top of page

data science:Γιατί πρέπει να βγεις στην αγορά πριν κάνεις μεταπτυχιακό !



Πολλοί υποψήφιοι, ιδίως στην αρχή της επαγγελματικής τους καριέρας, αντιμετωπίζουν ένα εύλογο δίλημμα.


Τι θα είναι περισσότερο ωφέλιμο, οι επιπρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές ή η εργασία στον τομέα;


Κατά τη δική μας οπτική, η εργασία και η πρακτική ενασχόληση με τον τομέα ενδιαφέροντος, είναι κομβικής σημασίας. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε πως πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην εργασία έναντι των μεταπτυχιακών σπουδών, ή τουλάχιστον, να επιτυγχάνεται ένας συνδυασμός των δύο επιλογών.


Ασφαλώς, η απόκτηση ενός τίτλου Master αλλά και γενικότερα κάθε ακαδημαϊκή επιτυχία, έχει αντίκτυπο στην καριέρα του υποψηφίου. Ασφαλώς, αυτό εξαρτάται και από τη συνάφεια του τίτλου και στο κατά πόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.


Αξίζει να καταγράψουμε μερικούς από τους λόγους που αξίζει να δοθεί προτεραιότητα στην εργασία, έναντι των μεταπτυχιακών σπουδών.


Η εργασιακή εμπειρία μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή σπουδών.

Μέσω της εργασίας, ο υποψήφιος μαθαίνει τις πραγματικές συνθήκες και τις ανάγκες του κλάδου. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις σωστές μεταπτυχιακές σπουδές, που θα τον ωφελήσουν το μέγιστο δυνατό στην καριέρα του. Ο κίνδυνος επιλογής σπουδών που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους του ατόμου, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος όταν δεν προϋπάρχει εργασιακή εμπειρία.

Η εργασία παρέχει οικονομική στήριξη.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές επιβαρύνουν οικονομικά το νέο υποψήφιο, πολλές φορές σε δυσβάσταχτο βαθμό. Η κατάσταση διευκολύνεται όταν συνδυάζονται με κάποια εργασία, κατά κύριο λόγο μερικής απασχόλησης. Έτσι διευκολύνεται οικονομικά η κατάκτηση ενός πρόσθετου ακαδημαϊκού τίτλου και συνδυάζεται με την απόκτηση πολύτιμης πρακτικής εμπειρίας.


Απόκτηση γνώσεων μέσω της εργασίας.

Οι γνώσεις δεν προέρχονται αποκλειστικά από τις ακαδημαϊκές σπουδές. Μέσω της εργασίας, ο εργαζόμενος κερδίζει πολύτιμες και στοχευμένες γνώσεις, που είναι χρήσιμες για το πεδίο του. Συνεπώς, η απόκτηση ενός επιπρόσθετου τίτλου, δεν αποτελεί μονόδρομο για να αποκτήσει κανείς γνώσεις για το πεδίο του.


Διεκδίκηση θέσεων πανεπιστημίων και εργασίας.

Η εργασιακή εμπειρία προσδίδει μεγάλη βαρύτητα στο βιογραφικό. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το ακαδημαϊκό υπόβαθρο υστερεί, η επαγγελματική παρουσία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες καριέρας, αλλά και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Οι εταιρείες , στην αγορά της τεχνολογίας , δίνουν περισσότερη σημασία στα skills (τεχνικά και μη) που έχει ο υποψήφιος σε σχέση με τους τίτλους σπουδών !



Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις άμεσα αποτελέσματα


Αν ενδιαφέρεσαι να μπεις στο χώρο του Data Science και :

1. Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα και ψάχνεις την πρώτη σου ευκαιρία .

2. Εργάζεσαι σε διαφορετικό κλάδο και δεν έχεις χρόνο να προετοιμαστείς

αποτελεσματικά .

3. Απορρίπτεσαι από θέσεις εργασίας.

4. Θέλεις να εκπαιδευτέις γρήγορα και αποτελεσματικά για να διεκδικήσεις μια θέση άμεσα .


5. Προέρχεσαι από αλλο κλάδο και θέλεις να συνδυάσεις την ειδικότητα σου με το data science.


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !


Οι υπηρεσίες του workearly ,σε αντίθεση με οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμόζονται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ





bottom of page