top of page

Θέλεις να γίνεις Data Analyst το 2021 ; Όσα πρέπει να γνωρίζεις



Η επιστήμη των δεδομένων (Data Science) πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο πεδίο με ιδιαίτερη ζήτηση διεθνώς.


Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις δέχονται καθημερινά ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τους.Για να γίνει αυτό, να λάβουν δηλαδή, τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από τον μεγάλο όγκο δεδομένων που συλλέγονται χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επαγγελματία: τον Data Analyst.


Το καθήκον ενός Data Analyst είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Data Analyst επιτρέπουν στις εταιρείες να καθορίζουν τα προϊόντα που θα προσφέρονται στους πελάτες ανάλογα με τις ανάγκες τους, τη στρατηγική marketing ή τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία παραγωγής.


Με λίγα λόγια, ένας Data Analyst έχει πολύ σημαντική θέση διότι επεξεργάζεται τις σχεδόν άπειρες ποσότητες δεδομένων και, στη συνέχεια, βελτιώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα ώστε να λάβει κάποιες πληροφορίες που να είναι χρήσιμες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην εταιρεία.


Οι ενδιαφερόμενοι και όσοι επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους, οφείλουν να γνωρίζουν πως η ειδικότητα του Data Scientist αποτελεί μια ειδικότητα του μέλλοντος.



 

Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis και να εργαστείς ως BI Analyst ή ως Data Analyst μπορούμε να σε βοηθήσουμε !



"Ήδη από τον Απρίλιο που ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος πάνω από 100 άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί"

Κάνε αίτηση ΕΔΩ


 
Οι προοπτικές εργασίας είναι αυξημένες και η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται:
  • Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί .

  • Αξίζει να επενδύσει κανείς στο πεδίο, διότι μπορεί να ξεχωρίσει στο χώρο και να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.

  • Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα και αναμένεται συνεχής αύξηση.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis πρέπει να έχεις τα skills που ζητάει η αγορά εργασίας.


Οι δεξιότητες για να γίνεις Data Analyst


Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.


Έχει ισχυρή συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες μεθόδους και εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος, καθώς και να βοηθήσει άτομα ολόκληρης της επιχείρησης να κατανοήσουν συγκεκριμένα ερωτήματα με λογαριασμούς ad hoc και γραφήματα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data οικοσυστήματος !


ΓΙΝΕ DATA ANALYST

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του Data Science !


Eναι η μοναδική υπηρεσία όπου το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχουμε φτιάχνεται ειδικά για εσένα και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


bottom of page