Πως τα Analytics θα αλλάξουν τον τομέα του HRΤο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας επιχείρησης, όμως συχνά παραβλέπεται από τους υπαλλήλους.


Παρότι αποτελεί σημαντικό μέρος μιας επιχείρησης, τόσο για την διαχείριση στοιχείων όσο και την προστασία του οργανισμού και των υπαλλήλων, δεν επιφέρει το ίδιο κέρδος, όπως για παράδειγμα το τμήμα των πωλήσεων.


HR analytics

Το HR που ξέραμε να βασίζεται εξολοκλήρου στο «ψυχολογικό» κομμάτι πρόκειται να αλλάξει με την βοήθεια των Analytics. Τα οποία θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του χώρου να οδηγούνται σε αποφάσεις μέσω δεδομένων και όχι απλά προσωπικών αναλύσεων και απόψεων.


Μέσω των HR Analytics μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα επιφέρουν κέρδος τόσο στην επιχείρηση όσο και στο ίδιο το τμήμα. Τα άτομα που απασχολούν το τμήμα, θα λαμβάνουν καλύτερες και πιο έγκυρες αποφάσεις.


Θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ιστορικό υποθέσεων, να τις εξετάσουν και ως εκ τούτου να δουν την αποτελεσματικότητα τους. Τέλος το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού θα μπορέσει να προχωρήσει από ένα θεωρητικό υπόβαθρο, σε ένα πρακτικό και στρατηγικό μοντέλο λήψης αποφάσεων.


Πως διαμορφώνεται μια επιχείρηση μέσω των HR Analytics;

Εφαρμόζοντας στατιστικές ανάλυσης, το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να κάνει πιο έγκυρες προβλέψεις για το μέλλον. Με την σειρά τους, οι διευθυντές μπορούν να υπολογίσουν το οικονομικό αντίκτυπο αυτών των πρακτικών και να δουν κατά πόσο επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το μέλλον της επιχείρησης.


Οι πηγές που διαχειρίζεται το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι εξαιρετικής σημασίας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: εσωτερικά δεδομένα, δημογραφικές πληροφορίες υπαλλήλων, δεδομένα μισθοδοσίας και κοινωνικού δικτύου, καθώς και δεδομένα απόδοσης και αφοσίωσης εργασίας. Εξίσου, το HR, διαχειρίζεται σημαντικά εξωτερικά δεδομένα, όπως πληροφορίες για την αγορά εργασίας και πληθυσμού, ενώ δεν παραλείπονται δεδομένα τα οποία αφορούν project που τρέχουν την εκάστοτε χρονική περίοδο..


Οι δεξιότητες:

Οι δεξιότητες για να ασχοληθεί κάποιος με το HRanalytics είναι μεταξύ άλλων: η ικανότητα δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων.


Εξίσου απαραίτητες είναι οι αναλυτικές δεξιότητες για την εκτέλεση αναλύσεων καθώς και η διαχείριση προγραμμάτων για την πραγματοποίηση των project. Ένας τέτοιος ρόλος απαιτεί κάποιος να είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis oφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ).


Τέλος, στις δεξιότητες συμπεριλαμβάνονται: και η οπτικοποίηση (visualization), ώστε να υπάρξει σωστή κατανόηση και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.


Workearly

Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την λύση του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ.


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !


Είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος για τον ρόλο αυτό ;

Άνθρωποι με πτυχίο από πολλούς κλάδους μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο HR, όπως για παράδειγμα όσοι προέρχονται από πολιτικές επιστήμες, ψυχολογία, οικονομικά, μαθηματικά, διοίκηση επιχειρήσεων, θεωρητικές επιστήμες ακόμα και από τον χώρο του ΙΤ.


Κάνε αίτηση για δωρεάν αξιολόγηση προφίλ όπου:

  • θα συζητήσουμε αναλυτικά για τον παραπάνω ρόλο

  • θα συζητήσουμε σχετικά με το προφίλ και το background σου​

  • θα σε ενημερώσουμε για τους μισθούς που μπορείς να διεκδικήσεις καθώς και για πιθανές ειδικότητες που θα ταίριαζαν στο προφίλ σου


ΔΙΑBΑΣΤΕ ΤΙ EΓΡΑΨΕ ΤΟ LIFO.GR ΓΙΑ ΤΟ WORKEARLY: ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Ετικέτες: