top of page

Οι ισχυρότερες γυναίκες του τεχνολογικού κλάδου



Με την πάροδο του χρόνου, το τεχνολογικό πεδίο αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Παρέχει ευκαιρίες σε πληθώρα ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους. Στην κοινή γνώμη, επικρατούσε η άποψη πως οι ευκαιρίες που ανακύπτουν στο πεδίο, αφορούν περισσότερο τους άνδρες υποψήφιους.


Αναλύοντας τα στοιχεία των τελευταίων ετών όμως, παρατηρούμε πως γυναίκες που απασχολούνται στον κλάδο, αποκτάνε διαρκώς επιρροή και ισχύ τείνοντας να πρωτοστατούν.


Στο άρθρο αυτό, θα παρουσιάσουμε μερικές από τις ισχυρότερες γυναικείες παρουσίες στο τεχνολογικό πεδίο, με οικονομικά στοιχεία του περασμένου έτους, που αποκομίζουμε από το Forbes.



Ginni Rometty, CEO, IBM


Η 9η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Πρώτη στο τεχνολογικό πεδίο, και ένα από τα μεγαλύτερα πρώτα ονόματα της αμερικανικής IBM. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα CEO στην εταιρεία, ενώ υπό την καθοδήγησή της πραγματοποιήθηκε ένας μετασχηματισμός του τεχνολογικού κολοσσού, που πλέον εστιάζει στα δεδομένα και το cloud computing, με βασικούς ανταγωνιστές τις κυρίαρχες Amazon και Microsoft. Οραματίστρια, που διεκδικεί και προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στον εργασιακό χώρο με αδιάκοπες προσπάθειες. To net worth της έφτασε τα 90 εκατομμύρια δολάρια το 2019.




Susan Wojcicki, CEO, YouTube



Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, αποτελεί τη 12η ισχυρότερη γυναίκα το 2019. Δεύτερη στον τεχνολογικό κλάδο, με μακρά πορεία σε τεχνολογικούς κολοσσούς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Google, και η πρώτη marketing manager της εταιρείας το 1999. Αποτελεί τη CEO του YouTube από το 2014. To net worth υπολογίζεται στα 490 εκατομμύρια δολάρια το 2019.





Θέλεις να ξεκινήσεις άμεσα την καριέρα σου στο χώρο της τεχνολογίας?



Safra Catz, CEO, Oracle


Η Safra Catz κατέχει τη 14η θέση μεταξύ των 100 ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη για το 2019, που την κατατάσσει στην 3η θέση ισχύος στο τεχνολογικό πεδίο. Εκτελεί χρέη CEO της Oracle, από το 2014. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεργαζόταν ως co-CEO με τον Mark Hurd. Έκτοτε έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα καθήκοντά της ως επικεφαλής της εταιρείας. Έχει ασκήσει τεράστια επιρροή στον τρόπο με τον οποίο έχει κινηθεί η Oracle τα τελευταία έτη. Το net worth της ξεπέρασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το Μάρτιο του 2019.


Sheryl Sandberg, COO, Facebook


Κατέχει τη 18η θέση στη λίστα των εκατό ισχυρότερων γυναικών του Forbes και την 4η θέση ισχύος στο τεχνολογικό πεδίο. Εμβληματική μορφή του τεχνολογικού χώρου, που, από τη θέση της ως COO, έχει οδηγήσει το Facebook σε σημαντικά κέρδη. Αξίζει να αναφερθεί πως υπό την εποπτεία της, το 2008 η εταιρεία βίωνε ζημία της τάξεως των 56 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που μετατράπηκε σε έσοδα της τάξεως των 22.1 δισεκατομμυρίων το 2018. Το net worth της ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το 2015, έχει παρουσιάσει μεταβολές χωρίς ποτέ να καταπέσει από το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου, φτάνοντας το 2019 το 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια.


Ruth Porat, CFO, Alphabet


Την αμέσως επόμενη θέση της λίστας κατέχει η Ruth Porat, 19η ισχυρότερη γυναίκα για το 2019 και 5η ισχυρότερη στο τεχνολογικό πεδίο. Εκτελεί χρέη CFO στην εταιρεία Alphabet, ως οικονομική διαχειρίστρια ουσιαστικά πολλαπλών δράσεων της Google. Έχει ασκήσει έντονη επιρροή στον κλάδο της τεχνολογίας, και η ενασχόλησή της έχει επεκταθεί σε άκρως καινοτόμα πεδία όπως η ρομποτική και η πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Αποτελεί μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες του χώρου, με net worth που τείνει να ξεπερνάει τα 70 εκατομμύρια. Το 2018 ο μισθός της έφτασε το αστρονομικό ποσό των 47 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι παραπάνω γυναίκες αποτελούν απλώς ένα δείγμα σε ένα ευρύ πεδίο. Παράλληλα η έννοια της ισχύος ενέχει υποκειμενισμό και φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ τους. Αναρίθμητες γυναίκες αφήνουν καθημερινά το δικό τους στίγμα στην τεχνολογία.


Ο λόγος που παρουσιάσαμε τα παραπάνω, είναι για να δώσουμε το ερέθισμα σε γυναίκες οι οποίες ενδεχομένως να θεωρούν πως υστερούν στο συγκεκριμένο χώρο να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να διεκδικήσουν μια καριέρα στο χώρο


. Οι γυναίκες έχουν αποκτήσει δυναμική, δυναμική που τείνει να αυξάνεται και να αποδεικνύεται καθοριστική. Οι ευκαιρίες που δίνονται οφείλουν να είναι ισάξιες και δίκαιες, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κριτήριο μη επαγγελματικής φύσεως.




Στο workearly θα δουλέψουμε αποκλειστικά μαζί σου με σκοπό να ξεκινήσεις την καριέρα σου στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας άμεσα και με τις καλύτερες επιλογές !





Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !


bottom of page