top of page

Top Skills for Business Analysts & managers in 2023



Μερικά χρόνια πριν, οι γνώσεις που απαιτούνταν στον τομέα του Business και του Management, ήταν αυτές που μπορούσε κάποιος να αποκτήσει μέσα από ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα, καλύπτοντας κυρίως τη θεωρητική γνώση που απαιτείται στο κλάδο. Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα νέα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε όλους τους εργασιακούς τομείς, η κατάσταση αυτή, έχει αλλάξει ριζικά. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που διαχειρίζονται οι επιχειρήσεις, εκτός από το ότι απαιτούν σωστή κατανόηση, αποτελούν και τη βάση, όλων των διοικητικών αποφάσεων που λαμβάνουν πλέον οι εταιρείες. Οι δεξιότητες που πρέπει να έχει λοιπόν κάποιος στον τομέα του business, έχουν αυξηθεί και ως εκ τούτου το upskilling θεωρείται σχεδόν απαραίτητο, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας, ολοένα και αυξάνεται. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο σημαντικά hard & soft skills που θα είναι απαραίτητα στο πεδίο του business & management το 2023.


Hard Skills

Business Intelligence & Reporting

Έχοντας θέσει τους σωστούς στόχους οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να χρειάζονται καθημερινά την δεξιότητα του Business Intelligence & το Reporting. Οι στόχοι είναι αναγκαίο να μπορούν να μετρηθούν. Με το business intelligence και το reporting, οι επιχειρήσεις εντοπίζουν ποιες επιχειρηματικές πρακτικές είχαν επιτυχία και που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η «περιγραφική ανάλυση» ή descriptive analytics. Το Business Intelligence προσφέρει τη δυνατότητα υψηλής ποιότητας στην ανάλυση του εσωτερικού μιας επιχείρησης, χωρίς την ανάγκη εξωτερικών συνεργατών.

Data Analysis

Συμπληρωματικά με το Business Intelligence, το Data analysis εστιάζει στην χρήση των γνώσεων που αποκομίστηκαν και την εξέλιξη τους σε επιχειρηματικές κινήσεις και λύσεις. Αντί να συγκεντρώνουν απλώς δεδομένα, είναι σε θέση να προβλέψουν τις τάσεις που έρχονται. Τα predictive analytics είναι το πιο σημαντικό εργαλείο σε εκείνους που καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις σε μια εταιρία.

Business analytics (BA)

Το business analytics είναι ένα σύνολο τεχνολογιών και εργαλείων, που χρησιμοποιούνται για την επίλυση προβλημάτων με data analysis, στατιστικά μοντέλα και άλλες ποσοτικές μεθόδους. Περιλαμβάνει μια μεθοδική εξερεύνηση των δεδομένων, με σκοπό την βελτίωση της λήψης αποφάσεων, βασισμένη όμως στη στατιστική ανάλυση.

Artificial Intelligence

Με την τεχνητή νοημοσύνη επιτυγχάνεται η αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών και η λήψη των αποφάσεων γίνεται με βάση τα δεδομένα. Στα project, τα κόστη, η διάρκεια και η πρόοδος, μετρώνται με περισσότερη ακρίβεια, ενώ διευκολύνεται ο και προγραμματισμός τους. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνητής νοημοσύνης είναι η απεικόνιση των στοιχείων (data visualization) και είναι ένα εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο στο project management.

Στον κλάδο του business &management είναι απαραίτητα και soft skills.


Soft Skills

Decision Making

Η λήψη αποφάσεων είναι από τα πιο σημαντικά skills που μπορεί να έχει κάποιος στο τομέα του business management. Oι αποφάσεις που θα λάβει, επηρεάζουν την ομάδα, τα budget και γενικότερα ολόκληρη την επιχείρηση. Το 2023 το decision making δεν θα αφορά μόνο τη λήψη μιας απόφασης, αλλά και την χρήση των σωστών δεδομένων ώστε να μην λαμβάνονται αποφάσεις με βάση μόνο το ένστικτο.

Remote learning και development

Σε παλαιότερα χρόνια η μάθηση και η ανάπτυξη χρειάζoνταν στις εταιρείες πολύ σπανιότερα.

Πλέον είναι απαραίτητο οι υπάλληλοι που μένουν και εξελίσσονται μέσα σε μια εταιρία, να αποκτούν νέες δεξιότητες. Η αποτυχία αναβάθμισης των δεξιοτήτων των μελών της ομάδας με τον ρυθμό που επιθυμούν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλά ποσοστά διατήρησης των εργαζομένων. Η εκπαίδευση επιπλέον, δεν έρχεται απαραίτητα εύκολα σε άτομα σε διευθυντικές θέσεις - ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι στην εν λόγω εργασία - γι 'αυτό και το remote learning και το development είναι το κλειδί. Οι ευκαιρίες remote μάθησης, διευκολύνουν το πρόγραμμα όλων των επαγγελματιών που έχουν ήδη ένα αρκετά φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα.


