top of page

Ώρα για αλλαγή - Η μετάβαση από το χώρο των οικονομικών στο Data science



Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα μας, η μετάβαση από τον ευρύτερο χώρο των οικονομικών και της λογιστικής στο χώρο του Data Science δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.


Αντιθέτως, η εκπαιδευτική κατάρτιση σε χώρους όπως τα οικονομικά αρχίζει να είναι ολοένα και μεγαλύτερο προνόμιο για την κατάκτηση μιας θέσης.


Ας το δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.


Ο χώρος του Data Science και γενικότερα των Analytics έχει ήδη προκαλέσει σημαντικό αντίκτυπο στην διαμόρφωση της αγοράς αλλά και στον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι επιχειρήσεις.


Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που μέσα από την ανάλυση των δεδομένων καταφέρνουν να βγάζουν χρήσιμες πληροφορίες για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις τους.




Το workearly στο περιοδικό Startupper Mag Η καινοτομία του workearly ως κεντρικό αφιέρωμα και εξώφυλλο στο τεύχος Απριλίου 2021


Τι γίνεται όμως όταν τα δεδομένα διαχειρίζονται από κάποιον που μπορεί να τα διαβάσει καλύτερα;



Η αναζήτηση για επαγγελματίες του χώρου είναι διαρκής και φυσικά αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.


Βέβαια εντοπίζουμε πως ακόμα μεγαλύτερη είναι και η αναζήτηση επαγγελματιών με εκπαιδευτικό υπόβαθρο σε χρηματοοικονομικά, λογιστική, μαθηματικά και φυσικά πληροφορική.



Το VICE Greece αναφέρεται στην καινοτομία του Workearly ως την πρώτη υπηρεσία που προετοιμάζει και εκπαιδεύει υποψηφίους ατομικά για εξ αποστάσεως εργασία, στο χώρο της τεχνολογίας , σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Αναφέρει επίσης επιτυχημένα παραδείγματα Ελλήνων τηλεργαζομένων που δουλεύουν για Αμερική, Λουξεμβούργο και Σουηδία.






Γιατί να κάνεις την αλλαγή;

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους προτείνουμε και παροτρύνουμε την μετάβαση στον χώρο του Data Analysis.


Αρκετές φορές έχουμε γράψει για τις περισσότερο από ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές, για το προνόμιο της εργασίας από απόσταση αλλά και φυσικά την ίδια την εργασία. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα skills, πως αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την απόφαση να μεταβεί κάποιος από των χώρο των οικονομικών σε κάτι καλύτερο, κάτι παραπάνω.


Επαγγελματίες που έρχονται από το ευρύτερο φάσμα των οικονομικών τείνουν ήδη να έχουν χτίσει γνώσεις και εμπειρία στις δεξιότητες που ζητούνται στην πλειονότητα των θέσεων.




Στην παρακάτω συνέντευξη , υποψήφιος από το χώρο των οικονομικών μοιράζεται την εμπειρία του με το WORKEARLY :

Διαβάστε εδώ



Ας δούμε μερικά από αυτά:


Υπόβαθρο σε: μαθηματικά, logistics, analytics, finance, reporting.


Εξίσου σημαντικό θεωρείται να υπάρχει η ικανότητα χειρισμού των δεδομένων αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω από την επιχείρηση.


Πώς να αξιοποιήσεις τα ήδη υπάρχοντα skills σου.


Για όσους έχουν το αντίστοιχο υπόβαθρο είναι πολύ πιο άνετη/άμεση η μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλον.


Μπορούν να αξιοποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα skills τους ώστε να εμπλουτίσουν με extra skills τα οποία ζητάει η αγορά εργασίας.


Να μάθουν δηλαδή όσα χρειάζεται και ο χώρος του Data Analysis:

SQL, Tableau, PowerBI ,Python.



Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα για το ρόλο και για μια πιθανή προοπτική.

Μέσω της διαδικασίας της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Πολλοί άνθρωποι από το χώρο των οικονομικών είχαν reporting skills τα οποία πρέπει να βελτιώσουν σύμφωνα με τις τωρινές ανάγκες της αγοράς.


Για παράδειγμα , η SQL φαίνεται να αντικαθιστά, σταδιακά και αποτελεσματικά, το Excel σε αρκετά πεδία και η ανάλυση δεδομένων δεν αποτελεί εξαίρεση σ΄ αυτό.


Παρατηρείται ήδη πως η χρήση της SQL είναι περισσότερο αποδοτική, γρήγορη και εύχρηστη σε σύγκριση με το γνωστό σε όλους Microsoft Excel.


Για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν την καριέρα τους στο τομέα του Data Science, είναι απαραίτητη η γνώση της SQL.


Ένας Data Analyst διαχειρίζεται μεγάλα ποσοστά δεδομένων και δεν υπάρχει πιο πρακτικό εργαλείο για αυτή την εργασία από την SQL.



Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


Το Workearly είναι μία μοναδική στο είδος της online coaching υπηρεσία, όπου παρέχεται ένας συνδυασμός εκπαίδευσης, όσον αφορά στα skills / δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος ώστε να εισχωρήσει ή να εξελιχθεί επαγγελματικά στην αγορά της τεχνολογίας, και εξατομικευμένης στρατηγικής, ώστε να κάνει τα σωστά βήματα για να πραγματοποιήσει τους στόχους του με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.


Διαβάστε τι έγραψαν για την καινοτομία του Workearly :


Το workearly στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3:





Μέσω της διαδικασίας της δωρεαν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ



Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

bottom of page