DATA ANALYST χωρίς προϋπηρεσία - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έγινε ενημέρωση: 1 Φεβ


Μία έξυπνη, μεθοδευμένη και στρατηγική επιλογή καριέρας για τους απόφοιτους ή επαγγελματίες πολλαπλών κλάδων, όπως τα Οικονομικά, η Λογιστική, ή Διοίκηση Επιχειρήσεων και οι Θετικές επιστήμες. Οι Data Analyst συγκαταλέγονται στους πιο περιζήτητους ανερχόμενους επαγγελματίες στη νέα εποχή της αγοράς.


Η Ανάλυση Δεδομένων είναι η επιστήμη που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων και να τα «μεταφράζουν» σε συμπεράσματα. Οι εταιρείες συλλέγουν πολλαπλά δεδομένα – φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους- από πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες και τρίτα πρόσωπα και μέσω ειδικής επεξεργασίας, εξάγουν αποτελέσματα που τους βοηθούν να διαμορφώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπορική τους πολιτική και τη στρατηγική marketing, καθώς επίσης και να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες παραγωγής.


Το Business Intelligence (BI) και το Data Analysis άλλαξαν τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες και κατ’ επέκταση, τη σύσταση της αγοράς εργασίας.Το επάγγελμα του Data Analyst, κατ’ επέκταση, θεωρείται από τα πιο περιζήτητα στη σύγχρονη αγορά, με τις εταιρείες να δαπανούν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στη στελέχωση ικανών και καταρτισμένων υπαλλήλων. Για να γίνει κάποιος Data Analyst χρειάζεται να διαθέτει μία ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.


Μισθός

Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος μισθός μπορεί να φτάσει τα 59.500 δολάρια ετησίως (PayScale.com) ενώ τα μπόνους, οι προμήθειες και άλλα επιπρόσθετα «επιδόματα» μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 δολάρια.


Διαφορετικές έρευνες δείχνουν και διαφορετικά εισοδήματα. Σύμφωνα με το SalaryList.com οι μισθοί κυμαίνονται από 30,000 έως 625,000 ενώ το Glassdoor.com βάζει τον μέσο μισθό στα 67.000$.


Εξ αποστάσεως εργασία

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το Data Analysis είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή, ήδη πολλές εταιρείες δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά remotely.


Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα Ελλήνων τηλεργαζομένων που δουλεύουν για Ευρώπη και Αμερική.Συνομιλώντας με τους υπεύθυνους προσλήψεων στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί και ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά δυστυχώς οι υποψήφιοι δεν κατέχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και αυτό φαίνεται στο ποσοστό αποτυχίας στα τεστ γνώσεων που κάνουν οι εταιρείες κατα την διαδικασία επιλογής υποψηφίων


Το πρόγραμμα του Workearly διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες στελέχωσης τεχνολογικών ρόλων και εύρεσης ταλέντων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες και εκδίδει αναγνωρισμένη βεβαίωση κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος.Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Vaquancy διασφαλίζει τη διασύνδεση με την αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο για remote όσο και διά ζώσης θέσεις εργασίας.


ΑΙΤΗΣΗ


SKILLS

Οι «τεχνολογίες» που πρέπει να γνωρίζει ο Data Analyst είναι οι εξής:

  • Datawarehouse

  • Βάσεις δεδομένων (sql & nosql)

  • Python

  • Open Source reporting or Visualization tools (PowerBI / Tableau).


Η ανάλυση Δεδομένων χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για την εξαγωγή οικονομικών συμπερασμάτων με την ανάλυση οικονομικών δεδομένων. Είναι επομένως εύλογο ότι οι απόφοιτοι των Οικονομικών, της Λογιστικής και τις Διοίκησης Επιχειρήσεων, είναι κατεξοχήν υποψήφιοι, ειδικά για τους ρόλους Data Analyst / Business Intelligence (BI) Analyst, δεδομένου ότι είναι εξοικειωμένοι με το αντικείμενο της ανάλυσης το οποίο πραγματοποιούν.


Το επάγγελμα του Data Analyst είναι συνυφασμένο με την αναλυτική και μαθηματική λογική, καθιστώντας αντίστοιχα επαγγελματίες από το χώρο των Θετικών Επιστημών, όπως για παράδειγμα Μαθηματικούς / Στατιστικούς ή Φυσικούς, ιδανικούς υποψηφίους. Οι συγκεκριμένοι κλάδοι μετρούν ως τώρα πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι - ως επί το πλείστον στην Ελλάδα εργάζονταν στον τομέα της εκπαίδευσης- και πλέον έχουν στραφεί μαζικά στο Data Analysis, με στόχο μία πολλά υποσχόμενη καριέρα.


Οι εταιρείες προτιμούν επίσης επαγγελματίες με εμπειρία σε κάποιον άλλο κλάδο, τεχνικό, ή business, εφόσον συνδυάζουν τις ειδικές γνώσεις του κλάδου τους με την ανάλυση δεδομένων, Για παράδειγμα, μηχανικοί, ή επαγγελματίες από τον χώρο του marketing ή της ναυτιλίας, μπορούν να εκπαιδευτούν στις τεχνολογίες του Data Analysis και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην Ανάλυση Δεδομένων του κλάδου τους.


Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε υψηλές θέσεις που προχωρούν στην εκμάθηση τεχνικών Ανάλυσης Δεδομένων, ώστε να λάβουν πολύ υψηλότερους μισθούς και ταυτόχρονα να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μία εποχή που όλα αλλάζουν.Workearly

Το Workearly είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που προετοιμάζει και εκπαιδεύει υποψηφίους ατομικά, στον χώρο της τεχνολογίας, με σκοπό να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να εργαστούν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Με τεχνογνωσία σε εκπαιδευτικές πρακτικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την προσέγγιση της εξατομικευμένης εκπαίδευσης, η οποία άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην επαγγελματική κατάρτιση.


Στο Workearly, η εκπαίδευση σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση το προφίλ του κάθε επαγγελματία μέσω ειδικής αξιολόγησης. Αυτό συνιστά καταλυτικό παράγοντα στην υψηλή ποιότητα των αποτελεσμάτων και στις επαγγελματικές επιτυχίες των εκπαιδευομένων. Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου υπάρχει συνεχής προσωπική επικοινωνία, επίβλεψη και αξιολόγηση προόδου μέσω μικρών στόχων (microlearning).


Data Analytics Professional Certified Training


  • Εκπαίδευση

Η διαδικασία εκμάθησης γίνεται με το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και πρακτική εξάσκηση με την συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο που εργάζονται στην αγορά σε αντίστοιχους ρόλους.


1. E-learning & Video Courses

Η εκπαίδευση γίνεται 100% εξ αποστάσεως και αποκλειστικά στους χρόνους του καθενός ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ευελιξία, με ασύγχρονο υλικό (e-learning) & Video Courses.


2.Προσομοιώσεις – δοκιμασίες

To WORKEARLY παρέχει τη δυνατότητα προσομοιώσεων τεχνικής αξιολόγησης με απαιτητικές ασκήσεις σε συγκεκριμένο χρόνο, όπως ακριβώς διεξάγονται σε πραγματικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, οι Data Analysts– αφού πρώτα εκπαιδευτούν με υλικό ειδικά διαμορφωμένο από Senior Data Analysts, το οποίο περιλαμβάνει case studies, live coding και assignments– συμμετέχουν σε προσομοιώσεις τεχνικής αξιολόγησης και έχουν σημαντικό προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Υπάρχει συνεχής προσωπική επικοινωνία, επίβλεψη και αξιολόγηση προόδου μέσω μικρών στόχων (microlearning). Η διαδικασία εκμάθησης γίνεται με το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό.


3.Πρακτική εξοικείωση – case studies

Οι υποψήφιοι καλούνται να επιλύσουν ένα περιστατικό, το οποίο θα μπορούσαν να συναντήσουν ως εργαζόμενοι στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας.


4. Kαθημερινή υποστήριξη μέσω Chat & Call

Η ομάδα του Workearly διαθέτει ειδικούς επαγγελματίες κάθε αντικειμένου, οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των εκπαιδευομένων ανά πάσα στιγμή, με σκοπό να επιλύουν απορίες και να εντοπίζουν τις ελλείψεις κάθε εκπαιδευόμενου και να αναπροσαρμόζουν συνεχώς εκπαιδευτικό πλάνου, αξιολογώντας παράλληλα την πρόοδο.


5.Mock Interviews

Με την προσομοίωση συνεντεύξεων, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν σημαντικό προβάδισμα στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα skills που αξιολογούνται είναι τόσο τεχνικά όσο και soft skills.


  • Πιστοποίηση

Πιστοποίηση ολοκλήρωσης του προγράμματος, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Το Workearly δραστηριοποιείται στις εταιρικές εκπαιδεύσεις παγκοσμίως, αποτελώντας τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιρειών και οργανισμών σε πάνω από 6 χώρες και 12 διαφορετικούς κλάδους.


Ενδεικτικές θεματολογίες – case studies:

-Marketing Data Analysis

-Finance Data Analysis

-Healthcare Data Analysis

-Data Analysis for Management

-HR Analytics

-Business Analytics


  • Χρονοδιάγραμμα

Ο μέσος χρόνος διάρκειας του προγράμματος είναι 5 μήνες με τη δυνατότητα επέκτασης στους εκπαιδευόμενους που έχουν πιο απαιτητικό πρόγραμμα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Η εκπαίδευση προσαρμόζεται στο ατομικό πρόγραμμα του καθενός.


Γιατί στο Workearly;

Δουλεύοντας στενά με υποψηφίους αλλά και εταιρείες ηγέτες του κλάδου, το Workearly αποτελεί την πρώτη υπηρεσία που δημιουργεί εξατομικευμένα και ευέλικτα εκπαιδευτικά πλάνα βάση των τωρινών απαιτήσεων και των αναγκών των οργανισμών που βρίσκονται σε αναζήτηση στελέχωσης, δημιουργώντας έτσι τόσο ανταγωνιστικούς υποψηφίους όσο και επαγγελματίες με υψηλής ποιότητας δεξιότητες που αναζητούν το upskilling στον κλάδο τους. Έχει εκπαιδευτεί πληθώρα επαγγελματιών και επιστημόνων που εργάζονται τόσο σε ελληνικές εταιρείες όσο και στην Παγκόσμια αγορά.


ΒΗΜΑΤΑ – ΑΙΤΗΣΗ:

  • Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει αίτηση για δωρεάν αξιολόγηση ώστε να ενημερωθεί για το training.

  • Στη συνέχεια, αφού προγραμματιστεί ένα ατομικό session, για την κατανόηση των στόχων και των αναγκών, θα δημιουργηθεί ένα ατομικό εκπαιδευτικό πλάνο για το Data Analytics Professional Certified Training.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:


Οι υποψήφιοι που θα προχωρήσουν σε προ-κράτηση θέσης άμεσα ,θα επωφεληθούν με ειδικές εκπτώσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