DATA ANALYST χωρίς προϋπηρεσία - Όσα πρέπει να γνωρίζεις


Αναμφίβολλα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα αυτή τη στιγμή !

Το καθήκον ενός Data Analyst είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.


Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Data Analyst επιτρέπουν στις εταιρείες να καθορίζουν τα προϊόντα που θα προσφέρονται στους πελάτες ανάλογα με τις ανάγκες τους, τη στρατηγική marketing ή τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία παραγωγής.


Yπάρχει τεράστια ζήτηση στον τομέα του data science και όπως δείχνουν τα δεδομένα θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία.


Μισθός

Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος μισθός μπορεί να φτάσει τα 59.500 δολάρια ετησίως (PayScale.com) ενώ τα μπόνους, οι προμήθειες και άλλα επιπρόσθετα «επιδόματα» μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 δολάρια.


Διαφορετικές έρευνες δείχνουν και διαφορετικά εισοδήματα. Σύμφωνα με το SalaryList.com οι μισθοί κυμαίνονται από 30,000 έως 625,000 ενώ το Glassdoor.com βάζει τον μέσο μισθό στα 67.000$.


Εξ αποστάσεως εργασία

Η πανδημία του κορωνοϊού, επηρεάζει σημαντικά τον ευρύτερο οικονομικό κλάδο. Πολλές εταιρείες κλήθηκαν να υιοθετήσουν το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές.

Ορισμένες, μάλιστα, έχουν αποφασίσει ήδη να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα υπό το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.


Επομένως μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τους παραπάνω μισθούς ,σε θέσεις εξ αποστάσεως , εφόσον έχει τα απαραίτητα skills.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.SKILLS

Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data οικοσυστήματος !


Προϋπηρεσία

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας Data Analyst σήμερα, είτε είναι απόφοιτος είτε έχει εργασιακή εμπειρία σε άλλο κλάδο και θέλει να ξεκινήσει στην αγορά της τεχνολογίας, είναι ότι οι περισσότερες αγγελίες ζητούν 1-2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.


Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεθεί πάρα πολλές φορές σε συζητήσεις με νέους αλλά και με πιο έμπειρους υποψηφίους.


Σύμφωνα με έρευνες, δύο στους τρεις εργοδότες αναζητούν απόφοιτους με εργασιακή εμπειρία, διότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να προσλάβουν άτομα που έχουν εικόνα του έργου και το εργασιακού περιβάλλοντος. Ένας στους τρεις εργοδότες, θεωρεί πως οι υποψήφιοι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις του εργασιακού αντικειμένου.

Η προϋπηρεσία σε συνδυασμό με σχετική εκπαιδευτική κατάρτιση καθιστά τους υποψήφιους πιο έτοιμους.


Φυσικά, είναι λάθος από την πλευρά κάποιων εταιρειών να μην δίνουν ευκαιρίες, διότι όλοι οι επαγγελματίες ξεκίνησαν κάποια στιγμή χωρίς εργασιακή εμπειρία.


Πώς να ξεκινήσει ένας όμως ένας data analyst χωρίς προϋπηρεσία ενώ όλες οι περισσότερες θέσεις απαιτούν μία minimum εργασιακή εμπειρία ?

Στην πραγματικότητα αυτό που αποδεδειγμένα συμβαίνει είναι ότι αν για μία θέση junior βρεθούν υποψήφιοι με συγκεκριμένα τεχνικά και επικοινωνιακά skills ακόμα και χωρίς προϋπηρεσία μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις ακόμα και με καλό πρώτο μισθό.


Αυτό συμβαίνει γιατί στην πληροφορική δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι τίτλοι και οι πιστοποιήσεις όσο αυτά που μπορεί κάποιος να κάνει .

Αυτά είναι τα skills.


Tι ακριβώς χρειάζεται κάποιος όμως για να μπει στον χώρο του Data Science ; Ποιά είναι τα skills ;


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας !

Tο concept του Workearly είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει όποιον θέλει να μπει στην αγορά του ΙΤ, να προβεί σε επαγγελματική επανεκκίνηση ή ακόμα και να συνδυάσει την τωρινή του ειδικότητα με την αγορά της τεχνολογίας, με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.


  • Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Διαβάστε τι έγραψε για το workearly το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο: Διαβάστε εδω


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY: