top of page

Οι must-have δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι HR professionals



To μέλλον του κλάδου του HR, έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Καθώς οι τεχνολογίες αναπτύσσονται, φέρνουν μαζί τους και νέες προκλήσεις.


Οι μέρες που που οι επαγγελματίες του HR, αναζητούσαν υποψήφιους που να έχουν όλα τα προσόντα, να τους προσφέρουν μια θέση εργασίας και να τους καλωσορίζουν στην εταιρία έχουν πλέον περάσει.Έτσι οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού, χρειάζονται πολλές δεξιότητες για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά.


Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί ζωτικό στοιχείο κάθε οργανισμού. Η πρωταρχική ευθύνη του HR ήταν να διαχειρίζεται τους ανθρώπους, τις προσλήψεις την εκπαίδευση και την διατήρηση αρχείων,αλλά αυτό πλέον εξελίσσεται. Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να συμβάλλουν στην προώθηση μιας θετικής κουλτούρας στο χώρο εργασίας και πρέπει να προσαρμόζονται σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο για να εκτελούν πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα.Στο μέλλον το HR, θα διευρύνει τις αρμοδιότητες του ώστε να συμπεριλάβει και την διαχείριση των ασφαλειών υγείας και τις παροχές τους, τις αποζημιώσεις και την οργάνωση τους. Ο τομέας του HR λοιπόν, αναλαμβάνει πολλές καινούριες ευθύνες καθώς οι εταιρείες προσαρμόζονται στις νέες επιχειρηματικές συνθήκες. Τα τμήματα του ανθρώπινου δυναμικού λοιπόν πρέπει να επικεντρωθούν στη διαχείριση του χάσματος των δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη ταλέντων και στην επένδυση στο τομέα του HR.

 

Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο HR.


Διάρκεια: 3-5 μήνες

Έναρξη: Ιανουάριος 2023

Early Bird Offer: -40% (για περιορισμένες θέσεις)

Κλείσε από τώρα για το 2022 - 2023 και εξοικονόμησε 35%


 

Aς δούμε λοιπόν τις 5 πιο σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ενας HR professional σήμερα:

1. HR metrics & data analytics

Από τα πιο απαραίτητα skills σε έναν HR professional είναι η ανάλυση δεδομένων. Καθώς το εργατικο δυναμικό αλλάζει σταδιακά, η κατανόηση των σημαντικών KPI’s (key performance indicators) όπως η πρόσληψη,δεσμευση και διατήρηση καθώς και η αξία και απόδοση των εργαζομένων, πρέπει να περιλαμβάνονται ανάμεσα στις δεξιότητες ενός hr professional. Mια στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού που βασίζεται πάνω σε δεδομένα, ονομάζεται people analytics. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί πρακτικούς δείκτες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χωρίς ο hr specialist να βασίζεται μόνο στο ένστικτο.


2. Digital Transformation

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στους τεχνολογικούς τομείς, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, είναι ραγδαίες. Ακόμη μια κρίσιμη ικανότητα για έναν επαγγελματία του HR μέσα στο 2023 είναι να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις τεχνολογίες και να εντοπίζει τις νέες ευκαιρίες, ώστε να βελτιώνονται τα συστήματα που χρησιμοποιούνται, να εμπλουτίζονται και να υπάρχει εταιρική ανάπτυξη.


3. Soft Skills

Η επικοινωνία, η πειθώ, η καθοδήγηση, η παροχή συμβουλών, η εμπιστοσύνη, η ευελιξία και οι οργανωτικές δεξιότητες είναι απαραίτητες στον σημερινό χώρο εργασίας, καθιστώντας τα βασικά συστατικά ενός επαγγελματία ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει αύξηση της ζήτησης για soft skills. Οι εργαζόμενοι στον τομέα των ανθρωπίνων πόρων πρέπει να είναι ευέλικτοι, διότι καθημερινά συμβαίνουν διάφορες απρόβλεπτες καταστάσεις. Τα soft skills είναι απαραίτητα για την διαχείριση των απρόβλεπτων καταστάσεων και για την ανάπτυξη ενός σταθερού και λειτουργικού συστήματος. Τα soft skills μπορούν εύκολα να αποκτηθούν, διαβάζοντας βιβλία και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που στοχεύουν σε αυτά συγκεκριμένα.


