top of page

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ hr - Talent Acquisition



Ο κλάδος του HR αναπτύσσεται ραγδαία. Πριν από λίγα χρόνια, οι Ελληνικές εταιρείες με αυτόνομο τμήμα HR ήταν ελάχιστες. Στις υπόλοιπες, ένα άτομο ήταν αρκετό για να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του τμήματος, από τη στελέχωση του προσωπικού έως τη διαχείριση του προσωπικού και τη διεκπεραίωση των πληρωμών.


Πλέον, οι εταιρείες έχουν αντιληφθεί τη σημασία της σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και επενδύουν σε επαγγελματίες που κατέχουν ειδικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες που εστιάζονται σε συγκεκριμένους τομείς. Ένα παράδειγμα με μεγάλη ζήτηση είναι το Recruitment.

Recruitment

Οι επαγγελματίες που είναι επιφορτισμένοι με το recruitment, δηλαδή την εύρεση και αξιολόγηση υποψηφίων, με σκοπό στελέχωση των εταιρειών με τους κατάλληλους εργαζόμενους. Μία από τις σημαντικότερες εργασίες ενός Recruiter είναι ο εντοπισμός υποψηφίων. Έχοντας κατανοήσει τις ανάγκες της εταιρείας, o Recruiter θα πρέπει να αναζητήσει υποψηφίους που διαθέτουν τις ζητούμενες δεξιότητες. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας -με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πχ. LinkedIn) και τα ειδικά λογισμικά- έχει συνδράμει ουσιαστικά στην αυτοματοποίηση και την απλοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης.


Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος Recruiter;

Ένας Recruiter θα πρέπει να διαθέτει αυξημένο critical thinking, να είναι οργανωτικός, διορατικός και επικοινωνιακός, καθώς επίσης και να διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα. Ανάμεσα στις γνώσεις που απαιτούνται είναι η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μιας εταιρείας, η κατανομή ρόλων και οι διαθέσιμες μέθοδοι, τα εργαλεία και τα βήματα που διατίθενται για την αποτελεσματική αναζήτηση και αξιολόγηση προσωπικού. Οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα σε αυτές τις δεξιότητες έναντι των ακαδημαϊκών τίτλων. Αυτός είναι και λόγος για τον οποίο οι Recruiters, όπως φανερώνει και η πραγματικότητα, δεν προέρχονται από μία συγκεκριμένη Σχολή. Θα λέγαμε λοιπόν πως ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν είναι περιοριστικός. Στην πλειονότητα τους, οι Recruiters προέρχονται από Θεωρητικές Σχολές, όπως Ψυχολογία, Φιλολογία, Παιδαγωγικά, Κοινωνικές Πολιτικές Επιστήμες αλλά και Θετικές Επιστήμες, όπως Μαθηματικό, Φυσικό, Οικονομικά και Πληροφορική.

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος Recruiter;

Το Workearly έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα "Recruitment |

Talent Acquisition". Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης μέσα από πραγματικά case-studies. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν και ως επαγγελματίες στην αντίστοιχη θέση. Σκοπός δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση ή η αποστήθιση γνώσεων αλλά η προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, στις οποίες οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν αποφάσεις και να βρουν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα. Tο Workearly σε συνεργασία με την Slack, την μεγαλύτερη εταιρεία messaging για εταιρικές ομάδες στον κόσμο, συνδέει ατομικά τον κάθε εκπαιδευόμενο με τις remote εκπαιδευτικές ομάδες του Workearly, έχοντας πρόσβαση σε πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων με πραγματικά tasks από γνωστές εταιρείες, αποκτώντας έτσι πραγματική εμπειρία σε υλοποίηση projects παράλληλα με την εκπαίδευση. Επιπλέον, εκτός από την ευέλικτη χρονικά και ασύγχρονη μελέτη, οι εκπαιδευόμενοι έχουν ατομική επίβλεψη και live αξιολογήσεις προόδου.


Κάποια από τα Courses που περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

  • Job Description

  • Hiring & Recruitment Strategy

  • Sourcing

  • Screening Interviews

  • Job Offer​

  • Recruitment Analytics

  • Programmable Google Search Engine for Recruiters

  • Social Media Recruitment for Human Resource Professionals

  • Design Thinking

  • IT Recruitment - Hiring Tech Talent

  • Linkedin Recruitment, AI Sourcing, Tools

  • Boolean Search for Recruitment and Sourcing


Διεθνής Πιστοποίηση

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro–credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποίηση ολοκλήρωσης του προγράμματος, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


Διασύνδεση με εταιρείες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό

Σε συνεργασία με την Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει υποψηφίους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, πολλοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με κορυφαίους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για νέα ταλέντα. Δουλεύοντας στενά με υποψηφίους αλλά και εταιρείες ηγέτες του κλάδου, το Workearly κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει από το εξωτερικό τις νέες τάσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κατορθώνοντας να αναδειχθεί στην πιο δημοφιλή υπηρεσία reskilling και upskilling στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της Ανάλυσης Δεδομένων. Χιλιάδες επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκαν, εργάζονται πλέον σε σημαντικές θέσεις, τόσο σε ελληνικές εταιρείες όσο και στην Παγκόσμια αγορά.


AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories HR

Συμμετοχή :

Κάντε αίτηση ώστε να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το κόστος (ειδικές προσφορές για ανέργους και φοιτητές). Το πρόγραμμα διάρκειας διαμορφώνεται σε απόλυτη συνεννόηση με κάθε συμμετέχοντα ατομικά.



bottom of page