top of page

Γιατί το Business Intelligence είναι η καλύτερη επιλογή καριέρας το 2020;



Η ολοένα και περισσότερη ζήτηση και ανάγκη για τη συλλογή δεδομένων σε μεγάλες ποσότητες, καθιστά την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο δύσκολη.


Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες φαίνεται να γίνονται ολοένα και περισσότερο περίπλοκες, γεγονός που αφήνει μικρό περιθώριο τόσο για την έρευνα όσο και για καινοτομία.


Αυτή την νέα κατάσταση πραγμάτων, έρχεται να σώσει ο τομές του Business Intelligence, μια τεχνολογία που βοηθάει στην πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς με ένα απλό κουμπί.


Οι εταιρείες αντί να χάνουν πολύτιμο χρόνο, καθώς και χρήματα, με την βοήθεια του Business intelligence εκμεταλλεύονται τα δεδομένα που εντοπίζουν και μπορούν να ανακαλύψουν μοτίβα που θα τους επιφέρουν κέρδος και φυσικά, εξέλιξη.


Πως κάνουν την διαφορά;

Το Business intelligence και η ανάλυση δεδομένων άλλαξαν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα οι επιχειρήσεις. Η χρήση ισχυρών τεχνικών οπτικοποίησης επιτρέπει την αναγνώριση των τάσεων και πληροφοριών των δεδομένων για την λήψη καλύτερων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.


Ας δούμε μερικές από τις τεχνολογίες που ακολουθεί η πρακτική του business intelligence για να εκπληρώσει του στόχους μιας επιχείρησης:


Ο τομέας του business intelligence κατάφερε να δημιουργήσει διάφορες τεχνικές για την συλλογή και οπτικοποίηση των πληροφοριών, ώστε να υπάρχει καλύτερη και πιο σαφή εικόνα στο τι ζητάει ή καλύτερα απαιτεί η αγορά .


Η πρακτική του business intelligence, μέσα από την συλλογή διαφόρων πληροφοριών και εκμετάλλευση αυτών βοηθάει τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές και πιο ασφαλείς κινήσεις για το μέλλον. Με άλλα λόγια, εξελίσσει τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τις καθιστά πιο ‘έξυπνες’.


Στην αρχή μιλήσαμε για την συλλογή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Η χρήση του business intelligence παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση και βαθιά εξέταση αυτών των πληροφοριών. Με την σειρά της, η ανάλυση οδηγεί στην εύρεση σημαντικών τάσεων που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν εποικοδομητικά δραστηριότητες της εταιρείας .


Όπως έχουν αποδείξει έρευνες, η χρήση του Business Intelligence επιφέρει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε μια επιχείρηση να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό εργασίας καθώς και να εξελεγχθεί πολύ περισσότερο.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε πως ο τομέας του business intelligence δεν περιορίζεται μόνο στους επαγγελματίες αναλυτές (Business Analysts) αλλά όπως και η ίδια πρακτική επεκτείνεται και ανανεώνεται έτσι και τα επαγγέλματα φαίνεται να πληθαίνουν όλο ένα και περισσότερο.


Α δούμε μερικά από αυτά.
  • Business Intelligence Analyst

  • Business Intelligence Developer

  • Business Intelligence Project Manager

  • SQL Server Business Intelligence Developer

  • BI Semantic Model Developer

  • Business Intelligence Administrator

  • Business Intelligence Manager

  • Business Intelligence Consultant

Πέρα από την ζήτηση που ολοένα και αυξάνεται για τις παραπάνω θέσεις συνοδεύεται και μια μεγάλη γκάμα εξέλιξής στον εργασιακό χώρο σε συνδυασμό με ελκυστικούς/ ικανοποιητικούς μισθούς.


Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εργασίες ενός BI Analyst, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η γνώση της SQL.

Είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για τη Διαχείριση δεδομένων που περιλαμβάνει την Εξόρυξη , τον Μετασχηματισμό και την Φόρτωση Δεδομένων (Data Extraction, Data Transformation, and Data Loading).


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis και να εργαστείς ως BI Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) .


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !


ΔΙΑBΑΣΤΕ ΤΙ EΓΡΑΨΕ ΤΟ LIFO.GR ΓΙΑ ΤΟ WORKEARLY: ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


bottom of page