top of page

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας -Gender Diversity



Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας , θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο την έννοια του "Gender Diversity" στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας .



Ο όρος “gender diversity” συναντάται όλο και συχνότερα στο software industry. Αφορά ουσιαστικά την ανάγκη ύπαρξης διαφορετικών φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.


Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές μελέτες για το κατά πόσο η ύπαρξη διαφορετικότητας φύλων στον εργασιακό χώρο βελτιώνει την αποδοτικότητα.


Ομολογουμένως, εντοπίζονται αντικρουόμενες απόψεις. Πληθώρα μελετών έχει πραγματοποιηθεί σε ανεπαρκές δείγμα εργαζομένων ενώ δεν εκλείπουν και περιπτώσεις αβάσιμων συμπερασμάτων.


Σε σχετική επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 1069 εξέχουσες εταιρείες μεταξύ 35 χωρών και 24 εργασιακών κλάδων, αποδείχθηκε πως η ουσιαστική υιοθέτηση του gender diversity, είχε θετικό αντίκτυπο στο market value και το revenue των επιχειρήσεων. Πως γίνεται, λοιπόν, ένα gender diverse περιβάλλον να αποτελέσει πλεονέκτημα για τις σύγχρονες εταιρείες;


Ανιχνεύονται περισσότερα ταλέντα.

Μελέτες αποδεικνύουν πως η πλειονότητα των υποψηφίων προτιμάει ένα περιβάλλον που στηρίζει τη διαφορετικότητα φύλων. Σύμφωνα με έρευνα του Glassdoor, το 67% των υποψηφίων ανιχνεύουν το κατά πόσο η εταιρεία για την οποία επιθυμούν να εργαστούν, έχει υιοθετήσει το gender diversity στο περιβάλλον της. Η έρευνα έγινε σε 1000 άτομα από διάφορες χώρες.


Μια πιο πρόσφατη έρευνα, καταδεικνύει πως για το 61% των γυναικών υποψηφίων, βασικό κριτήριο επιλογής μια θέσης εργασίας είναι ο αριθμός γυναικών στη διοίκηση.


Σε όλους τους κλάδους, οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι είναι πολύτιμοι. Ιδιαίτερα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας είναι περιζήτητοι. Το gender diversion είναι ικανό να αυξήσει των αριθμό ταλαντούχων εργαζομένων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Προωθείται η ανταλλαγή διαφορετικών ιδεών.

Σε ένα περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα των φύλων, ο εργαζόμενος αισθάνεται πιο ελεύθερος, πιο δημιουργικός. Σχετική έρευνα έχει δείξει πως όταν εργάζονται μαζί diverse ομάδες, τείνουν να παράγουν πιο καινοτόμες ιδέες. Μια διοίκηση που προωθεί το gender diversity, καταλήγει με ένα πιο λειτουργικό, πιο καινοτόμο σύνολο και αντίστοιχα με ένα αρτιότερο και πιο κερδοφόρο προϊόν. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η κριτική σκέψη οδηγούσαν πάντοτε τον άνθρωπο σε νέα συμπεράσματα. Τον εξελίσσουν.

Ας το προσαρμόσουμε σαν παράδειγμα στο software industry. Μια εταιρεία που παράγει mobile games, αναζητεί ιδέες που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος. Προσδίδοντας ποικιλία στο εργατικό δυναμικό, σε πρώτο επίπεδο διαφορετικά φύλα, αυξάνονται οι πιθανότητες να ακουστεί και μια διαφορετική ιδέα. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες που εμπεριέχουν διαφορετικό context συνεισφέρουν, καταλήγοντας να καινοτομούν.

Το gender diversity, δημιουργεί ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον, ένα αίσθημα ότι κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη, ένα αίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε πρωτόγνωρα κέρδη.


Βελτιώνεται η εικόνα της εταιρείας και αυξάνονται οι επενδυτές.


Μια εταιρεία που σέβεται και υιοθετεί πραγματικά το gender diversity, αποκομίζει οφέλη και για τη δημόσια εικόνα της. Σε μια εποχή που η διαφορετικότητα στο εργασιακό δυναμικό θα γίνει αναγκαιότητα και όχι απλώς επιλογή, οι εταιρείες που θα εμφυσήσουν στους εργαζομένους τους την έννοια της αποδοχής του διαφορετικού, θα είναι και εκείνες που θα φέρουν τις αλλαγές. Θα είναι στο προσκήνιο.



Για πολλούς επενδυτές, ένα gender diverse δυναμικό υποδηλώνει μια λειτουργική και δυναμική εταιρεία. Έρευνα, έχει δείξει πως η αξία των μετοχών μιας εταιρείας παρουσιάζει αύξηση κάθε φορά πως η εταιρεία κερδίζει κάποιο βραβείο που συσχετίζεται με καινοτομία και προοδευτικότητα στο θέμα της διαφορετικότητας.

Ιδίως σε έναν κλάδο όπως αυτός της υψηλής τεχνολογίας, η προσέλκυση επενδυτών είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση και την εξέλιξη των επιχειρήσεων.


Για εμάς, η ύπαρξη ενός gender diverse εργασιακού περιβάλλοντος, είναι κάτι παραπάνω από μια τάση. Από μια κατάσταση.




Είναι το μέλλον. Ανεξάρτητα από το φύλο, πιστεύουμε στις ατομικές δεξιότητες και σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.



Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


Διάβασε περισσότερα για το wORKEARLY,στην πιο πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν στο Επιχειρώ οι FOUNDERS του project στην Ελλάδα.




Μέσω της διαδικασίας της δωρεαν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.

Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Ετικέτες:

bottom of page