top of page

Είναι αργά για αλλαγή καριέρας ;Δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή στην επαγγελματική σου πορεία να αισθανθείς ότι χρειάζεσαι κάποια αλλαγή.


Οι λόγοι που προκαλούν την ανάγκη αλλαγής ποικίλουν. Ορισμένες φορές είναι οικονομικοί, όταν δηλαδή η θέση ή γενικότερα το πεδίο στο οποίο εργάζεσαι δε μπορεί να σου εξασφαλίσει τις απαραίτητες απολαβές για την διαβίωσή σου. Άλλες φορές, μπορεί οι λόγοι να είναι ψυχολογικοί, μπορεί το πεδίο να μην ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα σου και τα ιδιαίτερα ταλέντα σου.


Πολλοί εργαζόμενοι αισθάνονται παγιδευμένοι στον εργασιακό τους χώρο και αποζητούν την αλλαγή. Ένα ερώτημα όμως ταλανίζει τη σκέψη τους: Είναι μήπως αργά για αλλαγή καριέρας;


Αγαπητέ αναγνώστη, αν έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση σου απαντάμε κατηγορηματικά. Δεν είναι αργά για αλλαγή καριέρας.

Και μόνο η έννοια αργά σε αυτό το ερώτημα είναι προβληματική. Η ομάδα μας, έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους υποψήφιους στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι απευθύνεται όμως μόνο σε άτομα νεαρής ηλικίας. Θεωρούμε πως ανεξαρτήτως ηλικίας, οποιοσδήποτε έχει αποφασίσει συνειδητά να προσεγγίσει το χώρο της πληροφορικής, του software industry, αποτελεί ένα νέο υποψήφιο. Έναν υποψήφιο που θέλουμε να βοηθήσουμε.


Μπορεί αυτή τη στιγμή να αναρωτιέσαι, πώς είναι δυνατόν ένας χημικός μηχανικός, ένας μαθηματικός, ένας οικονομολόγος, να μπορέσει να εργαστεί στον τομέα της πληροφορικής. Η αγορά της υψηλής τεχνολογίας παρέχει πλέον πολλαπλές ευκαιρίες και θα παρέχει ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Περιλαμβάνει πολλές εργασιακές ειδικότητες, γεγονός που κάνει πιο εφικτή τη μετάβαση από άλλους χώρους.


Φυσικά, ιδίως όταν ο χρόνος δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση, δημιουργείται η ανάγκη στοχευμένων κινήσεων.

Οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται προετοιμασία, διαφορετικά μπορεί να μην αποδώσει. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως από τη στιγμή που αποφάσισες να αλλάξεις εργασιακό πεδίο, καλείσαι να προετοιμαστείς κατάλληλα, ώστε να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάποια θέση. Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί σου είναι δύο. Ο χρόνος και η απειρία. Ο χρόνος, διότι δε θέλεις να παραμείνεις αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα και η απειρία γιατί ενδεχομένως να απευθύνεσαι σε ένα πεδίο που δε γνωρίζεις απόλυτα πως λειτουργεί. Σίγουρα αυτό μπορεί να σε φοβίσει και όχι άδικα. Ενέχει ρίσκο η αλλαγή, είναι λογικό να αισθάνεσαι πως θα βιώσεις χαοτικές αλλαγές. Δεν είναι όμως πάντα έτσι, ειδικά αν έχεις για συμμάχους τους κατάλληλους ανθρώπους.


Είσαι χημικός μηχανικός ή ασχολείσαι με διοίκηση επιχειρήσεων και θες να δραστηριοποιηθείς στον κλάδο της πληροφορικής, γιατί διακρίνεις μια άνθιση. Από πού θα ξεκινήσεις; Τι σημαίνει software industry, τι σημαίνει data analyst; Ξεκινάς έρευνα, ψάχνεις στο διαδίκτυο. Μήπως όμως χάνεις χρόνο; Θυμάσαι τι είπαμε, ο χρόνος στην περίπτωσή σου δεν είναι και ο καλύτερος φίλος. Σκέψου όμως μια άλλη προσέγγιση.


Υπό την κατάλληλη καθοδήγηση, εστιάζεις σε μια γλώσσα προγραμματισμού που θα σου φανεί οικεία, ακόμα και αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ξανά. Γιατί ίσως προσαρμόζεται στον προηγούμενο κλάδο σου. Αν έχεις για παράδειγμα μια βάση στη στατιστική και τα μαθηματικά, μπορείς να μάθεις να χειρίζεσαι συγκεκριμένα εργαλεία που θα σε κάνουν άμεσα ανταγωνιστικό στο πεδίο του Data Analysis. Και πίστεψέ με, σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.


Χρειάζεται προετοιμασία και έρευνα προκειμένου να πετύχεις στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας.


Αυτό επιτυγχάνεται ταχύτητα και πιο ανώδυνα, όταν έχεις δίπλα σου μια ομάδα που κατανοεί τις ανάγκες σου και τους στόχους σου και γνωρίζεις πως θα τους πετύχεις.


Έχουμε εμπειρία στο χώρο και έχουμε συνεργαστεί με ανθρώπους που επιχείρησαν την αλλαγή και πέτυχαν.

Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε άμεσα, αν σκέφτεσαι να κάνεις τη μετάβαση.


Στόχος μας είναι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σου, να σκιαγραφήσουμε την κατάσταση και να σου προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή πορεία έτσι ώστε να ξεκινήσεις άμεσα τη νέα καριέρα σου. Μην επαναπαύεσαι σε καταστάσεις που σε παγιδεύουν.
Επικοινώνησε μαζί μας, και θα καταλάβεις πως ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγή καριέρας, ειδικά όταν εισέρχεσαι στον κόσμο της πληροφορικής.Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !

Comments


bottom of page