top of page

Healthcare Data Science School




Το Healthcare Data Science School του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του Health Data Science στην Ελλάδα.


​Η επιστήμη της Υγείας ανέκαθεν εξελισσόταν με ρυθμούς ανάλογους της τεχνολογικής προόδου. Σε διάφορους τομείς των επαγγελμάτων υγείας, τα νέα τεχνολογικά εργαλεία καθόριζαν το ποσοστό επιτυχίας και την ταχύτητα της επίλυσης των προβλημάτων. Η ανάπτυξη της Υγείας βάσει της εξέλιξης της Τεχνολογίας δεν αφορά μόνο την Ιατρική. Αντιθέτως, διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο και στις λοιπές επιστήμες που εντάσσονται στον χώρο της Υγείας, όπως η εργαστηριακή έρευνα, η παραγωγή φαρμάκων, η δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και άλλα.

Ο κλάδος της Υγείας έχει πρόσβαση στα δεδομένα από περισσότερο από ποτέ, με τις πληροφορίες να ρέουν μέσω των οργανισμών σε μαζική κλίμακα. Η Ανάλυση Δεδομένων Υγείας δίνει τη δυνατότητα τόσο στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, όσο και στις κλινικές και τους προμηθευτές, όπως για παράδειγμα φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού λογισμικού, να καταλήγουν σε ασφαλή και ακριβή συμπεράσματα και να μπορούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα ιατρικών αλλά και επιχειρηματικών αποφάσεων.

Aυτή τη στιγμή ο κλαδος των Healthcare Analytics είναι στην κορυφή των trends στην αγορά της Υγείας παγκοσμίως, με το μέγεθος της αγοράς να ανέρχεται στα 23,51 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, το οποίο προβλέπεται να φτάσει τα 96.90 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030 . Παρέχει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή, ήδη πολλές εταιρείες δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά εξ αποστάσεως, με πάρα πολλά παραδείγματα Ελλήνων τηλεργαζομένων που δουλεύουν για εταιρείες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας, παραϊατρικών ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, βιολόγοι, χημικοί και επαγγελματίες άλλων συναφών κλάδων γίνονται περιζήτητοι ως Healthcare Data Analysts.

Αξιοποιώντας το σημαντικό γνωσιακό τους πλεονέκτημα και την εμπειρία τους στον χώρο της Υγείας, αποκτούν μία νέα επαγγελματική διέξοδο στην Ανάλυση Δεδομένων, η οποία προσφέρει – σε αντίθεση με τις συμβατικές επιλογές καριέρας- υψηλούς μισθούς και δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας για εταιρείες του Εξωτερικού.

Σε ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται αποκλειστικά από κάθε συμμετέχοντα (είτε Junior είτε Senior), με ρυθμό παρακολούθησης που εναπόκειται πλήρως στη διακριτική του ευχέρεια, δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες & φοιτητές να αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν στον τομέα των Healthcare Data Analytics.


Comments


bottom of page