top of page

Είσαι γυναίκα;Ξεκίνα την καρίερα σου στην αγορά της τεχνολογίας!Μια έννοια που απασχολεί την αγορά της υψηλής τεχνολογίας και συνδέεται με το εργασιακό περιβάλλον του κλάδου.Ο όρος “gender diversity” συναντάται όλο και συχνότερα στο software industry. Αφορά ουσιαστικά την ανάγκη ύπαρξης διαφορετικών φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.


Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές μελέτες για το κατά πόσο η ύπαρξη διαφορετικότητας φύλων στον εργασιακό χώρο βελτιώνει την αποδοτικότητα. Ομολογουμένως, εντοπίζονται αντικρουόμενες απόψεις. Πληθώρα μελετών έχει πραγματοποιηθεί σε ανεπαρκές δείγμα εργαζομένων ενώ δεν εκλείπουν και περιπτώσεις αβάσιμων συμπερασμάτων.


Σε σχετική επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 1069 εξέχουσες εταιρείες μεταξύ 35 χωρών και 24 εργασιακών κλάδων, αποδείχθηκε πως η ουσιαστική υιοθέτηση του gender diversity, είχε θετικό αντίκτυπο στο market value και το revenue των επιχειρήσεων. Πως γίνεται, λοιπόν, ένα gender diverse περιβάλλον να αποτελέσει πλεονέκτημα για τις σύγχρονες εταιρείες;


Ανιχνεύονται περισσότερα ταλέντα.

Μελέτες αποδεικνύουν πως η πλειονότητα των υποψηφίων προτιμάει ένα περιβάλλον που στηρίζει τη διαφορετικότητα φύλων. Σύμφωνα με έρευνα του Glassdoor, το 67% των υποψηφίων ανιχνεύουν το κατά πόσο η εταιρεία για την οποία επιθυμούν να εργαστούν, έχει υιοθετήσει το gender diversity στο περιβάλλον της. Η έρευνα έγινε σε 1000 άτομα από διάφορες χώρες.

Μια πιο πρόσφατη έρευνα, καταδεικνύει πως για το 61% των γυναικών υποψηφίων, βασικό κριτήριο επιλογής μια θέσης εργασίας είναι ο αριθμός γυναικών στη διοίκηση. Σε όλους τους κλάδους, οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι είναι πολύτιμοι. Ιδιαίτερα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας είναι περιζήτητοι. Το gender diversion είναι ικανό να αυξήσει των αριθμό ταλαντούχων εργαζομένων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Προωθείται η ανταλλαγή διαφορετικών ιδεών.

Σε ένα περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα των φύλων, ο εργαζόμενος αισθάνεται πιο ελεύθερος, πιο δημιουργικός. Σχετική έρευνα έχει δείξει πως όταν εργάζονται μαζί diverse ομάδες, τείνουν να παράγουν πιο καινοτόμες ιδέες. Μια διοίκηση που προωθεί το gender diversity, καταλήγει με ένα πιο λειτουργικό, πιο καινοτόμο σύνολο και αντίστοιχα με ένα αρτιότερο και πιο κερδοφόρο προϊόν. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η κριτική σκέψη οδηγούσαν πάντοτε τον άνθρωπο σε νέα συμπεράσματα. Τον εξελίσσουν.

Ας το προσαρμόσουμε σαν παράδειγμα στο software industry. Μια εταιρεία που παράγει mobile games, αναζητεί ιδέες που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος. Προσδίδοντας ποικιλία στο εργατικό δυναμικό, σε πρώτο επίπεδο διαφορετικά φύλα, αυξάνονται οι πιθανότητες να ακουστεί και μια διαφορετική ιδέα. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες που εμπεριέχουν διαφορετικό context συνεισφέρουν, καταλήγοντας να καινοτομούν.

Το gender diversity, δημιουργεί ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον, ένα αίσθημα ότι κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη, ένα αίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε πρωτόγνωρα κέρδη.


Βελτιώνεται η εικόνα της εταιρείας και αυξάνονται οι επενδυτές.


Μια εταιρεία που σέβεται και υιοθετεί πραγματικά το gender diversity, αποκομίζει οφέλη και για τη δημόσια εικόνα της. Σε μια εποχή που η διαφορετικότητα στο εργασιακό δυναμικό θα γίνει αναγκαιότητα και όχι απλώς επιλογή, οι εταιρείες που θα εμφυσήσουν στους εργαζομένους τους την έννοια της αποδοχής του διαφορετικού, θα είναι και εκείνες που θα φέρουν τις αλλαγές. Θα είναι στο προσκήνιο.Για πολλούς επενδυτές, ένα gender diverse δυναμικό υποδηλώνει μια λειτουργική και δυναμική εταιρεία. Έρευνα, έχει δείξει πως η αξία των μετοχών μιας εταιρείας παρουσιάζει αύξηση κάθε φορά πως η εταιρεία κερδίζει κάποιο βραβείο που συσχετίζεται με καινοτομία και προοδευτικότητα στο θέμα της διαφορετικότητας.

Ιδίως σε έναν κλάδο όπως αυτός της υψηλής τεχνολογίας, η προσέλκυση επενδυτών είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση και την εξέλιξη των επιχειρήσεων.


Για εμάς, η ύπαρξη ενός gender diverse εργασιακού περιβάλλοντος, είναι κάτι παραπάνω από μια τάση. Από μια κατάσταση.

Είναι το μέλλον. Ανεξάρτητα από το φύλο, πιστεύουμε στις ατομικές δεξιότητες και σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.


Όλα τα φύλα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να πετύχουν στον τομέα της τεχνολογίας, στο software industry, ως data analysts, ως developers.Δεν υπάρχει παράγοντας “φύλο” στην επιτυχία και ευελπιστούμε σε ένα μέλλον που δε θα χρειάζονται καν τέτοια άρθρα. Πιστεύουμε σε ένα μέλλον με ίσες εργασιακές ευκαιρίες για όλους!
Αν θες κι εσύ να ξεκινήσεις την καριέρα σου στο χώρο της τεχνολογίας άμεσα και με τις καλύτερες δυνατές επιλογές , επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !

Comments


bottom of page