DATA ANALYST: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ενημερώθηκε: Απρ 6Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις δέχονται καθημερινά ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τους.


Για να γίνει αυτό, να λάβουν δηλαδή, τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από τον μεγάλο όγκο δεδομένων που συλλέγονται χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επαγγελματία: τον Data Analyst.


Το καθήκον ενός Data Analyst είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.


Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Data Analyst επιτρέπουν στις εταιρείες να καθορίζουν τα προϊόντα που θα προσφέρονται στους πελάτες ανάλογα με τις ανάγκες τους, τη στρατηγική marketing ή τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία παραγωγής.


Με λίγα λόγια, ένας Data Analyst έχει πολύ σημαντική θέση διότι επεξεργάζεται τις σχεδόν άπειρες ποσότητες δεδομένων και, στη συνέχεια, βελτιώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα ώστε να λάβει κάποιες πληροφορίες που να είναι χρήσιμες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην εταιρεία.


Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί . Υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά υποψήφιοι με χαμηλά εφόδια.


Εργασία εξ αποστάσεως για τους Data/ΒΙ Analysts & Data Scientists

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η αγορά έδωσε το ιδανικό έδαφος για να παρατηρήσουμε πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν θετική όψη.

Ένας τομέας όπως είναι το Data Analysis δίνει μεγάλα περιθώρια στους εργαζομένους να δουλέψουν μέσα από το σπίτι, καθώς η συνεχής ανανέωση και δικτύωση των συστημάτων καθιστά την δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη.


Πως μπορεί κάποιος να μπει στο χώρο του Data Analysis ;


Το Workearly είναι η πρώτη online coaching υπηρεσία που όπου παρέχεται ένας συνδυασμός εκπαίδευσης, όσον αφορά στα skills / δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος ώστε να εισχωρήσει ή να εξελιχθεί επαγγελματικά στο χώρο του Data Science.


  • Μπορείς να εκπαιδευτείς εξ αποστάσεως


  • Η εκπαίδευση γίνεται στους δικούς σου χρόνους χωρίς χρονικούς περιορισμούς και στο χρονικό διάστημα που εσύ επιλέγεις


  • Μπορείς να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας


ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


- Διάβασε τα reviews του Workearly ΕΔΩ


- Διάβασε τη συνέντευξη των ιδρυτών του Workearly στο epixeiro.grData Analysis SKILLS


1) Data Analytical Skills: Προφανώς θα πρέπει να έχει δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων. Αυτή είναι η ικανότητα ανάλυσης και ερμηνείας μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και δημιουργίας ενεργών πληροφοριών για την επιχείρηση.


Ένας Data Analyst θα πρέπει να είναι γνώριμος με τα βασικά στοιχεία της Στατιστικής Ανάλυσης και τη γνώση του ‘πότε’ θα χρησιμοποιηθούν ποιές στατιστικές τεχνικές για ένα δεδομένο πρόβλημα δεδομένων.


Δύο γνωστά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην Στατιστική Ανάλυση:

Α) Tableau,

Β) Spark

2) Programming: Οι ικανότητες προγραμματισμού είναι πολύ σημαντικές για έναν Data Analyst. . Γι’ αυτόν τον σκοπό οι πιο συχνές γλώσσες προγραμματισμού είναι οι: Python και R.

- Python: Χρησιμοποιείται για την ικανότητα της για στατιστική ανάλυση και για την εύκολη αναγνωσιμότητά της.

- R: Σχετικά πιο γνωστή, καθώς είχε δημιουργηθεί συγκεκριμένα για την στατιστική ανάλυση.


Python vs R (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

3) SQL: Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εργασίες ενός Data Analyst, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η γνώση της SQL. Είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για τη Διαχείριση δεδομένων που περιλαμβάνει την Εξόρυξη , τον Μετασχηματισμό και την Φόρτωση Δεδομένων (Data Extraction, Data Transformation, and Data Loading).


Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται εξαγωγή δεδομένων από διάφορες πηγές, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μετατροπή στην απαιτούμενη μορφή για ανάλυση και τελικά η μεταφόρτωση σε αποθήκη δεδομένων (data warehouse).


Τέλος, ένας Data Analyst, χρειάζεται την SQL για να τρέξει ερωτήματα για την εύρεση σχετικών τάσεων στα τρέχοντα δεδομένα και για την επεξεργασία δεδομένων που μπορεί να είναι χρήσιμα για έναν Data Scientist.


4) Communication Skills: Μια απαραίτητη δεξιότητα είναι αυτή της επικοινωνίας. Αυτό συμβαίνει επειδή, ένας Data Analyst, κατανοεί καλύτερα τα δεδομένα από οποιονδήποτε άλλο. Από πλευράς του πρέπει να μεταφράσει τα ευρήματα των δεδομένων σε ποσοτικές πληροφορίες για μια μη τεχνική ομάδα ώστε να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.


Πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει την αφήγηση δεδομένων. Επομένως, θα πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει τα δεδομένα σε μια μορφή αφήγησης με συγκεκριμένα αποτελέσματα και τιμές, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να μπορούν να καταλάβουν τι λέει.


Οι απαιτήσεις της αγοράς είναι να κατέχει κάποιος τα παραπάνω skills (python , sql κ.τ.λ) σε πρακτικό και ουσιαστικό βαθμό.

Ο πιο αποδοτικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να καθοδηγηθεί απο ενεργούς επαγγελματίες ώστε να αποκτήσει αυτά τα skills σύμφωνα με τα standards της αγοράς εργασίας .

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του data Science !

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ WORKEARLY:ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !