• Workearly team

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ HR - ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ !Η ύπαρξη ενός οργανωμένου τμήματος HR (Human Resources), επιτρέπει στους οργανισμούς να σχηματίσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον.


Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους.


Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.


Πηγή: thebalancecareers.comΟ ρόλος του HR Generalist, είναι από τους πιο κομβικούς στο εσωτερικό των οργανισμών. Είναι παράλληλα αρκετά απαιτητικός, καθώς ο HR Generalist ασχολείται με τις περισσότερες πτυχές του HR.


Αυτό σημαίνει πως καλείται να έχει ευρείες γνώσεις του πεδίου, να κατέχει πολλαπλά skills και αποκτάει συνεχώς εμπειρία.


Ορισμένα από τα βασικά καθήκοντα ενός HR Generalist, καταγράφονται παρακάτω:


Διαχειρίζεται τις διεργασίες πρόσληψης νέου προσωπικού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προσέγγιση, οι συνεντεύξεις και η τελική πρόσληψη.

Παρέχει πληροφορίες και συμβουλεύει τη διοίκηση αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για προβλήματα απόδοσης που μπορεί να εντοπιστούν.

Δημιουργεί κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων, τα ρυθμίζει και ανιχνεύει σημεία στην παραγωγική διαδικασία που μπορούν να βελτιωθούν.

Δημιουργεί και υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης για το νέο προσωπικό.

Ενημερώνει το δυναμικό, παρέχει βοήθεια όπου χρειάζεται προκειμένου να διασφαλίσει υγιές εργασιακό κλίμα.

Διαχειρίζεται τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων και τυχόν μεταβολές σε αυτές.Πηγή: thebalancecareers.comΗ διαχείριση των παραπάνω καθηκόντων, που ουσιαστικά αποτελούν κομβικές λειτουργίες ενός τμήματος HR, προαπαιτεί ικανότητες και εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκπαίδευση αυτή επιτυγχάνεται και στα πλαίσια του οργανισμού.


Ένας Bachelor τίτλος που εστιάζει στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ανεύρεση μιας θέσης εργασίας στο HR.


Επιπρόσθετα, ένα Master of Science στο Human Resource Management μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εύρεσης μιας θέσης HR Generalist.


Παρόλα αυτά, οι πρακτικές γνώσεις προέρχονται μέσω της εμπειρίας. Για αυτό το λόγο στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι εργοδότες αναζητούν HR Generalists με εργασιακή εμπειρία στο HR και δεν αρκούνται στις ακαδημαϊκές επιτυχίες.

Μάθε εδώ πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεκινήσεις άμεσα την καριέρα σου !

Ιδίως σε μεγάλους οργανισμούς, οι εργαζόμενοι του τμήματος HR, ακολουθούν επιπρόσθετη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι συνεχή, προκειμένου να εξελίσσουν τις γνώσεις τους σε βάθος χρόνου. Η πρακτική αυτή, δίνει πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης στον κλάδο.


Για παράδειγμα, αν κάποιος κατορθώσει να ξεκινήσει την καριέρα του στο HR ακόμα και σε entry θέσεις, έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί, να σκιαγραφήσει τον κλάδο, να αποκτήσει γνώσεις και να διεκδικήσει θέσεις όπως αυτή του HR Generalist.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, κατά την εμπειρία μας, υπάρχουν άτομα που εργάζονται στο HR αλλά και ως HR Generalists, που μολονότι δεν κατέχουν σχετικούς ακαδημαϊκούς τίτλους, έχουν αποκτήσει γνώσεις μέσω της εμπειρίας και έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους νωρίς, καταλήγοντας πιο ανταγωνιστικοί.


Άνθρωποι με πτυχίο από πολλούς κλάδους μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο HR, όπως για παράδειγμα όσοι προέρχονται από πολιτικές επιστήμες, ψυχολογία, οικονομικά, μαθηματικά, διοίκηση επιχειρήσεων, θεωρητικές επιστήμες ακόμα και από τον χώρο του ΙΤ.

Η θέση ενός HR Generalist, προαπαιτεί και ορισμένα skills που διευκολύνουν την εκποίηση των απαιτητικών καθηκόντων του.


Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:


Ικανότητες διαχείρισης. Ο όγκος πληροφοριών είναι εκτενής. Ένας HR Generalist οφείλει να κατέχει οργανωτικές δεξιότητες, ώστε να μπορεί να επιτηρεί το υπάρχον αλλά και το νέο προσωπικό. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα δημιουργίας και τήρησης χρονοδιαγράμματος.

Επικοινωνιακές δεξιότητες. Καλείται να απευθύνεται γραπτώς και προφορικώς σε εργαζόμενους αλλά και στη διοίκηση. Αυτό πρέπει να γίνεται με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, οφείλει να είναι ενεργός ακροατής στα προβλήματα και τις σκέψεις του δυναμικού.

Αποφασιστικότητα: Ένας HR Generalist καλείται συχνά να λαμβάνει αποφάσεις. Πολλές φορές καθορίζει και το μέλλον εργαζομένων. Καλείται να στηρίζει σθεναρά τις αποφάσεις του, να είναι αντικειμενικός και να μην επιτρέπει στο συναίσθημα να επηρεάζει την ορθή κρίση του.

Διακριτικότητα: Έρχεται σε επαφή με ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Το εργατικό δυναμικό πρέπει να τον εμπιστεύεται πλήρως. Έχει πληροφορίες για τις οικονομικές απολαβές τους, γνωρίζει προβληματισμούς τους, και οφείλει να τους διαφυλάσσει με διακριτικότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του HR στις επιχειρήσεις, ακόμα και στην Ελλάδα. Οι οργανισμοί μέσω του τμήματος HR, τείνουν να κατανοούν περισσότερο τις ανάγκες και τα προβλήματα του δυναμικού τους, διευκολύνεται η επίλυσή τους και αυξάνεται η παραγωγικότητα.


Με την εμπειρία μας στην αγορά και στον κλαδο του HR, μπορούμε να σας κατευθύνουμε με βάση το background, να σας καθοδηγήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί μία αποτελεσματική στρατηγική ώστε να διεκδικήσετε άμεσα ευκαιρίες καριέρας στο χώρο.

Επικοινώνησε μαζί μας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !Διαβάστε για τη μεθοδολογία μας και ενημερωθείτε δωρεάν.

Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικ