top of page

Marketing Analytics:Το απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες marketingΟ τομέας του Marketing εξελίσσεται συνεχώς. Το digital marketing έχει γίνει πλέον πιο δημοφιλής ειδικότητα του marketing, η οποία βέβαια απαιτεί την γνώση και χρήση πολλών και διαφορετικών εργαλείων, από εκείνα που χρησιμοποιούνται στο παραδοσιακό Marketing. Με όλες τις καμπάνιες να “τρέχουν” πλέον και στο διαδίκτυο, η ανάγκη για συλλογή δεδομένων είναι καθημερινή, μιας και οι πελάτες δείχνουν τις προτιμήσεις τους, στα social media, στα likes τους, στα shares και στις ηλεκτρονικές τους αγορές. Έτσι η γνώση των Marketing Analytics, έχουν γίνει πλέον βασικό κριτήριο στη πρόσληψη και ανέλιξη ενός υποψηφίου.


Που χρησιμεύουν τα Marketing Analytics;

Είναι ο βασικός τρόπος να παρακολουθήσει κάποιος, το πως αποδίδουν οι προωθητικές ενέργειες του και πως να τις βελτιώσει, βασισμένος σε πραγματικά δεδομένα και όχι με βάση το “ένστικτο”. Επιπλέον μπορεί να συγκρίνει την απόδοση του, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του και να έχει μια ιδέα για το πως κατανέμουν οι ανταγωνιστές το budget τους και που στοχεύουν στην αγορά. Έτσι με τα marketing analytics, μπορεί να γίνει και καλύτερη κατανομή του budget, να φανεί ποια κανάλια επικοινωνίας αποδίδουν καλύτερα και να λαμβάνονται πιο καταρτισμένες αποφάσεις για το επιχειρηματικό πλάνο.


Ποιον αφορούν τα marketing Analytics;

Τα marketing analytics αφορούν Social media professionals,Φοιτητές ή αποφοίτους Marketing, Digital advertisers, Marketing professionals αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το τομέα του marketing και συγκεκριμένα του Digital Marketing Analytics, χωρίς να έχει απαραίτητα επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό υπόβαθρο.


Ποια είναι τα απαραίτητα skills που χρειάζεται να έχει κάποιος στο τομέα του Marketing Analytics;

Οι Marketing Analysts χαρακτηρίζονται από μια ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.

  • Marketing Analytics , Customer Analytics

  • Web Analytics, Digital Ad Analytics, Social Media Analytics

  • Marketing Analytics and Forecasting Models with Excel

  • Google Analytics

  • Cloud Marketing Analytics: Big Query

  • Marketing Data Visualization: Tableau

  • SQL basics και Reporting with PowerBI​

  • Data Analysis for Marketing


Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που θα είναι απαραίτητες στο χώρο του Marketing από το 2023, με τους HR recruiters να τις αναζητούν στα βιογραφικά. Τα περισσότερα από τα παραπάνω skills, μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει αποκλειστικά με certifications και digital badges, καθώς σπανίως διδάσκονται σε ακαδημαϊκά περιβάλλοντα.


Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν ένα digital badge ή certification;

digital badges και τα certifications σήμερα μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο, ειδικότερα στους τομείς της τεχνολογίας όπως είναι και το Μarketing Analytics. Τα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν την εξειδικευμένη γνώση και χρήση εργαλείων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, οικονομικών απολαβών και ένα πιο δυνατό βιογραφικό.


Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badge, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


Γιατί να επιλέξει κάποιος το Digital Marketing Analytics course του Workearly ;

Το Workearly προσφέρει το πρώτο αμιγώς Digital Marketing Analytics School στην Ελλάδα, όπου περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές στην ανάλυση δεδομένων marketing και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Πιο συγκεκριμένα τα courses σε Google Ads,Marketing Analytics ,Marketing Customer Analytics, Web Analytics, Digital Ad Analytics, Social Media Analytics, Forecasting Models with Excel, Cloud Marketing Analytics: Big Query, Marketing Data Visualization: Tableau, Business Intelligence for Marketing : Reporting with PowerBI, Business Analytics & Management ,SQL Fundamentals for Marketing, Digital and Web Analytics και Data Analysis for Marketing, δημιουργούν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που υπάρχει στην Ελληνική αγορά αυτήν τη στιγμή. Η πιστοποίηση της Credly, ο μεγαλύτερος πάροχος digital credentials στο κόσμο και της Reatcode, η εξατομικευμένη προσέγγιση εκπαίδευσης σε κάθε υποψήφιο, η συνεχής επίβλεψη, αξιολόγηση και επικοινωνία με τους instructors, και την εφαρμογή μικρών στόχων (microlearning), συνοδεύονται από τα real case studies και την χρήση πραγματικών εργαλείων απαραίτητων στο χώρο του Marketing. Ακόμη, η μετέπειτα σύνδεση των εκπαιδευόμενων με την αγορά εργασίας του Μarketing σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τη βοήθεια της Workearly, την ορίζει ως την πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική λύση στους σημερινούς υποψήφιους marketeers. Σε συνεργασία με την Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει υποψηφίους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, πολλοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με κορυφαίους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για νέα ταλέντα.
Digital Marketing Analytics Professional Certification


Το Digital Marketing Analytics Certification του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο των Marketing Analytics
  • Εκπαιδεύσου στα Analytics που αποτελούν την μεγαλύτερη τάση στο Digital Marketing το 2023.

  • Εγγράψου στην Βάση Πιστοποιημένων Digital Marketing Analysts.


Level: Beginners / Intermediate Languages: GR & EN 95% Popularity 6+ Professional Trainers ανά εκπαιδευόμενο

1200 εγγεγραμμένοι Skills: Google Analytics, Reporting,Marketing Customer Analytics Web Analytics, Digital Ad Analytics, Social Media Analytics, Marketing Analytics and Forecasting Models with Excel, Cloud Marketing Analytics: Big Query, Marketing Data Visualization: Tableau, Business Analytics & Management, Data Analysis for Marketing Badge: Digital Marketing Analytics Professional Certification
AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories
bottom of page