top of page

Data Analyst:Ο μισθός και τα SKILLS


Η επιστήμη των δεδομένων (Data Science) πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο πεδίο με ιδιαίτερη ζήτηση διεθνώς.

Ένας Data Analyst καλείται να χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τα συστήματα επιχειρηματικών πληροφοριών της κάθε εταιρείας.


Έχει τεράστια ζήτηση στον τομέα του data science και όπως δείχνουν τα δεδομένα θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία.


Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος μισθός μπορεί να φτάσει τα 59.500 δολάρια ετησίως (PayScale.com) ενώ τα μπόνους, οι προμήθειες και άλλα επιπρόσθετα «επιδόματα» μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 δολάρια.


Διαφορετικές έρευνες δείχνουν και διαφορετικά εισοδήματα. Σύμφωνα με το SalaryList.com οι μισθοί κυμαίνονται από 30,000 έως 625,000 ενώ το Glassdoor.com βάζει τον μέσο μισθό στα 67.000$.



Η πανδημία του κορωνοϊού, επηρεάζει σημαντικά τον ευρύτερο οικονομικό κλάδο. Πολλές εταιρείες κλήθηκαν να υιοθετήσουν το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές.


Ορισμένες, μάλιστα, έχουν αποφασίσει ήδη να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα υπό το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.


Αν ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς για να βρεις δουλειά εξ αποστάσεως ως DATA Analyst

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


Η σημασία της προϋπηρεσίας.

Οι μισθοί όμως των data analyst εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία και την σταδιοδρομία ενός επαγγελματία. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχουν και τα προσόντα και οι γνώσεις ενός υποψηφίου. Οι γνώσεις πάνω στα τέσσερα πεδία που βλέπουμε στο διάγραμμα , είναι πολύ πιθανόν να αυξήσουν τις απολαβές της θέσης.


Οι γνώσεις δεν προέρχονται αποκλειστικά από τις ακαδημαϊκές σπουδές. Μέσω της εργασίας, ο εργαζόμενος κερδίζει πολύτιμες και στοχευμένες γνώσεις, που είναι χρήσιμες για το πεδίο του. Συνεπώς, η απόκτηση ενός επιπρόσθετου τίτλου, δεν αποτελεί μονόδρομο για να αποκτήσει κανείς γνώσεις για το πεδίο του.


Η εργασιακή εμπειρία προσδίδει μεγάλη βαρύτητα στο βιογραφικό. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το ακαδημαϊκό υπόβαθρο υστερεί, η επαγγελματική παρουσία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες καριέρας, αλλά και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.




Ποιοι τομείς έχουν περισσότερη ανάγκη και ζήτηση για Data Analysts;

Όπως βλέπουμε παραπάνω οι τέσσερις τομείς που φαίνεται να χρειάζονται περισσότερο την συνεργασία με Data Analysts είναι η πληροφορική, οι ασφαλιστικές, χρηματοοικονομικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις.



Γιατί να γίνεις Data Analyst;

Η θέση του data Analyst έχει αρκετά πλεονεκτήματα και ένα λαμπρό μέλλον, αν υπολογίσουμε την αύξηση των δεδομένων καθώς και των μηχανών που τα ελέγχουν. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός ότι ο/η Data Analyst δεν χρειάζεται να ακολουθήσει μόνο μια συγκεκριμένη πορεία.


Ένας επαγγελματίας μπορεί να αλλάξει κλάδους και να εξακολουθεί να έχει εξέλιξη και ανοδική πορεία προσθέτοντας πράγματα στο βιογραφικό και φυσικά στις προσωπικές γνώσεις .


SKILLS

Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.

Έχει ισχυρή συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες μεθόδους και εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος, καθώς και να βοηθήσει άτομα ολόκληρης της επιχείρησης να κατανοήσουν συγκεκριμένα ερωτήματα με λογαριασμούς ad hoc και γραφήματα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data οικοσυστήματος !


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !



ΔΙΑBΑΣΤΕ ΤΙ EΓΡΑΨΕ ΤΟ LIFO.GR ΓΙΑ ΤΟ WORKEARLY: ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Ετικέτες:

תגובות


bottom of page