVID-19:Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στο χώρο της τεχνολογίας



Μετά από όλους αυτούς τους μήνες μπορούμε να αναφερθούμε με μεγαλύτερη σιγουριά για τις θέσεις που κατάφεραν να επικρατήσουν μέσα στην κατάσταση της πανδημίας.


Όπως είναι λογικό, πολλοί τομείς επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω του covid-19 και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επανέλθουν.


Ο χώρος της Τεχνολογίας και ειδικότερα της πληροφορικής δεν φαίνεται να ανήκει ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους.

Οι θέσεις που αφορούν την πληροφορική και πόσο μάλλον το Data Analysis και το Business Intelligence προσαρμοστήκαν σχεδόν αμέσως στα νέα δεδομένα και την εξ αποστάσεως εργασία. Μια απόλυτα λογική έκβαση αφού όσα χρειάζονται βρίσκονται μέσα σε έναν υπολογιστή.


H αγορά φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, τόσο για τους Data Analysts, όσο και για τους Developers.


Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα μας, ο επιστημονικός χώρος των Big Data ανανεώνεται συνεχώς και οι απαιτήσεις γίνονται ολοένα και περισσότερες. Τα άτομα που μπορούν να διαχειριστούν όλα αυτά τα δεδομένα, οι Data Analysts, είναι κρίσιμης σημασίας για μια επιχείρηση και το μέλλον της.


Οι Data Analysts, όπως και άλλες θέσεις στο BI μπορούν να διαχειριστούν τα δεδομένα και να βοηθήσουν στην παραγωγή πληροφοριών και insights που θα επιφέρουν κέρδος και πρόοδο στην επιχείρηση.


Επίσης , το quality assurance αποτελεί μια επιπλέον ιδανική επιλογή. Το software testing έχει μεγάλη ζήτηση και οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί .


Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν πριν την υποβολή ενός προϊόντος, οι εργασίες να περνάνε από δοκιμασίες και τα απαραίτητα test.


Καθίσταται πρωταρχικό μέλημα του προγραμματιστή να τρέξει διάφορα τεστ και assurance checks, για να αφαιρέσει οποιοδήποτε σφάλμα βρει στον κώδικα πριν από την υποβολή του τελικού προϊόντος.


Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον τομέα των δοκιμών, μια θέση στο τμήμα του quality assurance αποτελεί την ιδανική επιλογή.


Το software testing χωρίζεται σε 2 γνωστά τμήματα:

Αυτοματοποιημένο και το μη αυτοματοποιημένο. Παρότι και τα δύο έχουν σημαντική σημασία, βλέπουμε πως οι αυτοματοποιημένες δοκιμές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.


Η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα που αφορούν το testing, (πχ. selenium με δοκιμές java, selenium με δοκιμές python) αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ζήτηση.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.
Data Analysts , Developer , QA Testers

Η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων προέρχεται από διάφορους παράγοντες και φυσικά όλα αυτά είναι πράγματα που αφορούν την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο την Ελλάδα.


Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τώρα οι περισσότερες χώρες βρέθηκαν σε κατάσταση lockdown για να προστατεύσουν τους πολίτες και να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Πέρα από τους τομείς που αφορούν τα αναγκαία αγαθά, η πλειοψηφία των εταιριών κλήθηκαν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε εργασία εξ αποστάσεως.


Yπάρχουν σχέδια να συνεχίσει η εργασία από το σπίτι και μελλοντικά.


Το πιο σίγουρο είναι πως και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, εφόσον ήδη βλέπουμε να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την αγορά.


Αν σκεφτούμε τα παραπάνω είναι απόλυτα λογικό, όταν βλέπουμε εταιρίες που προσπαθούν να βρουν άτομα με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να καλύψουν αυτές τις θέσεις.


Ένας χώρος που κατάφερε να επιβιώσει χωρίς να χάσει μέσα στον καιρό της πανδημίας και φαίνεται να ακμάζει ολοένα και περισσότερο, μπορεί να προσφέρει μόνο κέρδος στους ενδιαφερόμενους.


Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


  • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ






ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ



bottom of page