top of page

Πώς θα γίνω Data Analyst;


Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις δέχονται καθημερινά ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τους.Για να γίνει αυτό, να λάβουν δηλαδή, τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από τον μεγάλο όγκο δεδομένων που συλλέγονται χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επαγγελματία: τον Data Analyst.

Το καθήκον ενός Data Analyst είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Data Analyst επιτρέπουν στις εταιρείες να καθορίζουν τα προϊόντα που θα προσφέρονται στους πελάτες ανάλογα με τις ανάγκες τους, τη στρατηγική marketing ή τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία παραγωγής.


Με λίγα λόγια, ένας Data Analyst έχει πολύ σημαντική θέση διότι επεξεργάζεται τις σχεδόν άπειρες ποσότητες δεδομένων και, στη συνέχεια, βελτιώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα ώστε να λάβει κάποιες πληροφορίες που να είναι χρήσιμες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην εταιρεία.


Πώς ξεκινάει όμως κανείς την καριέρα του σαν Data Analyst;Στο άρθρο αυτό, θα παρουσιάσουμε τα βασικότερα στάδια, τα βήματα που ακολουθούν οι υποψήφιοι προκειμένου να διασφαλίσουν μια καριέρα στο χώρο του Data Analysis.Βήμα 1 – Τα skills ενός Data Analyst

Η ύπαρξη πιστοποιητικών δεν αρκεί. Πρέπει, κάποιος να έχει τα skills που ζητούνται στην αγορά εργασίας. Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.


Έχει ισχυρή συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες μεθόδους και εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος, καθώς και να βοηθήσει άτομα ολόκληρης της επιχείρησης να κατανοήσουν συγκεκριμένα ερωτήματα με λογαριασμούς ad hoc και γραφήματα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data οικοσυστήματος !


Προγραμματισμός. Χρειάζονται ορισμένες γνώσεις προγραμματισμού για να εξελιχθεί κανείς σαν Data Analyst. Python & R είναι βασικά παραδείγματα γλωσσών που επιτρέπουν και εξελίσσουν το management και το exploration των δεδομένων.


Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ακόμα skills που καθιστούν έναν υποψήφιο πιο περιζήτητο στην αγορά. Τα παραπάνω είναι από τα βασικότερα, αν όχι απαραίτητα για να δραστηριοποιηθεί κανείς στο πεδίο.


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !


Βήμα 2 – Διεκδίκηση θέσεων

Αν ένας υποψήφιος κατέχει τα παραπάνω και είναι βέβαιος για τις ικανότητές του, δεν έχει παρά να διεκδικήσει το μέλλον του αναζητώντας σχετικές θέσεις. Σε πρώτο επίπεδο, ιδίως αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμπειρία, θα ήταν πιο ωφέλιμο να αναζητήσει θέσεις όπως junior data analyst ή entry-level data analyst.


Έχετε σκεφτεί και την ειδικότητα του BI Analyst ;


Μέσω αυτών των θέσεων θα αποκτήσει σημαντική εμπειρία και θα μπορέσει να εξελίξει την καριέρα του και να φτάσει σε πιο προχωρημένο επίπεδο. Ανάλογα με την πορεία του, για παράδειγμα, μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να προαχθεί σε senior θέσεις, απολαμβάνοντας υψηλότερες απολαβές.


Βήμα 3 – Συνεχής εξέλιξη

Ένας Data Analyst δε σταματάει ποτέ να εξελίσσεται και να επεκτείνει τις γνώσεις του. Τα δεδομένα διαρκώς αυξάνονται και αλλάζουν μορφή, οπότε οφείλει να είναι σε θέση να τα αξιοποιεί.


Η συνεχής εξέλιξη, πέρα από τη σκληρή δουλειά, είναι ένα από τα στοιχεία που θα μετατρέψει έναν entry Data Analyst στον περιζήτητο επαγγελματία του χώρου.


Το πεδίο του Data Analysis είναι ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά παράλληλα διασφαλίζει πολλά οφέλη, ιδίως σε οικονομικό επίπεδο για τους επαγγελματίες του χώρου.


Μη φοβηθείτε να κάνετε το πρώτο βήμα και να διεκδικήσετε μια καριέρα ως Data Analyst, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεχωρίσετε και να διασφαλίσετε μια επιτυχημένη καριέρα.


Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα και αναμένεται συνεχής αύξηση.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος δεν έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα ;


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Αν ενδιαφέρεσαι να βρείς δουλειά άμεσα ως DATA Analyst /SCIENTIST :


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του Data Science !


  • Eναι η μοναδική υπηρεσία όπου το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχει φτιάχνεται ειδικά για εσένα και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς

  • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣΕτικέτες:

Comments


bottom of page