top of page

Εργασία εξ αποστάσεως χωρίς προϋπηρεσία: Data Scientists VS BI Analysts


Αν σε ενδιαφέρει ο χώρος του Data Science αλλά δεν ξέρεις ποια είναι η θέση που σου αρμόζει, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.


Ας δούμε αρχικά μια σύγκριση μεταξύ των BI Analysts και των Data Scientists.


Business Intelligence Analyst

Ένας BI Analyst πρέπει να μπορεί να επιλύσει επιχειρηματικά προβλήματα, να παρακολουθεί τυχών προβλήματα, αλλαγές αλλά και να παρακολουθεί τις τάσεις. Πρέπει να παρακολουθεί τα σημαντικότερα κομμάτια που ενδιαφέρουν την επιχείρηση του. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του βρίσκουμε τον προσδιορισμό των KPIS αλλά και την χρήση των δεδομένων για την επίλυση προβλημάτων.


Η ολοένα και περισσότερη ζήτηση και ανάγκη για τη συλλογή δεδομένων σε μεγάλες ποσότητες, καθιστά την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο δύσκολη. Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες φαίνεται να γίνονται ολοένα και περισσότερο περίπλοκες, γεγονός που αφήνει μικρό περιθώριο τόσο για την έρευνα όσο και για καινοτομία.

Αυτή την νέα κατάσταση πραγμάτων, έρχεται να σώσει ο τομέας του Business Intelligence, μια τεχνολογία που βοηθάει στην πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς με ένα απλό κουμπί.

Οι εταιρείες αντί να χάνουν πολύτιμο χρόνο, καθώς και χρήματα, με την βοήθεια του Business intelligence εκμεταλλεύονται τα δεδομένα που εντοπίζουν και μπορούν να ανακαλύψουν μοτίβα που θα τους επιφέρουν κέρδος και φυσικά, εξέλιξη.


Skills: Datawarehousing, SQL, Tableau, PowerBI, Excel, Programming skills(e.g Python)




Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας   ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ  


Data Scientist

Από την άλλη πλευρά έχουμε τους Data Scientists, οι οποίοι αξιοποιούν κυρίως τους αλγόριθμους μέσα από το Machine Learning, με σκοπό την δημιουργία μοντέλων από δεδομένα που θα βοηθήσουν την επιχείρηση.


Μέσα από τα απαραίτητα skills, ένας Data Scientist θα πρέπει να μπορεί να βρίσκει πιο γρήγορες λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, να αξιοποιεί τις καταστάσεις και να βοηθάει συνολικά την αποτελεσματικότητα μια επιχείρησης.


Skills: Python, R, SQL, Tableau,Machine Learning Algorithms,Data Mining,Predictive Analysis,Data Analysis



 

to workearly στο epixeiro.gr


 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Συμπέρασμα

Παρότι έχουμε δυο ρόλους που διαφέρουν, ανάλογα πάντα με την εταιρεία/θέση, υπάρχουν και αρκετές ομοιότητες. Η χρήση και ανάλυση των δεδομένων, η επίλυση προβλημάτων αλλά και η γνώση εργαλείων οπτικοποίησης, όπως το Tableau, συμπεριλαμβάνονται στις ομοιότητες των θέσεων αυτών.


Ποιες είναι όμως οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο θέσεων που θα ωθήσουν τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει να γίνει Business Analyst ή Data Scientist?


Αν έχεις background σε πεδία όπως: οικονομικά , στατιστική , Reporting , Βusiness Management (διοίκηση επιχειρήσεων) το BI Analysis , ίσως , είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.


Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα για το ρόλο και για μια πιθανή προοπτική.

Μέσω της διαδικασίας της δωρεαν αξιολόγησης προφίλ που παρέχουμε , θα καταλήξουμε μαζί στην ειδικότητα που σου ταιριάζει με γνώμονα το background και τους στόχους σου.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Εργασία εξ αποστάσεως για τους Data/ΒΙ Analysts & Data Scientists

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.


Ένας τομέας όπως είναι το Data Analysis δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο χώρος του freelancing, ο οποίος επίσης φαίνεται να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο. Σ’ αυτό συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, η εργασία εξ αποστάσεως και η δυσκολία στην πρόσληψη νέων ατόμων.


Ένας Data Analyst, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρίας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από το σπίτι του.



 

Το Workearly είναι η μοναδική υπηρεσία που σε προετοιμάζει ατομικά ώστε να διεκδικήσεις εξ αποστάσεως ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό και όχι μόνο.


Παρακολουθήστε την πρόσφατη συνέντευξη των ιδρυτών του Workearly στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Υποφάντη.


Ακούστε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100,3:


 
Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


  • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


  • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


  • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


  • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


  • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ






ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ



bottom of page