top of page

4 λόγοι για να φτιάξεις προφίλ στο LinkedIn



To LinkedIn είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τους επαγγελματίες κάθε τομέα. Χρησιμοποιείται κυρίως για professional networking αλλά και από recruiters που ψάχνουν τους πιο καταρτισμένους υποψηφίους για τις εταιρίες τους.


Το LinkedIn θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι το Facebook απλά για τους επαγγελματίες, καθώς μπορείς να προσθέσεις πληροφορίες για τον εαυτό σου και την εργασία σου, τις δεξιότητες σου, να κάνεις share και react στα posts των connections σου και να μαθαίνεις φυσικά τα τελευταία νέα της εργασιακής αγοράς.


Ας δούμε λοιπόν τους λόγους που ένας εργαζόμενος, ή υποψήφιος στην αγορά εργασίας μπορεί να επωφεληθεί από το profile του στο LinkedIn:



1. Το προφίλ σας στο LinkedIn ενισχύει την εμπιστοσύνη και αξιοπιστία σας.

Ένα καλοστημένο προφίλ στο LinkedIn θα σας καθιερώσει ως έναν αξιόπιστο επαγγελματία και πιθανό υπάλληλο για τις εταιρίες που αναζητούν εργαζόμενους στον κλάδο σας. Κάθε φορά που ένας υπεύθυνος προσλήψεων επικοινωνεί μαζί σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχουν εξετάσει το προφίλ σας. Το προφίλ σας στο LinkedIn, θα λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο και προσωποποιημένο βιογραφικό σημείωμα, καθώς σας παρουσιάζει ως ένα πραγματικό πρόσωπο και όχι μια σελίδα βιογραφικού στο γραφείο κάποιου recruiter. Oι recruiters μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα για εσάς και τα ενδιαφέροντα σας μετά από μια επίσκεψη στο προφίλ σας.



2.Εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης

Το LinkedIn σας προσφέρει επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες στον τομέα σας. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε αυτή τη δικτύωση, τόσο καλύτερα για εσάς. Ανεξάρτητα από το αν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο των connection σας όποτε χρειαστεί να αναζητήσετε εργασία.

Επιπλέον, οι συνδέσεις σας (connections) έχουν το δικό τους δίκτυο και μπορεί να γνωρίζουν άτομα σε εταιρίες οι οποίες σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να δείτε τον λογαριασμό σας στο LinkedIn ως ένα μέρος όπου μπορείτε να συνδεθείτε με ενδιαφέροντα άτομα που έχετε γνωρίσει ανά τα χρόνια.



3.Θα ενημερώνεστε συνεχώς για διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Με έναν λογαριασμό LinkedIn, μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς “αγγελίες” εργασίας που σας αφορούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών δημοσιεύει τυχόν θέσεις εργασίας που ανοίγουν στο LinkedIn. Επιπλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις σας για τυχόν job-openings στην αγαπημένη σας εταιρία, ώστε να μη χάσετε την ευκαιρία να στείλετε το application σας! Σύμφωνα με τα στατιστικά, 122 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν κάποια συνέντευξη μέσω του LinkedIn, με 35,5 εκατομμύρια να έχουν προσληφθεί από ένα άτομο με το οποίο συνδέθηκαν στο μέσο. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι 95 αιτήσεις εργασίας υποβάλλονται μέσω του LinkedIn κάθε δευτερόλεπτο με 3 άτομα να προσλαμβάνονται κάθε λεπτό!

4.Οι Job Recruiters και HR managers βρίσκονται στο LinkedIn

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται το 87% των Recruiters και HR professionals βρίσκεται στο LinkedIn.

Το να έχετε ένα ένα ενεργό και καλά στημένο προφίλ στο LinkedIn θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες ανακάλυψής σας από διάφορες εταιρείες και recruiters που θέλουν να προσλάβουν άτομα με βάση τις δεξιότητες τους και την εμπειρία τους. Με άλλα λόγια, οι πιθανοί εργοδότες θα επικοινωνήσουν μαζί σας εάν πιστεύουν ότι θα είστε κατάλληλοι για τον οργανισμό τους. Επειδή οι recruiters καθημερινά κοιτάζουν εκατοντάδες προφίλ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι σημαντικό να προσθέσετε στο προφίλ σας στο LinkedIn.

Digital Badges & Certifications, που αποτελούν “ψηφιακά σήματα” πιστοποίησης γνώσης με παγκόσμια ισχύ, μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο ειδικότερα στο LinkedIn όπου οι recruiters κοιτούν τα skills και ψάχνουν υποψηφίους με βάση αυτά.




Πως χρησιμεύουν τα digital badges στο Linked In;


  • Τα Digital Badges επιτρέπουν στους υποψηφίους να συλλέγουν μεταδεδομένα για συγκεκριμένες δεξιότητες που έχουν αποκτήσει, οι οποίες βοηθούν περαιτέρω τους υπεύθυνους προσλήψεων να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τα skills τους.


  • Γνωστά και ως micro–credentials, τα Digital Badges, είναι γραφική αναπαράσταση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων ενός ατόμου μαζί με επαληθεύσιμη περιγραφή των γνώσεων και των δραστηριοτήτων που χρειάστηκε για να κερδίσει.


  • Digital Badges είναι εξαιρετικά χρήσιμα καθώς μπορούν να είναι ορατά και βελτιστοποιημένα κατά την κοινή χρήση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα επαγγελματικά δίκτυα ή portals όπως LinkedIn, Indeed, Glassdoor, κλπ.


Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;


Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badges, που τυγχάνουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Tο Workearly Greece, παρέχει τα πρώτo online exam center για την απόκτηση Digital Badges, με ισχύ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, για πάνω από 10 κλάδους, με δυνατότητα εκπαίδευσης μικρής ή μεγάλης διάρκειας για όποιον επιθυμεί.


Tο Workearly Greece, παρέχει τα πρώτα Remote Working Schools που ακολουθούν εκπαιδευτική προσέγγιση με προσομοίωση εξ αποστάσεως εργασίας – task based remote training- για την απόκτηση νέων ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειρίας που απαιτούνται για μια θέση εργασίας . Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο που επιλέγετε, μέσα από πραγματικά case-studies, και αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όλα τα προγράμματα και οι δεξιότητες που διδάσκονται είναι προσαρμοσμένα στο 95% των αγγελιών εξ αποστάσεως εργασίας στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού. Ο εκπαιδευόμενος έχει την δυνατότητα είτε να παρακολουθήσει ατομικά κάποιο από τα διαθέσιμα schools είτε να δημιουργηθεί εκπαιδευτικό πλάνο με τις θεματολογίες της επιλογής του. Τα προγράμματα είναι ασύγχρονα, χρονικά ευέλικτα και 100% εξ αποστάσεως. Παρέχονται πιστοποιήσεις και digital credentials της πιο υψηλής αναγνωρισιμότητας και προοπτικές διασύνδεσης με κορυφαίες εταιρείες μέσω των συνεργαζόμενων agencies και hiring partners, όπως η Vaquancy, το recruiting hub που συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.


Τα πιο δημοφιλή Digital Badges του Workearly μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

bottom of page