top of page

Μύθοι γύρω από το Data Science



Το πεδίο του Data Science αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξελίσσεται αδιάκοπα και παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες καριέρας σε νέους υποψηφίους. Για αυτό το λόγο, ανακύπτουν πολλές συζητήσεις και απορίες αναφορικά με τον χώρο.


Η έλλειψη πληροφόρησης, οδηγεί σε λανθασμένες απόψεις περί του κλάδου, που μπορεί να αποθαρρύνουν και να αποπροσανατολίσουν έναν νέο υποψήφιο.

Παρακάτω θα καταγράψουμε ορισμένους μύθους που κυκλοφορούν σχετικά με το πεδίο του Data Science, που σύμφωνα με την εμπειρία μας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Η κατοχή μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού τίτλου στην πληροφορική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κανείς στο Data Science.

Η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην πληροφορική, παρότι είναι πολύτιμο εφόδιο, δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του στον κλάδο. Στην πραγματικότητα, στο πεδίο ανακύπτουν ευκαιρίες ακόμα και για επαγγελματίες άλλων κλάδων, χωρίς δηλαδή να κατέχουν σχετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.


Η κατοχή full-time πτυχίου στην πληροφορική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιήσει κάποιος μετάβαση στο Data Science

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ένας πανεπιστημιακός τίτλος είναι σημαντικό εφόδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με τις σωστές κινήσεις, ένας υποψήφιος χωρίς Bachelor στην πληροφορική δεν μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται στον τομέα. Η λανθασμένη αυτή αντίληψη, αποθαρρύνει πολλούς υποψηφίους από το να δοκιμάσουν και να διεκδικήσουν ευκαιρίες. Πολλοί κατόρθωσαν να μεταβούν σε θέσεις σχετικές με Data Science, ακόμα και αν προέρχονταν από κλάδους άλλους κλάδους όπως αυτούς των Μαθηματικών ή των Οικονομικών. Μέσω της παρακολούθησης κατάλληλων προγραμμάτων, σωστής καθοδήγησης, απόκτησης πρακτικών γνώσεων, η μετάβαση είναι εφικτή.



Για να ξεκινήσει κάποιος να δραστηριοποιείται στον τομέα, χρειάζεται πρόσβαση σε συστήματα με ισχυρή υπολογιστική ισχύ.

Είναι γεγονός πως τα συστήματα με μεγαλύτερη ισχύ, μπορεί να αποδώσουν ταχύτερα σε πρακτικές του πεδίου, όπως το Deep Learning/ Machine Learning. Πολλοί νέοι υποψήφιοι, ίσως φαντάζονται αίθουσες υπερ-υπολογιστών, τους οποίους κατέχουν μόνο εταιρείες κολοσσοί. Αυτό ίσως τους αποτρέπει από το να ασχοληθούν με το χώρο.


Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Υπάρχουν πολλά προγράμματα και εργαλεία που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις συστήματος. Ιδιαίτερα ένας νέος υποψήφιος, μπορεί να ξεκινήσει στο χώρο με ένα τυπικό σύστημα, μιας και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να αναζητήσει και να μάθει πληθώρα εργαλείων και πρακτικών προτού αξιοποιήσει πολύ πιο προχωρημένες δυνατότητες.


Γενικότερα, συγκεντρώνονται πολλοί μύθοι γύρω από το πεδίο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μύθοι αυτοί προδιαθέτουν αρνητικά και αποθαρρύνουν.


Ασφαλώς δεν είναι ένα εύκολο πεδίο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένας υποψήφιος με θέληση, στόχο δεν μπορεί να τα καταφέρει αν αποκτήσει τα κατάλληλα skills .


Ο υποψήφιος οφείλει να αντιμετωπίζει τις πληροφορίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή με κριτική σκέψη, ώστε να μην χάσει τον στόχο του για κάτι που πιθανώς δεν ισχύει. Παράλληλα, μπορεί να αναζητήσει άτομα με εμπειρία στο χώρο, ώστε να τον καθοδηγήσουν αναφορικά με οποιαδήποτε απορία.


Τι χρειάζεται όμως πραγματικά ένας Data/BI Analyst για να μπεί με αξιώσεις στο χώρο ;

Αν ενδιαφέρεσαι να μπεις στο χώρο του Data Science :

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις άμεσα αποτελέσματα !

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !


Οι υπηρεσίες του workearly ,σε αντίθεση με οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμόζονται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


bottom of page