top of page

Επαγγελματίες Υγείας:Νέες ευκαιρίες καριέρας


Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 και τις αλλαγές που έχει φέρει, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας, βρίσκονται δυσαρεστημένοι από τις συνθήκες εργασίας τους, τις οικονομικές απολαβές και τα εξαντλητικά ωράρια. Εξετάζουν λοιπόν το ενδεχόμενο αλλαγής στην καριέρα τους προκειμένου να βελτιωθεί η επαγγελματική τους ζωή. Ταυτόχρονα, ένας ταχύτατα εξελισσόμενος κλάδος που αρχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση στον χώρο των επιστημών υγείας, είναι αυτός του Healthcare Data Analytics.


Γιατί το επαγγελματικό υπόβαθρο σε επιστήμες υγείας είναι “plus” στους Healthcare Data Analysts;

Επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας, παραϊατρικών ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, βιολόγοι, χημικοί και επαγγελματίες άλλων συναφών κλάδων γίνονται περιζήτητοι ως Healthcare Data Analysts. Καθώς τα Healthcare Analytics αφορούν υγειονομικά δεδομένα, κάποιος με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εμπειρία σε επιστήμες υγείας είναι καλύτερα εξοικειωμένος με την φύση των δεδομένων και επομένως μπορεί να τα κατανοήσει και αξιοποιήσει με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι σημαντικό όμως να αναφερθεί πως άτομα με γενικότερο background στον χώρο των θετικών επιστημών μπορούν εξίσου να έχουν εξοικείωση με την ανάλυση δεδομένων και τη διαχείριση τους. Εξάλλου οι εταιρείες που αναζητούν υποψήφιους στον κλάδο των Ηealthcare analytics είναι πολλές και ανάμεσα τους είναι φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, εταιρίες λογισμικών για την παρακολούθηση της υγείας αλλά και νοσοκομεία, κλινικές και ερευνητικά κέντρα.


Healthcare Data Analyst: Νέες προοπτικές για τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας. | Διαβάστε το άρθρο στο Vima.gr


Θέσεις Εργασίας

Αξιοποιώντας το σημαντικό γνωσιακό τους πλεονέκτημα και την εμπειρία τους στον χώρο, οι επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας αποκτούν μία νέα επαγγελματική διέξοδο στην Ανάλυση Δεδομένων, η οποία προσφέρει – σε αντίθεση με τις συμβατικές επιλογές καριέρας- υψηλούς μισθούς και δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας , ακόμα και για εταιρείες του Εξωτερικού. Οι θέσεις εργασίας είναι ποικίλες, με τις δημοφιλέστερες να είναι αυτές των Αναλυτών δεδομένων υγείας (HDA), Αναλυτών διαχείρισης πληροφοριών Υγείας (HIM)Επιχειρηματικός Αναλυτής Υγείας, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Μητρώων Υγείας (EHR), Αναλυτής Διαχείρισης Κλινικών Δεδομένων.


Τι γνώσεις χρειάζονται σε έναν Healthcare Data Analyst;

Πολλοί υποψήφιοι ή επαγγελματίες, που προέρχονται από το χώρο της Υγείας και των Θετικών Επιστημών, έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Healthcare Data Science. Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους (healthcare).

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές . Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που χρειάζονται στην ανάλυση υγειονομικών δεδομένων, μπορούν να αποκτηθούν με πρακτικό τρόπο μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα. Κάποιες από τις απαραίτητες δεξιότητες είναι οι εξής:

  • Microsoft excel

  • Health Statistics

  • Health Databases

  • SPSS

  • PowerBI

  • Tableau

  • Bioinformatics


Bioinformatics & Healthcare Analytics School

- Συνδύασε την πληροφορική και την τεχνολογία με τον κλάδο της Υγείας. Εκπαιδεύσου στην πιο περιζήτητη ειδικότητα στην παγκόσμια αγορά του Healthcare το 2023.


- Το Bioinformatics & Healthcare Analytics School εστιάζει στην θεωρητική αλλά και την πρακτική κατάρτιση των εκπαιδευομένων στον τομέα της Βιοπληροφορικής και των Healthcare Analytics προετοιμάζοντας τους έτσι για άμεση απορρόφηση σε μία από τις πιο περιζήτητες αγορές σήμερα.


- Aπευθύνεται σε Επιστήμονες Υγείας, αναλυτές δεδομένων και επαγγελματίες άλλων συναφών κλάδων.
AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories

Comments


bottom of page