top of page

Πως τα Analytics θα αλλάξουν τον τομέα του HR



Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού (HR) είναι από τα σημαντικότερα τμήματα μιας επιχείρησης.


Αυτός είναι ο λόγος που οι τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.


HR analytics

Το HR που ξέραμε πρόκειται να αλλάξει με την βοήθεια των Analytics. Τα Analytics θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του χώρου (HR Professionals) να οδηγούνται σε αποφάσεις μέσω δεδομένων και όχι απλά προσωπικών αναλύσεων και απόψεων. Μέσω των HR Analytics μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα επιφέρουν κέρδος τόσο στην επιχείρηση όσο και στο ίδιο το τμήμα. Τα άτομα που απασχολούν το τμήμα, θα λαμβάνουν καλύτερες και πιο έγκυρες αποφάσεις. Θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ιστορικό υποθέσεων, να τις εξετάσουν και ως εκ τούτου να δουν την αποτελεσματικότητα τους. Τέλος το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού θα μπορέσει να προχωρήσει από ένα θεωρητικό υπόβαθρο, σε ένα πρακτικό και στρατηγικό μοντέλο λήψης αποφάσεων. Τα επόμενα χρόνια όλες οι εταιρείες θα ζητούν από τους HR Professionals να έχουν δεξιότητες πάνω στα HR Metrics & HR Analytics.


Γιατί τα HR Analytics & Metrics είναι καθοριστικά για ένα Τμήμα HR;

Αν είστε επαγγελματίας HR με εμπειρία στον χώρο, θα έχετε συχνά αναρωτηθεί: «Πόσο αποτελεσματική ήταν η συμβολή του Τμήματος HR στο εν λόγω project», «Ποιος τομέας είναι το δυνατό μας σημείο», «Σε ποια αρμοδιότητα υστερούμε», «Ποιος ευθύνεται για τις ελλείψεις μας» και άλλα συναφή ερωτήματα. Αντίστοιχα, θα έχετε βρεθεί στη θέση να εξηγήσετε στη Διοίκηση της Εταιρείας ή σε άλλους εμπλεκόμενους ότι το HR ως Τμήμα έχει συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση ενός ζητήματος ή στην ανεύρεση μίας λύσης. Τα ζητήματα αυτά φαίνονται κάπως γενικά και ενδέχεται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αναζητούμε αντίστοιχες γενικόλογες απαντήσεις.Τα HR Metrics & Analytics έρχονται να διαψεύσουν αυτή τη θεώρηση. Τα HR Metrics δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαθηματικές πράξεις. Η πρόκληση είναι να εντοπίσουμε ποια είναι τα δεδομένα που πραγματικά χρειαζόμαστε, ανάλογα με το ζητούμενο και πώς πρέπει να τα επεξεργαστούμε.


Πως διαμορφώνεται μια επιχείρηση μέσω των HR Analytics

Εφαρμόζοντας στατιστικές ανάλυσης, το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να κάνει πιο έγκυρες προβλέψεις για το μέλλον. Με την σειρά τους, οι διευθυντές μπορούν να υπολογίσουν το οικονομικό αντίκτυπο αυτών των πρακτικών και να δουν κατά πόσο επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το μέλλον της επιχείρησης. Οι πηγές που διαχειρίζεται το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι εξαιρετικής σημασίας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: εσωτερικά δεδομένα, δημογραφικές πληροφορίες υπαλλήλων, δεδομένα μισθοδοσίας και κοινωνικού δικτύου, καθώς και δεδομένα απόδοσης και αφοσίωσης εργασίας. Εξίσου, το HR, διαχειρίζεται σημαντικά εξωτερικά δεδομένα, όπως πληροφορίες για την αγορά εργασίας και πληθυσμού, ενώ δεν παραλείπονται δεδομένα τα οποία αφορούν project που τρέχουν την εκάστοτε χρονική περίοδο..


Οι δεξιότητες

Οι δεξιότητες για να ασχοληθεί κάποιος με τα HR analytics είναι μεταξύ άλλων:

Business skills: communication, leadership, strategic

Presentation skills: report, dashboard, visualization, presentation

Analytical skills: research, statistical (analysis), quantitative (analysis)

Reporting Tools: Excel, PowerBI



Πώς μπορεί κάποιος να εργαστεί ως HR Analyst;

Το πρώτο HR People Analytics Bootcamp στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει μία ευρεία θεματολογία, στις οποίες κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με τους στόχους του.


