top of page

Γίνε Certified Hospitality Recruiter

Η λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης τουριστικών και ξενοδοχειακών επαγγελμάτων.




Ο κλάδος του Τουρισμού και των Ξενοδοχειακών επαγγελμάτων ήταν ανέκαθεν ένας από τους κορυφαίες πυλώνες της Οικονομίας της χώρας μας. Η ενίσχυση του Τουρισμού δημιούργησε ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας τουριστικών και ξενοδοχειακών επαγγελμάτων. Αυτό οδήγησε πολλούς περισσότερους νέους να επενδύουν χρόνο, χρήματα και ενέργεια για να αποφοιτήσουν από σχολές Τουριστικών και Ξενοδοχειακών σπουδών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η προσφορά για εργασία.


Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η προσφορά είναι ανάλογη της ζήτησης και επομένως δεν υφίσταται πρόβλημα κάλυψης των κενών θέσεων. Ωστόσο, η επιλογή των σωστών υποψηφίων έχει εξελιχθεί σε μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Παρατηρείται λοιπόν το εξής οξύμωρο φαινόμενο: η προσφορά εργασίας διογκώνεται ενώ οι θέσεις παραμένουν κενές! Ως αποτέλεσμα δημιουργείται ανησυχία τους ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν θέσεις εργασίας και θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες που αναμένουν.


Οι επιχειρήσεις νιώθουν ανασφάλεια για την πλήρωση των θέσεων και οι υπεύθυνοι προσλήψεων συχνά δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για να συνδράμουν στην αποτελεσματική στελέχωσής τους. Αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς ικανοί υποψήφιοι μπορεί να αποκλείονται από τη διαδικασία και στη θέση τους, να προκρίνονται άλλοι λιγότερο ικανοί ή οι θέσεις να μένουν κενές.


Ετικέτες:

bottom of page