• Workearly team

Να γίνω Data Analyst ή Software Developer ?

Ενημερώθηκε: 4 Νοε 2020Από την μια πλευρά έχουμε τους Software Engineers/Developers, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη κατασκευή προϊόντων λογισμικού.


Από την άλλη πλευρά έχουμε τους Data Scientists/Analysts οι οποίοι αναλύουν δεδομένα και μετατρέπουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τις επιχειρήσεις.


Οι Software Developers ασχολούνται με την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών, ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων και λογισμικού.

Οι Data Scientists Εργάζονται πάνω στα δεδομένα που συλλέγονται για τη δημιουργία προγνωστικών μοντέλων και για την ανάπτυξη ικανοτήτων μηχανικής μάθησης (Machine Learning) ώστε να αναλύσουν τα δεδομένα που συλλαμβάνονται από το λογισμικό.Οι ικανότητες και τα Προσόντα.

Data Scientist/Analyst:


 • Ένας Data Analyst θα πρέπει να είναι γνώριμος με τα βασικά στοιχεία της Στατιστικής Ανάλυσης και τη γνώση του ‘πότε’ θα χρησιμοποιηθούν ποιές στατιστικές τεχνικές για ένα δεδομένο πρόβλημα δεδομένων.


 • Οι ικανότητες προγραμματισμού είναι πολύ σημαντικές για έναν Data Analyst. . Γι’ αυτόν τον σκοπό οι πιο συχνές γλώσσες προγραμματισμού είναι οι: Python και R.


 • Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εργασίες ενός Data Analyst, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η γνώση της SQL. Είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για τη Διαχείριση δεδομένων που περιλαμβάνει την Εξόρυξη , τον Μετασχηματισμό και την Φόρτωση Δεδομένων (Data Extraction, Data Transformation, and Data Loading).


 • Τέλος, μια απαραίτητη δεξιότητα είναι αυτή της επικοινωνίας. Αυτό συμβαίνει επειδή, ένας Data Analyst, κατανοεί καλύτερα τα δεδομένα από οποιονδήποτε άλλο. Από πλευράς του πρέπει να μεταφράσει τα ευρήματα των δεδομένων σε ποσοτικές πληροφορίες για μια μη τεχνική ομάδα ώστε να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.Software Engineer/Developer:


 • Μαθηματικές ικανότητες

 • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων

 • Γλώσσες προγραμματισμού (διαφορετικοί τύποι ρόλων προγραμματιστή απαιτούν διαφορετικές γλώσσες)

 • Εξαιρετικές δεξιότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου

 • Ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια

 • Κατανόηση των τελευταίων τάσεων και του ρόλου τους σε ένα εμπορικό περιβάλλον

 • Ομαδικές Ικανότητες

 • Δεξιότητες αυτο-βελτίωσης για να ενημερώνεστε για τις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις


Μισθός

Από οικονομικής άποψης και οι δυο θέσεις φαίνεται να έχουν παρόμοιες απολαβές.


Ποιο από τα δυο;

Εντέλει η απόφαση είναι καθαρά προσωπική ως προς τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα τους καθενός. Αν σε κάποιον αρέσει η δημιουργία προϊόντων λογισμικού, τότε η θέση του Softwae Engineer/Developer φαίνεται να είναι πιο κατάλληλη. Όμως, αν σε κάποιον αρέσει περισσότερο το απρόβλεπτο, προτιμάει τα στατιστικά στοιχεία και τις τάσεις σε συνδυασμό με την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων, τότε η θέση του Data Analyst/Scientist είναι η καλύτερη επιλογή.Ποιά όμως είναι η ιδανική ειδικότητα για εσένα ;


Θα αξιολογήσουμε το προφίλ σου και θα επιλέξουμε μαζί την κατάλληλη ειδικότητα !


ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !