top of page

Πέντε κορυφαίοι λόγοι να μπεις στον χώρο των Data Analytics για το 2021

Έγινε ενημέρωση: 28 Ιαν 2021


Ζούμε στην εποχή της μαζικής πληροφορίας και του εκσυγχρονισμού. Πλέον η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μια εύκολη μέθοδος για να αντλήσουμε πληροφορίες για οτιδήποτε μας απασχολεί.


Οι μέρες που διανύουμε μας επέδειξαν πως η εργασία από απόσταση είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.


Αν ενδιαφέρεσαι για τον τομέα των BigData, ασχολείσαι ή θέλεις να ασχοληθείς με την Ανάλυση Δεδομένων ως μελλοντικό επάγγελμα ίσως αυτό είναι το άρθρο που πρέπει να δεις.


Η επιστήμη των δεδομένων (Data Science) πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο πεδίο με ιδιαίτερη ζήτηση διεθνώς.

1) Αυξημένη ζήτηση και επαγγελματίες του χώρου.

Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις η ανάλυση δεδομένων ήδη αποτελεί προτεραιότητα. Ο αυξημένος ανταγωνισμός της αγοράς οδηγεί τους οργανισμούς στη συνεχή έρευνα για τον εντοπισμό νέων τάσεων και ευκαιριών έχοντας μεγαλύτερο σύμμαχο τα δεδομένα.


Η αύξηση του μεγάλου όγκου δεδομένων οδηγεί ολοένα και περισσότερες εταιρείες να αναζητούν συνεργάτες με γνώσεις πάνω στην συλλογή και επεξεργασία των data.


Η ζήτηση για τους Data Analysts γίνεται τόσο από μεγάλες όσο και από μικρές επιχειρήσεις. Οι δεξιότητες που διαθέτουν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία και το μέλλον μιας επιχείρησης.


 

Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


 

2) Ικανοποιητικοί μισθοί

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα κείμενα μας, επαγγελματίες του χώρου παίρνουν ικανοποιητικές ανταμοιβές, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση προκαλεί και την συνεχή αύξηση τους.


Οι επιχειρήσεις ήδη αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η επεξεργασία και ανάλυση των data και δεν φοβούνται να αυξήσουν τους μισθούς πάνω στα επαγγέλματα που αφορούν τα δεδομένα.


Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος μισθός μπορεί να φτάσει τα 59.500 δολάρια ετησίως (PayScale.com) ενώ τα μπόνους, οι προμήθειες και άλλα επιπρόσθετα «επιδόματα» μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 δολάρια.


Διαφορετικές έρευνες δείχνουν και διαφορετικά εισοδήματα. Σύμφωνα με το SalaryList.com οι μισθοί κυμαίνονται από 30,000 έως 625,000 ενώ το Glassdoor.com βάζει τον μέσο μισθό στα 67.000$.


3) Freelancing – Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Ο τομέας του DataAnalysis αφορά κυρίως την μελέτη των αριθμών, τάσεων και φυσικά δεδομένων. Είναι η ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες(freelancers) ή σύμβουλοι για διάφορες επιχειρήσεις ταυτόχρονα.


Με αυτό τον τρόπο οι γνώστες του χώρου μπορούν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο τους και να δημιουργήσουν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επιπρόσθετα οι αμοιβές θα είναι περισσότερο ικανοποιητικές από το standard ωρομίσθιό που θέτει η εκάστοτε επιχείρηση.


4) Η αύξηση των Big Data και οι τίτλοι θέσεων.

Σχεδόν όλες οι τομείς ασχολούνται με τα μεγάλα δεδομένα και την σωστή επεξεργασία τους από τους κατάλληλους επαγγελματίες. Η ζήτηση για τις θέσεις αυτές έχει οδηγήσει και στην δημιουργία ποικιλίας θέσεων για τα data analytics.


Ας δούμε ονομαστικά μερικούς τίτλους θέσεων:


1. Data Analyst

2. Data Analytics Consultant

3. Business Intelligence Analyst

4. Metrics and Analytics Specialist

5. DataEngineer


Εξ αποστάσεως εργασία

Η πανδημία του κορωνοϊού, επηρεάζει σημαντικά τον ευρύτερο οικονομικό κλάδο. Πολλές εταιρείες κλήθηκαν να υιοθετήσουν το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές.


Ορισμένες, μάλιστα, έχουν αποφασίσει ήδη να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα υπό το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.


Επομένως μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τους παραπάνω μισθούς ,σε θέσεις εξ αποστάσεως , εφόσον έχει τα απαραίτητα skills.


Tι ακριβώς χρειάζεται κάποιος όμως για να μπει στον χώρο του Data aNALYSIS ; Ποιά είναι τα skills ;


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας !

Tο concept του Workearly είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει όποιον θέλει να μπει στην αγορά του ΙΤ, να προβεί σε επαγγελματική επανεκκίνηση ή ακόμα και να συνδυάσει την τωρινή του ειδικότητα με την αγορά της τεχνολογίας, με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

  • Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.

  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.

  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.

  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.

  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.

Διαβάστε τι έγραψε για το workearly το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο: Διαβάστε εδω


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.

Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛbottom of page