top of page

6 λόγοι για να γίνεις software tester (qa)



Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους στρέφονται προς το Software Testing (QA), τη δοκιμή δηλαδή των λογισμικών ή των εφαρμογών, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τυχόν σφάλματα και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους. Το software testing αποτελεί έναν από τους ταχέα ανερχόμενους ρόλους στο IT και παρακάτω θα δείτε γιατί:


1. Είναι σε ζήτηση:

Ο κλάδος του QA testing , έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και προσφέρει υψηλές απολαβές. Η ανάγκη για software testing υπάρχει πλέον στις περισσότερες εταιρείες και κλάδους, από την λιανική πώληση, το τομέα της υγείας, το τομέα του gaming, οι qa testers είναι απαραίτητοι παντού.


2. Είναι challenging:

To testing δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν συνεχώς προβλήματα και "γρίφοι" για λύσιμο. Η συγκεκριμένη δουλειά φέρνει κάτι νέο να ασχοληθείς κάθε μέρα και σε κρατάει σε εγρήγορση, με νέες προκλήσεις κάθε μέρα.


3. Είναι σημαντικός ρόλος:

Οι QA testers, δεν λαμβάνουν πάντοτε αρκετή αναγνώριση για τη δουλειά που κάνουν.

Χωρίς αυτούς, δεν θα διασφαλιζόταν η ποιότητα ενός software προϊόντος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος ο οποίος θα βρει τυχόν λάθη και δυσλειτουργίες του τελικού προϊόντος και να τα διορθώσει προτού βγει αυτό στην αγορά. Πολύ σημαντική όμως είναι και η ευθύνη ελέγχου καλής λειτουργίας των προϊόντων καθόλη τη διάρκεια ζωής τους.


4. Είναι δημιουργικό επάγγελμα:

Κατά τη διαδικασία του testing, οι λύσεις δεν έρχονται πάντοτε εύκολα. Μερικές φορές ο QA tester πρέπει να σκεφτεί με λίγο ανορθόδοξο τρόπο και να προσεγγίσει πιο δημιουργικά το πρόβλημα και να δράσει ως “detective”, ώστε να δει από που προέρχεται το σφάλμα το οποίο καλείται να διορθώσει.


5. Συνεχής Μάθηση και συνεργασία:

Είτε ασχολείστε με το coding, το automation, τα security testings, πάντοτε υπάρχει χώρος να μάθει κανείς περισσότερα και συνήθως υπάρχει μια υποστηρικτική ομάδα που θα φροντίσει να έχετε όλους τους απαραίτητους πόρους για να εξελιχθείτε, στον τομέα του software testing. Επιπλέον οι QA testers, καθημερινά συνεργάζονται με πολλές ομάδες μέσα σε μια εταιρία, όπως developers, ux/ui professionals, project managers και άλλους. Αυτό σημαίνει ότι καθ ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συνεργάζεστε πάντα με έξυπνους, ενδιαφέροντες και παθιασμένους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς σε κάθε επίπεδο στον οργανισμό.


6. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πληροφορικής:

Εκτός από τις προφανείς ειδικότητες – δηλαδή Πληροφορική, Μηχανικοί Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί – έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί Software Testers προέρχονται και από τον χώρο των Θετικών Επιστημών, από Πολυτεχνικές, Τεχνικές ή και άλλες Σχολές (πχ. Σχολές Αυτοματισμού, Ηλεκτρονικής). Οι επαγγελματίες αυτών των κλάδων, αξιοποιώντας αφενός τις πρακτικές τους δεξιότητες και αφετέρου την κριτική σκέψη που έχουν αποκτήσει από το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, έχουν καταφέρει να εισχωρήσει στην υψηλά αμειβόμενη αφορά του Software Testing.


(Bonus)

7. Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει.

Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για την εδραίωση της εξ αποστάσεως εργασίας. Ένας τομέας όπως είναι το Quality Assurance (QA) δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν από το σπίτι τους, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων. Ένας Tester, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρείας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από την άνεση του σπιτιού του.


Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει software tester?

Σύμφωνα με το vima.gr το παράδοξο στον χώρο του software testing, είναι ότι έρχονται όλο και περισσότερα άτομα χωρίς απαραίτητη εμπειρία στον χώρο του IT , απο διαφορετικούς κλάδους και διεκδικούν υψηλά αμειβόμενες και εξ αποστάσεως θέσεις εργασίας στον τομέα .Η προηγούμενη εμπειρία στον χώρο του IT ,για να γίνει κάποιος QA Tester, δεν είναι αναγκαστικά απαραίτητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επάγγελμα του QA συνιστά ιδανική λύση τόσο για αποφοίτους που προσπαθούν να εισέλθουν στον χώρο εργασίας όσο και για επαγγελματίες που επιθυμούν να αλλάξουν πορεία στην καριέρα τους με στόχο τη μισθολογική ανέλιξη και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ένας τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι με τα digital badges και credentials, τα οποία πιστοποιούν την γνώση συγκεκριμένων εργαλείων που απαιτούνται στο software testing.


Πόσο σημαντικό είναι ένα Digital Badge-Credential;

Για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του σήμερα, δεν είναι αρκετό ένα πτυχίο πανεπιστημίου. Σε πολλές περιπτώσεις τα Digital Badges & Certifications μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο ειδικότερα σε ταχέα εξελισσόμενους κλάδους όπως για παράδειγμα το ΙΤ . Tα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν τη γνώση σε συγκεκριμένα φάσματα γνώσης (π,χ software testing) και να προσφέρουν, καλύτερες απολαβές, μεγαλύτερη εξειδίκευση και ευκαιρίες καριέρας.


Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badge, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


Γιατί να επιλέξει κάποιος τo Workearly;

Το Workearly προσφέρει το πρώτο αμιγώς QA Automation Software Testing School στην Ελλάδα, όπου περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα τα courses σε QA Automation Testing Methods, Selenium, Cypress, Agile, Jira, Postman, SQL, Python, Java δημιουργούν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που υπάρχει στην Ελληνική αγορά αυτήν τη στιγμή. Το Workearly αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το in.gr . Προσφέρει εκπαιδευτική προσομοίωση και όχι ένα απλό σεμινάριο: Αυτή είναι και η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο μέσα από πραγματικά case-studies, αξιολογήσεις και online bootcamps. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν και ως επαγγελματίες στην αντίστοιχη θέση.


Εκπαίδευση με προσομοίωση εξ αποστάσεως εργασίας

Σε ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται αποκλειστικά από κάθε συμμετέχοντα (είτε Junior είτε Senior), βασισμένο στο δικό του χρονικό πρόγραμμα, δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες και φοιτητές να αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν στον τομέα του IT και έπειτα να διασυνδεθούν με κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μέσω της συνεργασίας της Workearly, με την Vaquancy, το recruiting hub που συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.



QA Software Automation Testing Certified Professional 2023


Το QA Software Automation Testing Certification του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο του Automation Testing.

  • Εκπαιδεύσου στo QA / Software Automation Testing που αποτελεί μία από τις ειδικότητες με την υψηλότερη ζήτηση το 2022 - 2023.

  • Εγγράψου στην Βάση Πιστοποιημένων Software Automation Testers.



AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories

Ετικέτες:

bottom of page