top of page

bi analyst:Η χρησιμότητα της SQL



Θα ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο κείμενο εξηγώντας τι είναι η SQL και η χρησιμότητα της !


Τι είναι η SQL:


Η SQL είναι μια αρκετά απαιτητική ικανότητας στις μέρες μας, έχοντας υπόψιν την άνοδο του cloud όσο και των μεγάλων δεδομένων (big data).


Η συντομία SQL σημαίνει Structured Querying Language, δηλαδή Δομημένη Γλώσσα Ερωτήσεων και είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση δεδομένων μέσα από βάσεις δεδομένων. Είναι το ιδανικό εργαλείο όταν θέλουμε να συλλέξουμε δεδομένα από περισσότερα και μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων.


Η SQL χρησιμοποιείται επίσης για την λήψη δεδομένων από διάφορους πίνακες που φαίνεται να έχουν κάποιο είδος σχέσης.


 
Αν ενδιαφέρεσαι να μπεις στο χώρο του Data Science :

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ

 


Η εφαρμογή της SQL.


Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί η SQL ας δημιουργήσουμε ένα παράδειγμα. Στη περίπτωση που πουλάγαμε βιβλία διαδικτυακά και θέλαμε να εξελιχθούμε στη διαχείριση των δεδομένων μας τι θα κάναμε;


Θα προχωρούσαμε με το να βάζαμε τα δεδομένα μας στο cloud και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσαμε την SQL ώστε να μπορούσαμε να ανακτήσουμε τα απαραίτητα δεδομένα.

Ξαφνικά βρισκόμαστε με διάφορους πίνακες που περιέχουν σημαντικά για την έρευνα μας δεδομένα.


Ένα πίνακας θα περιέχει όλα τα προϊόντα, τους κωδικούς προϊόντων και πόσα αποθέματα απομένουν. Ένας άλλος τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αναγνωριστικά παραγγελιών των προηγούμενων πελατών που σχετίζονται με παραγγελία που πραγματοποίησαν.


Εννοείται πως θα έχουμε πίνακα που θα εμπεριέχει δεδομένα που αφορούν τα αναγνωριστικά παραγγελίας και όλα τα αναγνωριστικά προϊόντων που πωλήθηκαν με αυτήν.


Υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, έχουν ήδη μαζευτεί παραπάνω δεδομένα από αυτά που θα μπορούσαμε να ελέγξουμε. Και εδώ βρίσκουμε την πραγματική χρησιμότητα της SQL.


Έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε δεδομένα σε διάφορους πίνακες και έπειτα χρησιμοποιώντας την SQL και τα δεδομένα που δημιουργήσαμε μπορούμε να τα συνδέσουμε από τον έναν πίνακα στον άλλο.


BI ANALYST


Ένας BI Analyst χρησιμοποιεί δεδομένα για να αναφέρει, να αναλύει και να ενημερώνει επιχειρηματικές αποφάσεις με δεδομένα. Με τα μεγάλα δεδομένα (big data) και τις σχεσιακές βάσεις δεδομένων να είναι ο νέος κανόνας για τις περισσότερες εταιρείες, η γνώση της SQL είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά που αφορά την ανάλυση δεδομένων.

Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως BI Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql.

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις άμεσα αποτελέσματα


Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !


Οι υπηρεσίες του workearly , σε αντίθεση με οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμόζονται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


bottom of page