Management

Υπάρχει το management αλλά και το remote management. Oι δύο έννοιες είναι πολύ κοντά, παρ’όλα αυτά το να διαχειρίζεσαι έναν υπάλληλο που βλέπεις καθημερινά με κάποιον που βλέπεις σπάνια, είναι πολύ διαφορετικό.Η απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και η τάση συνεχίζεται. Οι managers με απομακρυσμένους εργαζόμενους στην ομάδα τους, πρέπει να παρακολουθούν αποτελεσματικά τη δραστηριότητα τους, βελτιώνοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία και την τεχνολογία, για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι υπάλληλοι εξακολουθούν να αισθάνονται αφοσιωμένοι και μέρος της συνολικής ομάδας.


Ποιον αφορούν οι παραπάνω δεξιότητες;

Οι δεξιότητες αυτές αφορούν όλους τους επαγγελματίες ή φοιτητές από τον χώρο του Management, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Business Analysis και επαγγελματίες άλλων συναφών κλάδων, με σκοπό να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Για να αποκτήσει κάποιος τις δεξιότητες αυτές, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως δεν είναι απαραίτητο να έχει γνώσεις Πληροφορικής ή Προγραμματισμού. Οι ενδιαφερόμενοι με background στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αρκεί να εκπαιδευτούν σε εργαλεία και τεχνολογίες με ειδική στόχευση σε ζητήματα Βusiness &Management.


Ο πιο αποδοτικός τρόπος πιστοποίησης των δεξιοτήτων αυτών σήμερα, είναι τα digital badges/credentials και τα certifications.


Πόσο σημαντικό είναι ένα Digital Badge-Credential;

Για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του σήμερα, δεν είναι αρκετό ένα πτυχίο πανεπιστημίου.Σε πολλές περιπτώσεις τα Digital Badges & Certifications μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο ειδικότερα σε ταχέα εξελισσόμενους κλάδους όπως για παράδειγμα το Business Management . Tα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν τη γνώση σε συγκεκριμένα φάσματα γνώσης και να προσφέρουν, καλύτερες απολαβές, μεγαλύτερη εξειδίκευση και ευκαιρίες καριέρας.



Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badge, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


Γιατί να επιλέξει κάποιος τo Workearly;

Το Workearly προσφέρει το πρώτο αμιγώς Business Analytics School στην Ελλάδα, όπου περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές. . Πιο συγκεκριμένα τα courses σε Business Analytics, Αgile Scrum Management, Data Analysis & Data Visualization for Business Analysts, SQL for Business Analytics και Reporting - KPIs, δημιουργούν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που υπάρχει στην Ελληνική αγορά αυτήν τη στιγμή. Το Workearly αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα στην Ελλάδα. Προσφέρει εκπαιδευτική προσομοίωση και όχι ένα απλό σεμινάριο: Αυτή είναι και η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο μέσα από πραγματικά case-studies, αξιολογήσεις και online bootcamps. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν και ως επαγγελματίες στην αντίστοιχη θέση.


Εκπαίδευση με προσομοίωση εξ αποστάσεως εργασίας

Σε ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται αποκλειστικά από κάθε συμμετέχοντα (είτε Junior είτε Senior), βασισμένο στο δικό του χρονικό πρόγραμμα, δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες και φοιτητές να αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν στον τομέα του Business management και έπειτα να διασυνδεθούν με κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μέσω της συνεργασίας της Workearly, με την Vaquancy, το recruiting hub που συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.



Business Analytics Professional Certification


Το Business Analytics Certification του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο των Business Analytics







  • Εκπαιδεύσου στα Analytics που αποτελούν την μεγαλύτερη τάση στο Business Analytics το 2023.

  • Εγγράψου στην Βάση Πιστοποιημένων Business Analysts.


Level: Beginners / Intermediate Languages: GR & EN 95% Popularity 6+ Professional Trainers ανά εκπαιδευόμενο

1600 εγγεγραμμένοι Skills: Business Analytics, Αgile Scrum Management, Data Analysis & Data Visualization for Business Analysts, SQL for Business Analytics και Reporting - KPIs Badge: Business Analytics Professional Certification




AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories
bottom of page