• Workearly team

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Backend Developer

Ενημερώθηκε: 21 Αυγ 2020Ο όρος Backend Development παραπέμπει στο server-side development.


Ουσιαστικά αφορά την ανάπτυξη κώδικα και τη διαχείριση δεδομένων που δεν είναι ορατά στον τελικό χρήστη και ουσιαστικά επιτρέπουν ενέργειες όπως το login σε κάποια ιστοσελίδα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης του Backend Development, μπορεί να αποτελέσει ένα άρθρο ή blog το οποίο διαβάζετε. Οι γραμματοσειρές, τα χρώματα, το design της σελίδας, αποτελούν το frontend κομμάτι, το οποίο βλέπει ο τελικός χρήστης


Όλα τα δεδομένα, ωστόσο, προέρχονται από κάποιον server, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται και databases. Η κομβική αυτή πτυχή, αποτελεί το backend.Όπως είναι λογικό, ο τελικός χρήστης συνήθως αγνοεί τις διεργασίες που γίνονται στο υπόβαθρο. Εξάλλου, αυτό που τον αφορά, είναι να λειτουργούν όλα σωστά στο frontend, το κομμάτι με το οποίο εκείνος έρχεται σε επαφή.


Στις περισσότερες περιπτώσεις το backend χρειάζεται περισσότερο effort από τους developers, γιατί αποτελεί τη βάση του project. Οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει εκεί, επηρεάζει συνήθως άμεσα το αποτέλεσμα που βλέπει ο τελικός χρήστης.


Οι Backend Developers που, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ασχολούνται με το κομμάτι του Backend Development, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.


Τα skills τους αφορούν κυρίως:


  • Γλώσσες προγραμματισμού

  • Databases

  • Servers

  • APIΗ πλειονότητα των Backend Developer, γνωρίζει τουλάχιστον μια server-side γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python, η Java και η Ruby.


Παράλληλα, επειδή ασχολούνται συχνά με βάσεις δεδομένων, οφείλουν να έχουν σχετική εμπειρία και ικανότητες στα MySQL, MongoDB, Oracle, SQLServer κ.ά. Οι γνώσεις περιβάλλοντος Linux είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.Πηγή: thebalancecareers.com


Συμπλήρωσε τη ΔΩΡΕΑΝ φόρμα γνωριμίας (ΕΔΩ) ώστε να αξιολογήσουμε το προφίλ σου και να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε !

Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, που είναι πολλαπλές και οι developers οφείλουν να αναπτύσσουν συνεχώς, o Backend Developer οφείλει να καταλαβαίνει τις ανάγκες των χρηστών και το σκοπό του κώδικα, των ενεργειών που επιθυμεί να επιτελούνται από τον τελικό χρήστη.


Για παράδειγμα, όταν σε μια ιστοσελίδα υπάρχει η ανάγκη ολοκλήρωσης πληρωμών και απουσιάζει το σχετικό backend, πρέπει να είναι σε θέση να δώσει τη λύση και να το προετοιμάσει, ώστε o τελικός χρήστης να έρθει σε επαφή με το σύστημα πληρωμής. Όλες οι ιστοσελίδες που σας δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής, έχουν σχηματίσει το κατάλληλο backend με τη βοήθεια των Backend Developer.


Οι γνώσεις προγραμματισμού που οφείλει να έχει ένας Backend Developer είναι αρκετές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πολλαπλές αρμοδιότητες και τη σημασία του backend, καθιστά τη θέση ιδιαίτερα απαιτητική.


Φυσικά, οι απαιτήσεις τις θέσεις συντελούν και στις υψηλές σχετικά απολαβές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη θέση.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα με προοπτικές και ζήτηση, που το μέλλον του προμηνύεται αισιόδοξο, συνεπώς αξίζει την προσοχή του ενδιαφερόμενου, διότι μπορεί να εξασφαλίσει αξιόλογη καριέρα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας.
Το workearly δημιουργήθηκε από μία ομάδα με πολυετή εμπειρία στην αγορά της τεχνολογίας, τόσο στην startup σκηνή όσο και σε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.


Για πρώτη φορά σου προσφέρουμε μια 100% στοχευμένη λύση ώστε να πετύχεις στη συνέντευξη και να βρείς δουλειά άμεσα !

Σε 5 εβδομάδες θα είσαι έτοιμος να επιτύχεις !

Για πρώτη φορά σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου !


ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ:

  • Θα είσαι πλήρως προετοιμασμένος /η για τα ΗR interviews (screening & offer), τα οποία είναι από τα πιο απαιτητικά στάδια και απαραίτητα ώστε να καταφέρεις να έχεις μια προσφορά για την θέση που διεκδικείς.

  • Θα γνωρίζεις τις ερωτήσεις που θα προκύψουν και πώς αυτές πρέπει να απαντηθούν.

  • Θα δημιουργήσουμε για εσένα ένα ανταγωνιστικό και επαγγελματικό βιογραφικό με την τελική εικόνα που θα πρέπει να έχει το προφίλ σου, ώστε να να έχουν ανταπόκριση οι αιτήσεις σου.

  • Θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η με το δικό μας πρωτότυπο υλικό για το τεχνικό interview ό από συνεντεύξεις για θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες στην αγορά της τεχνολογίας.

  • Θα σε αξιολογήσουμε με Technical Interview session , θα κάνουμε διορθώσεις και θα σε καθοδηγήσουμε για την τεχνική συνέντευξη. Έχουμε περάσει στο παρελθόν από την και από τις δύο θέσεις (interviewer / interviewee) και θα σου δώσουμε όλες τις που δεν γνωρίζεις.

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις αποτελέσματα άμεσα για πρώτη φορά σε προνομιακές τιμές ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !