top of page

Business Intelligence:Γιατί είναι η καλύτερη επιλογή καριέρας


Business Intelligence
Business Intelligence

Το Business intelligence και η ανάλυση δεδομένων άλλαξαν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα οι επιχειρήσεις.


Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, τη διοίκηση επιχειρήσεων ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην υψηλά αμειβόμενη αγορά του Βusiness intelligence / Data Analysis.


Βusiness intelligence

Η ολοένα και περισσότερη ζήτηση και ανάγκη για τη συλλογή δεδομένων σε μεγάλες ποσότητες, καθιστά την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο δύσκολη.


Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες φαίνεται να γίνονται ολοένα και περισσότερο περίπλοκες, γεγονός που αφήνει μικρό περιθώριο τόσο για την έρευνα όσο και για καινοτομία.


Αυτή την νέα κατάσταση πραγμάτων, έρχεται να σώσει ο τομέας του Business Intelligence, μια τεχνολογία που βοηθάει στην πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς με ένα απλό κουμπί.


Οι εταιρείες αντί να χάνουν πολύτιμο χρόνο, καθώς και χρήματα, με την βοήθεια του Business intelligence εκμεταλλεύονται τα δεδομένα που εντοπίζουν και μπορούν να ανακαλύψουν μοτίβα που θα τους επιφέρουν κέρδος και φυσικά, εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης:


- Workearly: Data Analytics Professional Certified Training 2022.


Το Data Analytics Professional Certified Training του Workearly είναι το μοναδικό εξατομικευμένο και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης στον χώρο του Business Intelligence (BI) και του Data Analysis.


 

Ο τομέας του business intelligence κατάφερε να δημιουργήσει διάφορες τεχνικές για την συλλογή και οπτικοποίηση των πληροφοριών, ώστε να υπάρχει καλύτερη και πιο σαφή εικόνα στο τι ζητάει ή καλύτερα απαιτεί η αγορά .


Η πρακτική του business intelligence, μέσα από την συλλογή διαφόρων πληροφοριών και εκμετάλλευση αυτών βοηθάει τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές και πιο ασφαλείς κινήσεις για το μέλλον. Με άλλα λόγια, εξελίσσει τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τις καθιστά πιο ‘έξυπνες’.


Στην αρχή μιλήσαμε για την συλλογή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Η χρήση του business intelligence παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση και βαθιά εξέταση αυτών των πληροφοριών. Με την σειρά της, η ανάλυση οδηγεί στην εύρεση σημαντικών τάσεων που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν εποικοδομητικά δραστηριότητες της εταιρείας .


Όπως έχουν αποδείξει έρευνες, η χρήση του Business Intelligence επιφέρει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε μια επιχείρηση να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό εργασίας καθώς και να εξελεγχθεί πολύ περισσότερο.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε πως ο τομέας του business intelligence δεν περιορίζεται μόνο στους επαγγελματίες αναλυτές (Business Analysts) αλλά όπως και η ίδια πρακτική επεκτείνεται και ανανεώνεται έτσι και τα επαγγέλματα φαίνεται να πληθαίνουν όλο ένα και περισσότερο.


Ας δούμε μερικά από αυτά.
 • Business Intelligence Analyst

 • Reporting Analyst

 • Business Analyst

 • Business Intelligence Developer

 • BI/DATA Analyst

 • DataWarehouse Developer

 • Business Intelligence Project Manager

 • SQL Server Business Intelligence Developer

 • Business Intelligence Administrator

 • Business Intelligence Consultant


Πέρα από την ζήτηση που ολοένα και αυξάνεται για τις παραπάνω θέσεις συνοδεύεται και μια μεγάλη γκάμα εξέλιξής στον εργασιακό χώρο σε συνδυασμό με ελκυστικούς/ ικανοποιητικούς μισθούς.


Οι «τεχνολογίες» που πρέπει να γνωρίζει ο ΒΙ/Data Analyst είναι οι εξής:
 • Datawarehouse

 • Βάσεις δεδομένων (sql & nosql)

 • Python / R

 • Open Source reporting or Visualization tools (PowerBI / Tableau).


Επαγγελματίες από οποιοδήποτε κλάδο μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, ως BI/Data analysts, γνωρίζοντας τις παραπάνω τεχνολογίες.


Πολλοί υποψήφιοι ή επαγγελματίες, που προέρχονται από το χώρο των Θετικών Επιστημών, των Οικονομικών Επιστημών, της Διοίκησης επιχειρήσεων, παρατηρείται ότι έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Data Science.Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά οι υποψήφιοι δεν κατέχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες.


BI / DATA Analysis in Finance , Marketing , Healthcare

- Πως να συνδυάσεις το BI / Data Analysis με:


Workearly:

Το Workearly είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που προετοιμάζει και εκπαιδεύει υποψηφίους ατομικά, στο χώρο της τεχνολογίας , με σκοπό να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να εργαστούν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.Με τεχνογνωσία σε εκπαιδευτικές πρακτικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την προσέγγιση της εξατομικευμένης εκπαίδευσης, η οποία άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην επαγγελματική κατάρτιση.


Στο Workearly, η εκπαίδευση σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση το προφίλ του κάθε επαγγελματία μέσω ειδικής αξιολόγησης. Αυτό καθιστά καταλυτικό παράγοντα στην υψηλή ποιότητα των αποτελεσμάτων και στις επαγγελματικές επιτυχίες των εκπαιδευομένων. Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου υπάρχει συνεχής προσωπική επικοινωνία, επίβλεψη και αξιολόγηση πρoόδου μέσω μικρών στόχων (microlearning).


Η διαδικασία εκμάθησης γίνεται με το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και πρακτική εξάσκηση με την συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο που εργάζονται στην αγορά σε αντίστοιχους ρόλους. Η εκπαίδευση γίνεται 100% εξ αποστάσεως και αποκλειστικά στους χρόνους του καθενός ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ευελιξία.


Mε παρουσία σε περισσότερες από 6 χώρες και εκατοντάδες επαγγελματίες που το εμπιστεύoνται στην Ελλάδα, με πολλούς να είναι στελέχη εταιρειών με θέσεις ευθύνης σε μεγάλες πολυεθνικές, το workearly αναγνωρισμένα αντιπροσωπεύει την νέα εποχή στην ατομική εκπαίδευση και το upskilling.​


Έγραψαν για το Workearly:

Οποιοσδήποτε υποψήφιος ενδιαφέρεται να γίνει ΒΙ/Data Analyst, μπορεί να απευθυνθεί στο Workearly και μέσω της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ, αφού δημιουργηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλάνο, σύμφωνα με τις ανάγκες του, να προετοιμαστεί σωστά για να διεκδικήσει νέες ευκαιρίες καριέρας.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


bottom of page