top of page

Data Analyst: Η αυξημένη ζήτηση της SQL


Η ολοένα και περισσότερη ζήτηση και ανάγκη για τη συλλογή δεδομένων σε μεγάλες ποσότητες, καθιστά την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο δύσκολη.


Το καθήκον ενός Data Analyst είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.


Η επιστήμη των δεδομένων (Data Science) πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο πεδίο με ιδιαίτερη ζήτηση διεθνώς.

Ένας Data Analyst καλείται να χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τα συστήματα επιχειρηματικών πληροφοριών της κάθε εταιρείας. 

Το Workearly είναι η μοναδική υπηρεσία που σε προετοιμάζει ατομικά ώστε να διεκδικήσεις εξ αποστάσεως ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό και όχι μόνο.


Παρακολουθήστε την πρόσφατη συνέντευξη των ιδρυτών του Workearly στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Υποφάντη.


Ακούστε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100,3:

 

Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩSQL

Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εργασίες ενός Data Analyst, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η γνώση της SQL. Είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για τη Διαχείριση δεδομένων που περιλαμβάνει την Εξόρυξη , τον Μετασχηματισμό και την Φόρτωση Δεδομένων (Data Extraction, Data Transformation, and Data Loading). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται εξαγωγή δεδομένων από διάφορες πηγές, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μετατροπή στην απαιτούμενη μορφή για ανάλυση και τελικά η μεταφόρτωση σε αποθήκη δεδομένων (Datawarehouse). Τέλος, ένας Data Analyst, χρειάζεται την SQL για να τρέξει ερωτήματα για την εύρεση σχετικών τάσεων στα τρέχοντα δεδομένα και για την επεξεργασία δεδομένων που μπορεί να είναι χρήσιμα για έναν Data Scientist.


Τι είναι η SQL:


Η SQL είναι μια αρκετά απαιτητική ικανότητας στις μέρες μας, έχοντας υπόψιν την άνοδο του cloud όσο και των μεγάλων δεδομένων (big data).


Η συντομία SQL σημαίνει Structured Querying Language, δηλαδή Δομημένη Γλώσσα Ερωτήσεων και είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση δεδομένων μέσα από βάσεις δεδομένων. Είναι το ιδανικό εργαλείο όταν θέλουμε να συλλέξουμε δεδομένα από περισσότερα και μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων.


Η SQL χρησιμοποιείται επίσης για την λήψη δεδομένων από διάφορους πίνακες που φαίνεται να έχουν κάποιο είδος σχέσης.


 

to workearly στο epixeiro.gr 

ΓΙΝΕ DATA ANALYST

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας για την SQL. Ένας ενδιαφερόμενος για την κάλυψη της θέσης του data analyst, πολύ πιθανόν να ερωτηθεί για την SQL και ίσως να χρειαστεί να δώσει παραδείγματα μέσα από αυτή.


Για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν την καριέρα τους στο τομέα του Data Science, είναι απαραίτητη η γνώση της SQL.


Ένας Data Analyst διαχειρίζεται μεγάλα ποσοστά δεδομένων και δεν υπάρχει πιο πρακτικό εργαλείο για αυτή την εργασία από την SQL.


Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα για το ρόλο και για μια πιθανή προοπτική.

Μέσω της διαδικασίας της δωρεαν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Εργασία εξ αποστάσεως για τους Data/ΒΙ Analysts & Data Scientists

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.


Ένας τομέας όπως είναι το Data Analysis δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο χώρος του freelancing, ο οποίος επίσης φαίνεται να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο. Σ’ αυτό συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, η εργασία εξ αποστάσεως και η δυσκολία στην πρόσληψη νέων ατόμων.


Ένας Data Analyst, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρίας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από το σπίτι του.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


  • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


bottom of page