• Workearly team

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ HR - ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ !Η ύπαρξη ενός οργανωμένου τμήματος HR (Human Resources), επιτρέπει στους οργανισμούς να σχηματίσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον.


Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους.


Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.


Πηγή: thebalancecareers.comΟ ρόλος του HR Generalist, είναι από τους πιο κομβικούς στο εσωτερικό των οργανισμών. Είναι παράλληλα αρκετά απαιτητικός, καθώς ο HR Generalist ασχολείται με τις περισσότερες πτυχές του HR.


Αυτό σημαίνει πως καλείται να έχει ευρείες γνώσεις του πεδίου, να κατέχει πολλαπλά skills και αποκτάει συνεχώς εμπειρία.


Ορισμένα από τα βασικά καθήκοντα ενός HR Generalist, καταγράφονται παρακάτω:


Διαχειρίζεται τις διεργασίες πρόσληψης νέου προσωπικού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προσέγγιση, οι συνεντεύξεις και η τελική πρόσληψη.

Παρέχει πληροφορίες και συμβουλεύει τη διοίκηση αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για προβλήματα απόδοσης που μπορεί να εντοπιστούν.

Δημιουργεί κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων, τα ρυθμίζει και ανιχνεύει σημεία στην παραγωγική διαδικασία που μπορούν να βελτιωθούν.

Δημιουργεί και υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης για το νέο προσωπικό.

Ενημερώνει το δυναμικό, παρέχει βοήθεια όπου χρειάζεται προκειμένου να διασφαλίσει υγιές εργασιακό κλίμα.

Διαχειρίζεται τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων και τυχόν μεταβολές σε αυτές.Πηγή: thebalancecareers.comΗ διαχείριση των παραπάνω καθηκόντων, που ουσιαστικά αποτελούν κομβικές λειτουργίες ενός τμήματος HR, προαπαιτεί ικανότητες και εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκπαίδευση αυτή επιτυγχάνεται και στα πλαίσια του οργανισμού.


Ένας Bachelor τίτλος που εστιάζει στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ανεύρεση μιας θέσης εργασίας στο HR.


Επιπρόσθετα, ένα Master of Science στο Human Resource Management μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εύρεσης μιας θέσης HR Generalist.


Παρόλα αυτά, οι πρακτικές γνώσεις προέρχονται μέσω της εμπειρίας. Για αυτό το λόγο στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι εργοδότες αναζητούν HR Generalists με εργασιακή εμπειρία στο HR και δεν αρκούνται στις ακαδημαϊκές επιτυχίες.

Μάθε εδώ πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεκινήσεις άμεσα την καριέρα σου !

Ιδίως σε μεγάλους οργανισμούς, οι εργαζόμενοι του τμήματος HR, ακολουθούν επιπρόσθετη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι συνεχή, προκειμένου να εξελίσσουν τις γνώσεις τους σε βάθος χρόνου. Η πρακτική αυτή, δίνει πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης στον κλάδο.


Για παράδειγμα, αν κάποιος κατορθώσει να ξεκινήσει την καριέρα του στο HR ακόμα και σε entry θέσεις, έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί, να σκιαγραφήσει τον κλάδο, να αποκτήσει γνώσεις και να διεκδικήσει θέσεις όπως αυτή του HR Generalist.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, κατά την εμπειρία μας, υπάρχουν άτομα που εργάζονται στο HR αλλά και ως HR Generalists, που μολονότι δεν κατέχουν σχετικούς ακαδημαϊκούς τίτλους, έχουν αποκτήσει γνώσεις μέσω της εμπειρίας και έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους νωρίς, καταλήγοντας πιο ανταγωνιστικοί.


Άνθρωποι με πτυχίο από πολλούς κλάδους μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο HR, όπως για παράδειγμα όσοι προέρχονται από πολιτικές επιστήμες, ψυχολογία, οικονομικά, μαθηματικά, διοίκηση επιχειρήσεων, θεωρητικές επιστήμες ακόμα και από τον χώρο του ΙΤ.

Η θέση ενός HR Generalist, προαπαιτεί και ορισμένα skills που διευκολύνουν την εκποίηση των απαιτητικών καθηκόντων του.


Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:


Ικανότητες διαχείρισης. Ο όγκος πληροφοριών είναι εκτενής. Ένας HR Generalist οφείλει να κατέχει οργανωτικές δεξιότητες, ώστε να μπορεί να επιτηρεί το υπάρχον αλλά και το νέο προσωπικό. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα δημιουργίας και τήρησης χρονοδιαγράμματος.

Επικοινωνιακές δεξιότητες. Καλείται να απευθύνεται γραπτώς και προφορικώς σε εργαζόμενους αλλά και στη διοίκηση. Αυτό πρέπει να γίνεται με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, οφείλει να είναι ενεργός ακροατής στα προβλήματα και τις σκέψεις του δυναμικού.

Αποφασιστικότητα: Ένας HR Generalist καλείται συχνά να λαμβάνει αποφάσεις. Πολλές φορές καθορίζει και το μέλλον εργαζομένων. Καλείται να στηρίζει σθεναρά τις αποφάσεις του, να είναι αντικειμενικός και να μην επιτρέπει στο συναίσθημα να επηρεάζει την ορθή κρίση του.

Διακριτικότητα: Έρχεται σε επαφή με ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Το εργατικό δυναμικό πρέπει να τον εμπιστεύεται πλήρως. Έχει πληροφορίες για τις οικονομικές απολαβές τους, γνωρίζει προβληματισμούς τους, και οφείλει να τους διαφυλάσσει με διακριτικότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του HR στις επιχειρήσεις, ακόμα και στην Ελλάδα. Οι οργανισμοί μέσω του τμήματος HR, τείνουν να κατανοούν περισσότερο τις ανάγκες και τα προβλήματα του δυναμικού τους, διευκολύνεται η επίλυσή τους και αυξάνεται η παραγωγικότητα.


Με την εμπειρία μας στην αγορά και στον κλαδο του HR, μπορούμε να σας κατευθύνουμε με βάση το background, να σας καθοδηγήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί μία αποτελεσματική στρατηγική ώστε να διεκδικήσετε άμεσα ευκαιρίες καριέρας στο χώρο.

Επικοινώνησε μαζί μας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !Διαβάστε για τη μεθοδολογία μας και ενημερωθείτε δωρεάν.

Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !