top of page

Data Science:Οι 5 κορυφαίες θέσεις εργασίας για το 2021




1. Data Analyst.

Θα ξεκινήσουμε δυναμικά αυτή τη λίστα με την θέση ενός Data Analyst. Ο αναλυτής δεδομένων λοιπόν, είναι υπεύθυνος για μια ποικιλία εργασιών, όπως η οπτικοποίηση, διαμόρφωση και φυσικά επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Από τις σημαντικότερες τεχνικές ενός Data Analyst θα αναφέρουμε την βελτιστοποίηση. Οι Data Analysts πρέπει να μπορούν να δημιουργήσουν και να τροποποιήσουν αλγόριθμους, οι οποίοι στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την διαγραφή πληροφοριών από μεγάλες βάσεις δεδομένων. Χωρίς όμως να καταστραφούν δεδομένα.Για να κερδίσει κάποιος μια θέση Data Analyst πρέπει να έχει καλές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά και να γνωρίζει σημαντικές τεχνολογίες,όπως για παράδειγμα : SQL, Python.

2. Business Intelligence Analyst.

Στη συγκεκριμένη θέση βρίσκουμε μια σημαντική διαφορά σε σύγκριση με άλλους ρόλους στο χώρο του Data Science. Ένας BI Analyst πρέπει να κατανοεί τον τρόπο λειτουργίας των τεχνολογιών που βασίζονται πάνω στα δεδομένα αλλά και να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεδομένων. Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να διαχωρίσει τα δεδομένα υψηλής αξίας με τα δεδομένα χαμηλής αξίας. Χαρακτηριστικό του BI Analyst είναι να καταφέρει να προσδιορίσει πως τα Big Data (Μεγάλα Δεδομένα) μπορούν να συνδεθούν με επιχειρηματικές πληροφορίες για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Για να ακολουθήσει κάποιος την καριέρα ενός Business Analyst, πρέπει να έχει την κατανόηση των business finances, business intelligence και φυσικά των IT τεχνολογιών, όπως μοντελοποίηση και εργαλεία οπτικοποίησης. Ο Business Analysts είναι ο κρίκος μεταξύ των Data Engineers και Management Executives.





Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis και να εργαστείς ως BI Analyst ή ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις Sql (δες εδώ) .


Data Analyst ή BI Analyst ;


Τι πραγματικά ταιριάζει στο προφίλ σου ; Μαζί θα επιλέξουμε την κατάλληλη ειδικότητα για εσένα !



 

Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας



Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


 


3. Data Scientist.

Όπως έχουμε ήδη δει σε προηγούμενα κείμενα, η θέση του Data Scientist είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον μια εταιρείας. Οι Data Scientists μπορούν να κατανοήσουν τις προκλήσεις μιας επιχείρησης και στη συνέχεια να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις μέσω της ανάλυσης και των δεδομένων. Έχουν την ικανότητα να τρέξουν αναλύσεις μέσα από μη δομημένα και αποδιοργανωμένα δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μετατρέψουν σε ενεργές πληροφορίες. Μέσω αυτής της εργασίας μπορούν ακόμα να βρουν τάσεις και μοτίβα, καθοριστικά για τις αποφάσεις των επιχειρήσεων. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για να καλύψει κάποιος την θέση ενός Data Scientist είναι οι γνώσεις πάνω σε: R, Python, SQL και γνώσεις στατιστικής.


4. Data Engineer

Οι Data Engineers δημιουργούν και δοκιμάζουν επεκτάσιμα οικοσυστήματα Big Data για τις επιχειρήσεις. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία, κατά την οποία οι επιστήμονες δεδομένων μπορούν να εκτελέσουν στην συνέχεια τους κατάλληλους αλγόριθμους σε σταθερά και βελτιστοποιημένα συστήματα δεδομένων. Η θέση ενός Data Engineer περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση των συστημάτων σε νεότερες/αναβαθμισμένες εκδόσεις, για την βέλτιστη αποτελεσματικότητα των βάσεων δεδομένων. Για να καλύψει ένα υποψήφιος την θέση του Data Engineer πρέπει να γνωρίζει τεχνολογίες όπως: NoSQL, Python, R, Tensorflow , Apache Spark. Επιπλέον δεξιότητες θεωρούνται οι γνώσεις πάνω σε δημοφιλή APIs και εργαλεία ETL.


5. Machine Learning Engineer

Οι Machine Learning Engineers έχουν σημαντική αύξηση δημοτικότητας. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες βρίσκουμε την διαχείριση σημαντικών τεχνολογιών, όπως η SQL, ενώ ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να γνωρίζουν πως να εκτελούν A/B testing, να δημιουργούν Data Pipelines και φυσικά να είναι γνώριμοι με την εφαρμογή κοινών αλγορίθμων μηχανικής μάθησης(πχ. Ομαδοποίηση) .Για να κυνηγήσει κάποιος μια θέση ως Machine Learning Engineer είναι απαραίτητο να κατανοεί τα μαθηματικά και την στατιστική. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν και οι γνώσεις βασικών τεχνολογιών όπως Python , Τensorflow κ.τ.λ.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis οφείλεις να έχεις τα skills που ζητάει η αγορά εργασίας.


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχουμε φτιάχνεται ειδικά για εσένα και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ



bottom of page