Το HR People Analytics Bootcamp του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο των HR Analytics στην Ελλάδα. Στο HR People Analytics Bootcampμπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες ή φοιτητές που θέλουν να εισέλθουν στον κόσμο του HR (Junior Course) αλλά και επαγγελματίες HR που διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία και θέλουν να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές τους πάνω στα HR Analytics & Metrics.

Το πρόγραμμα που διαμορφώνεται αποκλειστικά από κάθε συμμετέχοντα (είτε Junior είτε Senior), με ρυθμό παρακολούθησης που εναπόκειται πλήρως στη διακριτική του ευχέρεια. Με έναν ειδικά διαμορφωμένο κύκλο ατομικών μαθημάτων, αξιολογήσεων, case studies και προσομοιώσεων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα HR Analytics και να αποκτήσουν τα απαιτούμενα skills μέσα από πρακτικά παραδείγματα από την αγορά εργασίας.


Το πρόγραμμα του Workearly διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες στελέχωσης τεχνολογικών ρόλων και εύρεσης ταλέντων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Vaquancy.com και τη Remote.com διασφαλίζει τη διασύνδεση με την αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο για remote όσο και διά ζώσης θέσεις εργασίας.



Πλεονεκτήματα:
  • Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής προσομοίωσης διάρκειας 4-6 μηνών, το οποίο γίνεται 100% Online και ασύγχρονα, δηλαδή κάθε συμμετέχων το παρακολουθεί όποτε επιθυμεί και στον ρυθμό που ταιριάζει στο υπόβαθρό του και τον διαθέσιμο χρόνο του.

  • Είναι εξατομικευμένο. Κάθε συμμετέχων διαμορφώνει σε συνεννόηση με την ομάδα του Workearly το δικό του προσωπικό πλάνο, σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εργασιακή εμπειρία του (junior/senior) και κυρίως τους στόχους του.

  • Είναι εκπαιδευτική προσομοίωση και όχι σεμινάριο: Αυτή είναι και η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το εκάστοτε αντικείμενο του HR μέσα από πραγματικά case-studies. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν και ως επαγγελματίες στην αντίστοιχη θέση. Σκοπός δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση ή η αποστήθιση γνώσεων αλλά η προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, στις οποίες οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν αποφάσεις και να βρουν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα.


Ποια Skills αποκτούν οι υποψήφιοι;
  • HR Metrics (KPIs & the five pillars of HR Metrics)

  • HR Analytics (HR Data Analysis Tools, Big Data & Automation)

  • Workforce Analytics for HR

  • Business Analytics for HR Managers

  • Excel for HR Professionals

  • Reporting Tools

  • HR Metrics & Dashboarding

  • Data visualization for HR Professionals

Διεθνής Πιστοποίηση

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro–credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποίηση ολοκλήρωσης του προγράμματος, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


Διασύνδεση με εταιρείες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό

Σε συνεργασία με την Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει υποψηφίους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, πολλοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με κορυφαίους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για νέα ταλέντα. Δουλεύοντας στενά με υποψηφίους αλλά και εταιρείες ηγέτες του κλάδου, το Workearly κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει από το εξωτερικό τις νέες τάσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κατορθώνοντας να αναδειχθεί στην πιο δημοφιλή υπηρεσία reskilling και upskilling στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της Ανάλυσης Δεδομένων. Χιλιάδες επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκαν, εργάζονται πλέον σε σημαντικές θέσεις, τόσο σε ελληνικές εταιρείες όσο και στην Παγκόσμια αγορά. Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories HR

Συμμετοχή :

Κάντε αίτηση για δωρεάν αξιολόγηση προφίλ ώστε να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το κόστος (ειδικές προσφορές για ανέργους και φοιτητές). Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε απόλυτη συνεννόηση με κάθε συμμετέχοντα ατομικά.



Ετικέτες:

bottom of page