• Workearly team

Java ή PythoN : Ποιά γλώσσα πρέπει να διαλέξω ;

Ενημερώθηκε: 4 Νοε 2020Όσοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας, έρχονται συχνά σε επαφή με το coding.


Η επιλογή της γλώσσας προγραμματισμού δεν έχει να κάνει με το αν είναι εύκολη ή δύσκολη αλλά με το σκοπό της χρήσης της και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.


Ας εμβαθύνουμε όμως στο θέμα μας, το οποίο αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, Java & Python οι οποίες είναι δύο από τις πιο συχνές επιλογές για τους developers.

Mεταξύ τους υπάρχουν αρκετές διαφορές, κάτι που διαπιστώνεται εξαρχής.Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα της Java.Τα πλεονεκτήματα:

 • Η Java χρησιμοποιείται σε πολλές πλατφόρμες: Android (Mobile) Εφαρμογές, Server Backends(Springboot framework), Άρα η εκμάθηση της Java είναι ένα σημαντικό σκαλοπάτι σε οποιοδήποτε από αυτά.


 • Ενας μεγάλος αριθμος προιοντων λογισμικού παγκοσμίως, έχουν γραφτει και γραφονται σε Java, λόγω των υψηλών δυνατοτήτων της γλώσσας.


 • Η Java είναι απλή στη χρήση, τη σύνταξη, τη μεταγλώττιση, την αποσφαλμάτωση και την εκμάθηση.


 • Είναι αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού και επιτρέπει την τεχνική της επαναχρησιμοποίησης κώδικα.


Τα μειονεκτήματα:


 • Συνήθως η γλώσσα Java, σε σύγκριση με τη Python, χρειάζεται από τον developer αρκετή γραφή κώδικα, ακόμα και για την πιο απλή λειτουργία.


 • Οι προγραμματιστές αρχίζουν να επιλέγουν άλλες γλώσσες αντί της Java (πχ. Kotlin στο Android).


 • Παρότι έγιναν προσθήκες υποστήριξης σε χαρακτηριστικά όπως Futures, Streams and Lambdas ,εγινε αρκετά αργά.Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα της Python.Τα πλεονεκτήματα:

 • Χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη Server Backends εφαρμογών ( Django framework).


 • Έχει απλή σύνταξη σε σύγκριση με τη πληθώρα γλωσσών προγραμματισμού.


 • Χρησιμοποιείται ευρέως στη μηχανική εκμάθηση(Machine Learning) , τη βαθιά μάθηση(Deep Learning) και το γενικότερο πεδίο της Τεχνητής νοημοσύνης(ΑΙ: Artificial Intelligence) .


 • Είναι χρήσιμη στην ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων (Data analysis & Data visualization).


Θα αξιολογήσουμε το προφίλ σου και θα επιλέξουμε την κατάλληλη λύση για εσένα !


ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ
Τα μειονεκτήματα:

 • Χρησιμοποιείται σε λιγότερες πλατφόρμες.


 • Επειδή η Python είναι interpreted language, σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο αργή σε σύγκριση με την Java.


 • Είναι πιο δύσκολη η μεταφορά σε Java μετά την εφαρμογή της Python, ενώ το αντίθετο είναι αρκετά πιο εύκολο.


 • Ενας μεγάλος αριθμος προιοντων λογισμικού παγκοσμίως, έχουν γραφτει και γραφονται σε Java και όχι σε python.

Το συμπέρασμα

 • Αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός και θες να ξεκινήσεις μόνο με τα βασικά χωρίς να εμβαθύνεις, είναι προτιμότερο να μάθεις τη γλώσσα Python που έχει πιο εύκολη σύνταξη.


 • Ενας μεγάλος αριθμος προιοντων λογισμικού παγκοσμίως, έχουν γραφτει και γραφονται σε Java, λόγω των υψηλών δυνατοτήτων της γλώσσας. Αν σε ενδιαφέρει να βγεις στην αγορά εργασίας ως back-end developer σε πολύπλοκα προϊόντα τότε καλύτερα να ασχοληθείς με τη Java.


 • Αν σκοπεύεις να γίνεις Data Scientist είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με την python, λόγω των υψηλών δυνατοτήτων σε αυτό το πεδίο.


 • Aν σκοπεύεις να δημιουργήσεις εφαρμογές κινητού, μελλοντικά, καλύτερα να ακολουθήσεις την Java. Το Android χρησιμοποιεί την γλώσσα Java και μέσω της γνώσης της, θα είναι αρκετά πιο εύκολο να μάθεις Swift σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για το λογισμικό iOS.


Τέλος καλό θα ήταν να επισημανθεί πως, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσέξει τις πηγές που διαβάζει για να μάθει την κάθε γλώσσα. Οι επιλογές αυτές θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική του καριέρα.


Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς , η γνώση της Java ή της python μπορεί να σου εξασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο.

Ποιά όμως είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις ;Θα αξιολογήσουμε το προφίλ σου και θα επιλέξουμε την κατάλληλη λύση για εσένα !


ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩΤο workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !