top of page

DATA ANALYST:Εργασία εξ΄ αποστάσεως και προοπτικές


Παρότι η πρακτική της εργασίας εξ αποστάσεως ήταν κάποια μακρινή ουτοπία για τους περισσότερους εργαζόμενους, η πανδημία και η συνεχής εξάπλωση του Covid-19 άλλαξε τα πάντα.


Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τώρα οι περισσότερες χώρες βρέθηκαν σε κατάσταση lockdown για να προστατεύσουν τους πολίτες και να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Πέρα από τους τομείς που αφορούν τα αναγκαία αγαθά, η πλειοψηφία των εταιριών κλήθηκαν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε εργασία εξ αποστάσεως.


Αυτή την κίνηση ακολούθησαν και με μεγάλη επιτυχία μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων στον τεχνολογικό τομέα. Ανάμεσα στις εταιρίες βρίσκουμε τις εξής : Google, Amazon, Microsoft, Apple, αλλά και το Twitter.


Yπάρχουν σχέδια να συνεχίσει η εργασία από το σπίτι και μελλοντικά. Στην ελληνική αγορά μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να έχουν την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι αν αυτό προτιμούν.


Το πιο σίγουρο είναι πως και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, εφόσον ήδη βλέπουμε να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την αγορά.


Εργασία Εξ αποστάσεως για τους Data Analysts

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.


Ένας τομέας όπως είναι το Data Analysis δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο χώρος του freelancing, ο οποίος επίσης φαίνεται να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο. Σ’ αυτό συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, η εργασία εξ αποστάσεως και η δυσκολία στην πρόσληψη νέων ατόμων.


Ένας Data Analyst, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρίας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από το σπίτι του.



Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


Τι skills χρειάζεσαι για να διεκδικήσεις τέτοιους ρόλους ;Ενδεικτικα:
  1. SQL

  2. Programming languages

  3. Data visualization

  4. Data warehousing

  5. Problem-solving

  6. Data preparation

  7. Data Modeling


Οι εταιρείες επιλέγουν επαγγελματίες για τέτοιους ρόλους αξιολογώντας οι ίδιες το γνωσιακό τους επίπεδο βάσει των συστημάτων αξιολόγησης που κατέχουν. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του κάθε υποψηφίου όλοι καλούνται να αποδείξουν το γνωσιακό τους επίπεδο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με την εκάστοτε εταιρεία.


Για να έχει κάποιος ουσιαστικό αποτέλεσμα στην διεκδίκηση αυτών των ρόλων θα πρέπει αφενός να είναι καταρτισμένος στα παραπάνω concepts κι αφετέρου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διαδικασίες αξιολόγησης των εταιρειών.


Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


  • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ






ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ



bottom of page