4. HR Recruiting and Talent Acquisition

H εύρεση υποψηφίων και η επιλογή τους, είναι ικανότητες που χρειάζεται ένας επαγγελματίας του HR. Από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στο HR είναι η εύρεση κατάλληλων υποψηφίων και η επιλογή του καλύτερου, που όμως ταυτόχρονα θα ταιριάζει και στην κουλτούρα της εταιρείας και της διοίκησης.

Στη διαδικασία της εύρεσης των κατάλληλων υποψηφίων είναι απαραίτητες και οι τεχνικές μάρκετινγκ και social networking, προκειμένου να προωθηθούν σωστά οι ιδεολογίες και αξίες της εταιρείας και τα πιθανά οφέλη για τους εργαζόμενους.

Το Talent Acquisition είναι ένας τομέας που γενικότερα θα απασχολήσει πολύ τους επαγγελματίες του HR, ειδικότερα στο κομμάτι του tech & It recruiting, καθώς κάποιος που αναζητά ταλέντα στο τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, εκτός από τις γνώσεις που απαιτείται να έχει ως HR specialist, απαιτείται και βαθύτερη γνώση στη βιομηχανία της πληροφορικής.



5. HR Management

Τέλος μία από τις κρίσιμες ικανότητες για τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού, είναι η ικανότητα πρόβλεψης μελλοντικών απαιτήσεων που μπορεί να προκύψουν. Έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα προσωπικού που πιθανώς να συμβούν μελλοντικά. Λόγω της αυξημένης ζήτησης για νέους επαγγελματίες με διαφορετικές ικανότητες, απαιτούνται γνώσεις


Πόσο σημαντικό είναι ένα Digital Badge-Credential;

Για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του σήμερα, δεν είναι αρκετό ένα πτυχίο πανεπιστημίου.Σε πολλές περιπτώσεις τα Digital Badges & Certifications μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο ειδικότερα σε ταχέα εξελισσόμενους κλάδους όπως για παράδειγμα το HR . Tα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν τη γνώση σε συγκεκριμένα φάσματα γνώσης και να προσφέρουν, καλύτερες απολαβές, μεγαλύτερη εξειδίκευση και ευκαιρίες καριέρας.


Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badge, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


ΗR Professional Certification



Το ΗR Professional Certification του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στο χώρο του HR στην Ελλάδα.






-Εκπαιδεύσου στις δεξιότητες που ζητούνται από τους επαγγελματίες του HR το 2022.

-Απόκτησε το ΗR Professional Certification.

-Εγγράψου στην Βάση Πιστοποιημένων ΗR Professionals.


Level: Beginners / Intermediate Languages: GR 94% Popularity 6+ Professional Trainers ανά εκπαιδευόμενο

2700 εγγεγραμμένοι Skills: HR Management, Recruitment, People HR Analytics, Payroll, Digital Transformation, Learning & Development Badge: HR Professional



Διασύνδεση με εταιρείες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό

Σε συνεργασία με την Vaquancy, το πρώτο recruiting agency που συνδέει υποψηφίους στην Ελλάδα με εταιρείες του εξωτερικού, πολλοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με κορυφαίους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για νέα ταλέντα. Δουλεύοντας στενά με υποψηφίους αλλά και εταιρείες ηγέτες του κλάδου, το Workearly κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει από το εξωτερικό τις νέες τάσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κατορθώνοντας να αναδειχθεί στην πιο δημοφιλή υπηρεσία reskilling και upskilling στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της Ανάλυσης Δεδομένων. Χιλιάδες επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκαν, εργάζονται πλέον σε σημαντικές θέσεις, τόσο σε ελληνικές εταιρείες όσο και στην Παγκόσμια αγορά.


AWARDS

Το Workearly powered by Reatcode απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (δείτε εδώ), συμμετοχές ρεκόρ από υποψηφίους και εταιρείες και διθυραμβικές κριτικές από τους εκπαιδευομένους, καθιστώντας τις υπηρεσίες του ως τις κορυφαίες από άποψης ποιότητας, αποτελέσματος και εκπαιδευτικής εμπειρίας. Επιπλέον, η Reatcode έχει διακριθεί ανάμεσα τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες στην Αμερική για το 2022, όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ της (δείτε εδώ).


Alumni Stories HR
bottom of page