top of page

Γιατί όλοι θέλουν να μάθουν Python;


Γιατί η γλώσσα προγραμματισμού Python έχει γίνει viral το 2023; Ποιές ευκαιρίες καριέρας προσφέρει, και γιατί βλέπουμε συνεχώς αγγελίες εργασίας να την ζητούν; Αξίζει άραγε κάποιος/α εκτός του κλάδου της πληροφορικής να την μάθει;


Η Python είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, ειδικά για τους ανθρώπους εκτός του κλάδου της πληροφορικής . Πολλά διαφορετικά προφίλ από φοιτητές και επαγγελματίες κάθε είδους όπως θετικές επιστήμες, βιολογία, οικονομικά, μάρκετινγκ, business, προγραμματιστές, αναλυτές ή επιστήμονες δεδομένων την μαθαίνουν ώστε να ενισχύσουν το προφίλ τους και να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις . Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί.


Η Python αποτελεί την πρώτη επιλογή upskilling σε αποφοίτους και επαγγελματίες το 2023.

Η Python είναι μία γλώσσα προγραμματισμού που παρουσιάζει δύο βασικά πλεονεκτήματα.


- Πρώτον, είναι μία πιο απλή και εύκολη γλώσσα για εκμάθηση, ακόμα και από ανθρώπους εκτός πληροφορικής σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς γλώσσες όπως για παράδειγμα η Java.

- Δεύτερον αποτελεί μία γλώσσα προγραμματισμού που είναι βασικό προαπαιτούμενο για πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στην αγορά και δεν απευθύνεται μόνο σε προγραμματιστές. Για παράδειγμα οι κλάδοι του Data Science και της Ανάλυσης Δεδομένων, που απορροφούν πληθώρα υποψηφίων εκτός πληροφορικής, έχουν ως βασικό κριτήριο επιλογής την γνώση της γλώσσας Python.


Οι γνώση της Python, εκτός από τις πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες που “ανοίγει” στην Ελλάδα, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες γι αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε εταιρείες του εξωτερικού, ακόμα και από το σπίτι. Στην σχετική έρευνα του Workearly, μπορείτε να δείτε τα προαπαιτούμενα skills και τους μισθούς για εξ αποστάσεως ρόλους στην Ευρώπη το 2022, που ζητούν γνώσεις Python.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους και πιο ενδιαφέροντες ρόλους για το 2023, που έχουν ως βασικό προαπαιτούμενο την Python.
Data Scientist

Το Data Science είναι η επιστήμη που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων και να τα «μεταφράζουν» σε συμπεράσματα. Ο/Η Data Scientist αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές καριέρας στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, σε εξέλιξη και απολαβές. Κατασκευάζει συστήματα που συλλέγουν και διαχειρίζονται πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων ώστε να εξαχθούν χρήσιμα insights. Κορυφαίες εταιρείες όπως η Amazon και το Twitter χρησιμοποιούν το Data Science, ώστε να κατανοούν και να προβλέπουν την συμπεριφορά των χρηστών.


Μισθός:

Ο μέσος μισθός ενός entry-level Data Analyst στην Ευρώπη (remote jobs) κυμαίνεται μεταξύ €40.000 - €55.000. (πηγή: glassdoor.com)


Για να ξεκινήσει κάποιος σωστά στον κλάδο του Data Science, προτείνονται τα Data Science Training Programs, που αποτελούν τα πιο δημοφιλή προγράμματα πιστοποίησης για το 2022.





Python Software Developer

Η επιτυχία του προϊόντος των εταιριών που αναπτύσσουν λογισμικά, πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλα προγράμματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα των Software Developers, δηλαδή των developers που αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό του προϊόντος στη βάση του. Αποτελεί μία από της κορυφαίες ειδικότητες στην αγορά της τεχνολογίας. Ο Software Developer εστιάζει στον προγραμματισμό, και είναι υπεύθυνος τον σχεδιασμό και την υλοποίηση server-side web ή mobile applications. Λόγω της τεράστιας ζήτησης παγκοσμίως οι Software Developers απολαμβάνουν υψηλές απολαβές, προνόμια και εξέλιξη όσο λίγοι. Το Backend τμήμα μιας εφαρμογής, που υλοποιείται με την Python, είναι ο "εγκέφαλος" ενός συστήματος, για παράδειγμα σε εταιρείες όπως το Netflix, ένα τμήμα Backend μπορεί να είναι υπεύθυνο για την πρόταση επιλογών βάση ιστορικού παρακολούθησης.


Μισθός:

Ο μέσος μισθός ενός entry-level Software Developer στο εξωτερικό (remote jobs) κυμαίνεται μεταξύ €40.000 - €66.000. (πηγή: talent.io)


Το πρόγραμμα Python Developer Certified Training, που απευθύνεται και σε αρχάριους καλύπτει όλο το φάσμα δεξιοτήτων που ζητούνται σε θέσεις Software Developer με χρήση Python.





Software tester (QA)

Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν να διενεργούν δοκιμές στα προϊόντα τους πριν από την τελική ολοκλήρωσή τους και τη διάθεσή τους στην αγορά. Οι Software Testers είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να «τρέξουν» διάφορα tests και assurance checks, με σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες σφάλματος στην τελική έκδοση του λογισμικού που δημιουργείται ώστε να διασφαλίζεται ότι λειτουργεί ομαλά και ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, ενώ παράλληλα είναι οικονομικά αποδοτικό.Ένας Quality Assurance (QA) Analyst ή αλλιώς Software Tester είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την επίλυση λαθών στο λογισμικό. Είναι μια ειδικότητα με πολύ μεγάλη απορρόφηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υψηλούς μισθούς. Ο QA Engineer προσπαθεί να "σπάσει" ένα σύστημα, ώστε να διαπιστώσει αδυναμίες και κενά.


Μισθός:

Οι μισθοί για μια entry-level θέση στο εξωτερικό (remote jobs) κυμαίνονται μεταξύ €35.000 σε €52.000. (πηγή: totaljobs.com)


Για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το QA - Software Testing, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα QA Automation Engineering / Software Testing, που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αναγνωρισμένα certification courses στην διασφάλιση ποιότητας λογισμικού.





Workearly

Το Workearly μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει πάνω από 10.000 υποψηφίους, έχοντας βοηθήσει στο upskilling επαγγελματιών, εκπαιδεύσεις εταιριών αλλά και στην αλλαγή καριέρας των υποψηφίων. Το Workearly αποτελεί πλέον τη πρώτη επιλογή στην Ελλάδα και στη Κύπρο για reskilling και upskilling.





Την επιτυχία του Workearly ήρθε να επιβεβαιώσει η απονομή του βραβείου της «Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας της χρονιάς» στα Education Leaders Awards 2023.



Python Training Programs

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ

Δεν γνωρίζεις ποιο πεδίο να διαλέξεις; Κάνε αίτηση για Δωρεάν Αξιολόγηση Προφίλ.



Alumni Stories
bottom of page