top of page

Δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού το 2020 - Πως να ξεκινήσεις !



Όσοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας, έρχονται συχνά σε επαφή με το coding.


Ο κώδικας αποτελεί την ουσία του προγραμματισμού. Σήμερα χρησιμοποιείται πληθώρα γλωσσών προγραμματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί κώδικας. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών και διαδικτυακών μεθόδων μάθησης μιας γλώσσας προγραμματισμού.


Επειδή οι πληροφορίες είναι αναρίθμητες, και το ενδιαφέρον ενασχόλησης με το coding αυξάνεται διαρκώς, είναι σημαντικό να υπάρχει μια εικόνα αναφορικά με τις δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού.


Αν ο ενδιαφερόμενος έχει τη σχετική εικόνα του σήμερα, μπορεί να επιλέξει πιο εύκολα τη γλώσσα που επιθυμεί να μάθει ή να βελτιώσει και κατ’ επέκταση να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.



Ας δούμε, λοιπόν, πέντε δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού που αξίζουν την προσοχή σας το 2020.



Python

H Python χρησιμοποιείται σε πολλαπλές διεργασίες και web applications, όπως το YouTube και το Instagram. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιστοσελίδων, προγραμμάτων, παιχνιδιών. Παράλληλα, είναι ίσως η πολυτιμότερη γλώσσα για το ευρύτερο πεδίο του Data. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από Data Scientists, Analysts και συνοδεύεται από μια τεράστια online κοινότητα προγραμματιστών. Το support της κοινότητας στην Python, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ενδιαφερόμενους να προσεγγίσουν και να μάθουν πιο εύκολα τη γλώσσα.




JavaScript

Χρησιμοποιείται κατά βάση στο front-end development. Είναι από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού και συγκριτικά με άλλες μαθαίνεται πιο εύκολα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης συναντάται στα web elements. Όταν πλοηγήστε σε κάποιο websites και πατάτε κάποιο button ώστε να εμφανιστεί κάποια φόρμα, οι διεργασίες που εκτελούνται αποτελούν προϊόν της JavaScript.


·



 

ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ DEVELOPER ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ;

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις αποτελέσματα άμεσα για πρώτη φορά σε προνομιακές τιμές ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


 



Java

Η Java πολύ συχνά αξιοποιείται στο back-end development. Παράλληλα, χρησιμοποιείται αρκετά και στο περιβάλλον του Android λογισμικού (Android Development). Είναι μια δημοφιλής, απαιτητική γλώσσα προγραμματισμού. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά, και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει εφαρμογές, ή να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο του back-end development.





Πηγή: slideshare.net

Swift

Μια γλώσσα προγραμματισμού που έχει εκμαιεύσει το ενδιαφέρον του πεδίου τα τελευταία χρόνια. Δημιουργήθηκε από την Apple, ως μια γλώσσα πολλαπλών δυνατοτήτων που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη C/C++. Στόχος της Apple ήταν να δημιουργήσει μια γλώσσα που μαθαίνεται εύκολα, αλλά παράλληλα δίνει σημαντικές δυνατότητες στους επαγγελματίες. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή εφαρμογών που προορίζονται για iPhone και iPads. Η πλατφόρμα του App Store κατέχει τεράστιο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως. Αυτό ασφαλώς αυξάνει και τη δυναμική της γλώσσας. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσει κανείς, διότι μαθαίνεται εύκολα, είναι φιλική σε πιο αρχάριους προγραμματιστές, και χρησιμοποιείται σε ένα δημοφιλές πεδίο. Μάλιστα, η Apple παρέχει διαδικτυακά μαθήματα με τη μορφή των camps, αλλά και εργαλεία για την ταχύτερη μάθηση και την αξιοποίηση της Swift.



Πηγή: servercake

· C/C++


Η C είναι από τις πιο ιστορικές γλώσσες προγραμματισμού που κυριαρχούν στο πεδίο εδώ και αρκετά χρόνια. Χρησιμοποιείται για πολλαπλούς σκοπούς, ενώ η C++ αποτελεί προέκταση της αρχικής.


Υποστηρίζεται σε όλα τα λειτουργικά περιβάλλοντα και αποτελεί βασική γλώσσα όταν μιλάμε για operating systems και file management.


