top of page

Γιατί το Quality Assurance (QA) είναι μια καλή επιλογή καριέρας



Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν πριν την υποβολή ενός προϊόντος, οι εργασίες να περνάνε από δοκιμασίες και τα απαραίτητα test.


Καθίσταται πρωταρχικό μέλημα του προγραμματιστή να τρέξει διάφορα τεστ και assurance checks, για να αφαιρέσει οποιοδήποτε σφάλμα βρει στον κώδικα πριν από την υποβολή του τελικού προϊόντος.


Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον τομέα των δοκιμών, μια θέση στο τμήμα του quality assurance αποτελεί την ιδανική επιλογή. Το software testing χωρίζεται σε 2 γνωστά τμήματα:


Αυτοματοποιημένο και το μη αυτοματοποιημένο. Παρότι και τα δύο έχουν σημαντική σημασία, βλέπουμε πως οι αυτοματοποιημένες δοκιμές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.


Η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα που αφορούν το testing, (πχ. selenium με δοκιμές java, selenium με δοκιμές python) αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ζήτηση.



" Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί . Υπάρχει αυξημένη ζήτηση "



 

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ



 

Ο ρόλος του Quality Engineer

Κάποιος που θέλει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πρέπει και να γνωρίζει την λίστα των πραγμάτων για τα οποία θα είναι υπεύθυνος.


Ας δούμε τα πιο βασικά από αυτά:


Θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα QA πλάνο, το οποίο να περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διασφάλιση.


Επίσης θα πρέπει να ξέρει να ελέγχει την οποιαδήποτε ανάγκη του υποσυστήματος και τις σωστές ανάγκες του συστήματος.


Πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κριτικές σχεδιασμού για επαλήθευση απαιτήσεων καθώς και να εκτελέσει διαδικασίες ανάπτυξης και υποστήριξης ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.


Είναι απαραίτητο να μπορεί να δουλεύει σε διαφορετικά επίπεδα του συστήματος αλλά και του υποσυστήματος.


Τέλος πρέπει να εξασφαλίσει την επαλήθευση όλων των απαιτήσεων.


Επιπλέον:

  • Εκτέλεση αναλύσεων και δημιουργία αναφορών.

  • Εκτέλεση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σχεδιασμού και διαχείρισης.

  • Επικοινωνία και παρουσίαση δεδομένων σε μορφή ppt

  • Πρέπει να επικεντρώνεται στην επικοινωνία με τους πελάτες και την δημιουργία σχέσεων.

  • Τέλος, πρέπει να ικανός με τις πληροφορίες, την τεχνολογία και γενικότερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλάδου.

SQL

Ένας QA, χρειάζεται την SQL. Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Software Testing και να εργαστείς ως QA Tester οφείλεις να γνωρίζεις sql

.

Λόγοι να ακολουθήσεις την καριέρα του Software Testing/ QA

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ακολουθήσεις τον τομέα του software testing. Ας ξεκινήσουμε με τα πιο σημαντικά στοιχεία τα οποία είναι: ο ικανοποιητικός μισθός της θέσης αλλά και η αυξημένη ζήτηση στον κλάδο.


Η εκμάθηση των testing tools, τα οποία είναι απαραίτητα για το συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει και από εξωτερικά ιδρύματα ή online courses. Κάποιος που θα ακολουθήσει το επάγγελμα του testengineer δεν είναι απαραίτητο να εργαστεί σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση, μπορεί να εργαστεί και ως freelancer.


Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε και την μετάβαση από έναν κλάδο σε άλλο. Επαγγελματίας του development μπορεί να κάνει αλλαγή καριέρας και να ασχοληθεί με το software testing, φυσικά ισχύει και το αντίθετο.


Ένας testing engineer μπορεί να ανανεώσει το βιογραφικό του, και να κάνει μετάβαση στο τομέα του Business Analyst , να χτίσει μια καριέρα σε ακόμα έναν περιζήτητο κλάδο.




Workearly

Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την λύση του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ.


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !


Διαβάστε τι έγραψε για το workearly το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο: Διαβάστε εδω


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος για τον ρόλο αυτό ;

Άνθρωποι με πτυχίο από πολλούς κλάδους μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως QA.


Κάνε αίτηση για δωρεάν αξιολόγηση προφίλ όπου:

  • θα συζητήσουμε αναλυτικά για τον παραπάνω ρόλο

  • θα συζητήσουμε σχετικά με το προφίλ και το background σου​

  • θα σε ενημερώσουμε για τους μισθούς που μπορείς να διεκδικήσεις καθώς και για πιθανές ειδικότητες που θα ταίριαζαν στο προφίλ σου


ΔΙΑBΑΣΤΕ ΤΙ EΓΡΑΨΕ ΤΟ LIFO.GR ΓΙΑ ΤΟ WORKEARLY: ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Ετικέτες:

bottom of page