top of page

Software tester (QA):Εργασία εξ΄ αποστάσεως και προοπτικές


Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τώρα οι περισσότερες χώρες βρέθηκαν σε κατάσταση lockdown για να προστατεύσουν τους πολίτες και να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.


Πέρα από τους τομείς που αφορούν τα αναγκαία αγαθά, η πλειοψηφία των εταιριών κλήθηκαν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε εργασία εξ αποστάσεως.


Παρότι η πρακτική της εργασίας εξ αποστάσεως ήταν κάποια μακρινή ουτοπία για τους περισσότερους εργαζόμενους, η πανδημία και η συνεχής εξάπλωση του Covid-19 άλλαξε τα πάντα.


Yπάρχουν σχέδια να συνεχίσει η εργασία από το σπίτι και μελλοντικά. Στην ελληνική αγορά μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να έχουν την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι αν αυτό προτιμούν.


Το πιο σίγουρο είναι πως και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, εφόσον ήδη βλέπουμε να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την αγορά.


Γιατί το Quality Assurance (QA) είναι μια καλή επιλογή καριέρας

Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν πριν την υποβολή ενός προϊόντος, οι εργασίες να περνάνε από δοκιμασίες και τα απαραίτητα test.


Καθίσταται πρωταρχικό μέλημα του προγραμματιστή να τρέξει διάφορα τεστ και assurance checks, για να αφαιρέσει οποιοδήποτε σφάλμα βρει στον κώδικα πριν από την υποβολή του τελικού προϊόντος.


Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον τομέα των δοκιμών, μια θέση στο τμήμα του quality assurance αποτελεί την ιδανική επιλογή. Το software testing χωρίζεται σε 2 γνωστά τμήματα:

Αυτοματοποιημένο και το μη αυτοματοποιημένο. Παρότι και τα δύο έχουν σημαντική σημασία, βλέπουμε πως οι αυτοματοποιημένες δοκιμές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.


Η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα που αφορούν το testing, (πχ. selenium με δοκιμές java, selenium με δοκιμές python) αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ζήτηση.

" Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί . Υπάρχει αυξημένη ζήτηση "


Ο ρόλος του Quality Tester

Κάποιος που θέλει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πρέπει και να γνωρίζει την λίστα των πραγμάτων για τα οποία θα είναι υπεύθυνος.


Ας δούμε τα πιο βασικά από αυτά:


 • Θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα QA πλάνο, το οποίο να περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διασφάλιση.

 • Επίσης θα πρέπει να ξέρει να ελέγχει την οποιαδήποτε ανάγκη του υποσυστήματος και τις σωστές ανάγκες του συστήματος.

 • Πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κριτικές σχεδιασμού για επαλήθευση απαιτήσεων καθώς και να εκτελέσει διαδικασίες ανάπτυξης και υποστήριξης ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

 • Είναι απαραίτητο να μπορεί να δουλεύει σε διαφορετικά επίπεδα του συστήματος αλλά και του υποσυστήματος.

 • Τέλος πρέπει να εξασφαλίσει την επαλήθευση όλων των απαιτήσεων.


SQL

Ένας QA, χρειάζεται την SQL. Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Software Testing και να εργαστείς ως QA Tester οφείλεις να γνωρίζεις sql

.


Aν θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας 

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ 

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.

Εργασία Εξ αποστάσεως για τους QA Testers

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.


Ένας τομέας όπως είναι το Quality Assurance (QA) δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο χώρος του freelancing, ο οποίος επίσης φαίνεται να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο. Σ’ αυτό συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, η εργασία εξ αποστάσεως και η δυσκολία στην πρόσληψη νέων ατόμων.


Ένας Tester, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρίας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από το σπίτι του.Μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του για εταιρείες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


Τι skills χρειάζεσαι για να διεκδικήσεις τέτοιους ρόλους ;Ενδεικτικα:
 1. SQL

 2. Programming languages

 3. Automation

 4. Testing Tools & Techniques

 5. Agile Methodology


Οι εταιρείες επιλέγουν επαγγελματίες για τέτοιους ρόλους αξιολογώντας οι ίδιες το γνωσιακό τους επίπεδο βάσει των συστημάτων αξιολόγησης που κατέχουν. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του κάθε υποψηφίου όλοι καλούνται να αποδείξουν το γνωσιακό τους επίπεδο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με την εκάστοτε εταιρεία.


Για να έχει κάποιος ουσιαστικό αποτέλεσμα στην διεκδίκηση αυτών των ρόλων θα πρέπει αφενός να είναι καταρτισμένος στα παραπάνω concepts κι αφετέρου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διαδικασίες αξιολόγησης των εταιρειών.


Το woRKEARLY είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπηρεσία η οποία προετοιμάζει ατομικά όσους θέλουν να μπουν στο χώρο με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ρόλους , σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


 • Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου.


 • Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς.


 • Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό.


 • Μαζί θα εστιάσουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρόνο και περιττά έξοδα.


 • Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί επίσης με βάση το προφίλ και τους στοχους σου.


 • Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου.


Το Fortune , ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα οικονομικά περιοδικά στον κόσμο έγραψε για την καινοτομία του Workearly:

"Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ"
Διαβάστε περισσότερα εδω 

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις.


Θέλεις να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας ;

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛΕτικέτες:

Commentaires


bottom of page