Δεν είναι εύκολη γλώσσα προγραμματισμού, αλλά επειδή χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει και μεγάλος όγκος πληροφοριών στο διαδίκτυο που μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους.


Φυσικά, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως υποστηρίζεται από όλες τις πλατφόρμες, κατανοεί πως υπάρχει και αδιάκοπη ζήτηση στην αγορά για developers που γνωρίζουν τη γλώσσα.


Πρόκειται για ένα επάγγελμα με προοπτικές και ζήτηση, που το μέλλον του προμηνύεται αισιόδοξο, συνεπώς αξίζει την προσοχή του ενδιαφερόμενου, διότι μπορεί να εξασφαλίσει αξιόλογη καριέρα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας.



Εχεις νιώσει πως είναι να θέλεις να εξελιχθείς επαγγελματικά, να θέλεις διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας και να μην γνωρίζεις πως ακριβώς μπορείς να το επιτύχεις αυτό ;


Θέλεις να ξεκινήσεις άμεσα την καριέρα σου στην αγορά της τεχνολογίας και απορρίπτεσαι από τις συνεντεύξεις ; Θέλεις να επιτύχεις ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνεντεύξεις και δε γνωρίζεις τον τρόπο;


Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά σε απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία και ελκυστικό υποψήφιο .



Σε ποίους απευθύνεται το Workearly


Το workearly απευθύνεται σε ανθρώπους που τους θα ήθελαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στα παρακάτω πεδία:

  1. Software Engineer / Front-End Developer / Back-End Developer

  2. Data Scientist / Data Analyst / Data Engineer / Machine Learning Engineer

  3. Business Intelligence (BI) Analyst

  4. QA Engineer

  5. IT / Devops Engineer


Αν έχεις τελειώσει κάποια σχολή των θετικών επιστημών (Μαθηματικό , χημικό κ.τλ) , Πληροφορική, Πολυτεχνείο , αν έχεις τελειώσει κάποια σχολή των οικονομικών επιστημών,αν προέρχεσαι από κάποιον άλλον εργασιακό χώρο και θέλεις να μπεις στο χώρο της τεχνολογίας ,αν σου αρέσει ο χώρος της πληροφορικής και της τεχνολογίας και θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά , μπορούμε να σε βοηθήσουμε να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας !


Tι θα κάνεις στο workearly - Πως θα σε βοηθήσουμε να επιτύχεις σε μόλις 5 εβδομάδες



Το πιο κομβικό σημείο για να κατοχυρώσεις μια θέσης εργασίας είναι η συνέντευξη . Στις περισσότερες απαιτητικές συνεντεύξεις απορρίπτεται το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων.


Για πρώτη φορά σου προσφέρουμε μια 100% στοχευμένη λύση ώστε να πετύχεις στη συνέντευξη και να βρείς δουλειά άμεσα !


Σε 5 εβδομάδες θα είσαι έτοιμος να επιτύχεις !

Για πρώτη φορά σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου !



ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ:


  • Θα είσαι πλήρως προετοιμασμένος /η για τα ΗR interviews (screening & offer), τα οποία είναι από τα πιο απαιτητικά στάδια και απαραίτητα ώστε να καταφέρεις να έχεις μια προσφορά για την θέση που διεκδικείς.


  • Θα γνωρίζεις τις ερωτήσεις που θα προκύψουν και πώς αυτές πρέπει να απαντηθούν.


  • Θα δημιουργήσουμε για εσένα ένα ανταγωνιστικό και επαγγελματικό βιογραφικό με την τελική εικόνα που θα πρέπει να έχει το προφίλ σου, ώστε να να έχουν ανταπόκριση οι αιτήσεις σου.


  • Θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η με το δικό μας πρωτότυπο υλικό για το τεχνικό interview ό από συνεντεύξεις για θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες στην αγορά της τεχνολογίας.


  • Θα σε αξιολογήσουμε με Technical Interview session , θα κάνουμε διορθώσεις και θα σε καθοδηγήσουμε για την τεχνική συνέντευξη. Έχουμε περάσει στο παρελθόν από την και από τις δύο θέσεις (interviewer / interviewee) και θα σου δώσουμε όλες τις που δεν γνωρίζεις.


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις αποτελέσματα άμεσα για πρώτη φορά σε προνομιακές τιμές ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


bottom of page