top of page

Working Mothers Upskilling


Η πρωτοβουλία του Workearly που αναδεικνύει τις ελληνικές εταιρείες που στηρίζουν τις εργαζόμενες μητέρες και συμβάλλουν ενεργά στην επαγγελματική τους εξέλιξη.


To Workearly, με απεριόριστο σεβασμό και θαυμασμό στο δύσκολο έργο των σύγχρονων εργαζόμενων μητέρων, δημιούργησε την πρωτοβουλία «Working Mothers Upskilling», η οποία απευθύνεται σε ελληνικές εταιρείες που μεριμνούν για την εξισορρόπηση των εργαζομένων τους ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια. Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν Upskilling σε εργαζόμενες μητέρες και άλλους εργαζομένους και παράλληλα να αποτελέσουν παράδειγμα για τις υπόλοιπες εταιρείες, δίνοντας ένα κοινωνικό μήνυμα και αναδεικνύοντας την αξία της επένδυσης σε αυτήν την κατηγορία του ανθρωπίνου δυναμικού.


Είναι αντικειμενική η παραδοχή ότι οι εργαζόμενες μητέρες αντιμετωπίζουν την επιπρόσθετη δυσκολία της επανόδου στην εργασία- μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω της μητρότητας- καθώς επίσης και της έλλειψης χρόνου που θα μπορούσαν να επενδύσουν στην επαγγελματική τους ανεξέλιξη. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το Upskilling, υπό την προϋπόθεση να είναι εξατομικευμένο, στοχευμένο και προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, παρέχοντας ευελιξία χρόνου.


Το Upskilling, δηλαδή η αναβάθμιση των δεξιοτήτων στον επαγγελματικό τομέα, διασφαλίζει τη συνεχή εξέλιξη των εργαζομένων στο αντικείμενό τους ή τη διεύρυνση του φάσματος των ικανοτήτων και των αρμοδιοτήτων τους, τη διαρκή επαφή τους με την αγορά και την τεχνολογία καθώς επίσης και την προσωπική αίσθηση της βελτίωσης και της προσωπικής προόδου. Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι από το σύνολο των εργαζομένων που σκέφτονται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, το 43% δηλώνουν ότι το σκέφτονται λόγω της αίσθησης ότι δεν μαθαίνουν κάτι καινούριο και δεν ακολουθούν τις νέες τάσεις του κλάδου τους, στο τρέχον εργασιακό περιβάλλον τους.


Το Upskilling είναι πολύ χρήσιμο για όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως φύλου και οικογενειακής κατάστασης. Όσον αφορά όμως ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες, το Upskilling αποτελεί ένα αναγκαίο εργαλείο για την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του λιγοστού χρόνου που διαθέτουν και μπορούν να επενδύσουν στην επαγγελματική εκπαίδευση.


Προς αυτή τη κατεύθυνση, το Workearly, η πρώτη remote coaching εξατομικευμένη εκπαιδευτική υπηρεσία για επιτυχημένη καριέρα στην αγορά της τεχνολογίας, δημιούργησε την πρωτοβουλία «Working Mothers Upskilling«, προσφέροντας πληθώρα ψηφιακών υπηρεσιών εκπαίδευσης σε εταιρείες διαφόρων κλάδων στον ​χώρο της Tεχνολογίας, της Ανάλυσης Δεδομένων, του Marketing, του HR και του Management και του Business Analysis.


Πώς γίνεται η εκπαίδευση;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επαγγελματικές εκπαιδεύσεις είναι 100% εξατομικευμένες, εξ αποστάσεως και στον χρόνο κάθε εργαζόμενου. Δεν πρόκειται για μία κλασική εκπαίδευση με ομάδες εργαζομένων και ένα μέσο επίπεδο γνώσεων για να καλύπτει τις ανάγκες όλων. Αντίθετα, είναι ένα ατομικό πρόγραμμα με την ομάδα του Workearly και κάθε εργαζόμενο ατομικά, στο οποίο διαμορφώνεται ειδικό εκπαιδευτικό πλάνο σύμφωνα με το υπόβαθρο, τους στόχους και τα ενδιαφέροντα κάθε εκπαιδευόμενου. Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος έχει πρόσβαση σε ένα σύνολο e-learning, ασκήσεων και γραπτού υλικού με καθημερινούς μικρούς στόχους, αξιολογήσεις και assignments. Με αυτό τον τρόπο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκτώνται γνώσεις και τριβή με νέα εργαλεία που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειάζονταν πολλές ώρες σε συμβατικές εκπαιδευτικές τάξεις.

Πληροφορίες για τη διεξαγωγή του #Working Mothers Upskilling


Περισσότερες πληροφορίες για το #WorkingMothersUpskilling, βρείτε εδώ: https://www.workearly.gr/working-mothers-upskilling

bottom of page