• Workearly team

Η σημασία της προϋπηρεσίας στην αγορά της τεχνολογίαςΟι ευκαιρίες εργασίας σε τεχνολογικά πεδία, όπως το software industry, είναι πολλές. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν απαιτήσεις και αυστηρά κριτήρια επιλογής εργαζομένων


. Οι απαιτήσεις αυτές είναι απόρροια του ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας. Οι καταρτισμένοι υποψήφιοι αυξάνονται. Πολλοί επενδύουν στην απόκτηση πτυχίου προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.


Τι ζητάει όμως ο εργοδότης;

Σύμφωνα με έρευνες, δύο στους τρεις εργοδότες αναζητούν απόφοιτους με εργασιακή εμπειρία, διότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να προσλάβουν άτομα που έχουν εικόνα του έργου και το εργασιακού περιβάλλοντος. Ένας στους τρεις εργοδότες, θεωρεί πως οι υποψήφιοι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις του εργασιακού αντικειμένου.


Οι απόφοιτοι, ιδίως στην Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι συχνά με αυτή την πεποίθηση. Όταν κάποιος έχει μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του, συνήθως δεν κατέχει επαρκή εργασιακή εμπειρία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κατέχουν καν εργασιακή εμπειρία, διότι είναι γεγονός πως σε κάποιες περιπτώσεις, οι σπουδές δε συνδυάζονται με εργασία. Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών αλλά και μετά την απόκτηση του πτυχίου, μπορούν να γίνουν ενέργειες που θα σας οδηγήσουν στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Είναι ένα κρίσιμο σημείο, ιδίως στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας που ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.


Γιατί όμως η προϋπηρεσία είναι τόσο σημαντική για εσάς;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ
Μέσω της εργασίας αποκτάτε εικόνα για το εργασιακό περιβάλλον.

Αυτό δύσκολα επιτυγχάνεται μέσω των σπουδών. Είναι πολύ σημαντικό να σχηματίσετε μια ευρύτερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί πραγματικά στο εργασιακό πεδίο που σας ενδιαφέρει. Έχετε σκεφτεί ότι μια θέση μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις βλέψεις σας; Για παράδειγμα, μπορεί θεωρητικά να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ένας Data Analyst, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε για το κατά πόσο σας ταιριάζει. Μέσω της εργασίας θα δοκιμάσετε τον εαυτό σας σε αυτό το ρόλο, θα βιώσετε τις πραγματικές απαιτήσεις των εργοδοτών και της αγοράς, του ανταγωνισμού, των εργαλείων.

Κατά την εργασία δημιουργούνται ευκαιρίες δικτύωσης.

Γνωρίζετε επαγγελματίες του χώρου και έχετε την ευκαιρία να δείξετε την αξία σας στην αγορά. Αυτό δίνει ευκαιρίες εξέλιξης της καριέρας σας. Για παράδειγμα, η εργασία ως intern σε μια εταιρεία τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε ωφέλιμη συνεργασία. Ιδιαίτερα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας, η δικτύωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Υπάρχει συνεχής εξέλιξη και δυναμική στον κλάδο. Ευκαιρίες μπορεί να ανακύψουν σε στιγμές που δεν το περιμένετε και σίγουρα η ύπαρξη ατόμων που γνωρίζουν πως εργάζεστε αποδοτικά, μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικής σημασίας στην απόκτηση μιας θέσης.

Η εργασία αναπτύσσει και βελτιώνει τις ικανότητές σας.

Αποτελεί μορφή εκπαίδευσης. Σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον μπορεί κανείς να αποκομίσει πράγματα. Αυτό φυσικά ισχύει και στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε μιλήσει σε άλλο άρθρο μας για τη σημασία των soft skills. Μέσω της εργασίας έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις ικανότητές σας αλλά και τις πρακτικές γνώσεις σας αναφορικά για το αντικείμενο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα αναπτύσσετε ταυτόχρονα.

Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν Web Developer, που δημιουργεί ιστοσελίδες για πελάτες του. Επικοινωνεί μαζί τους βελτιώνοντας τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, οργανώνει το έργο του, βελτιστοποιώντας τις διαχειριστικές του ικανότητες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται για όλα τα σύγχρονα εργαλεία, δοκιμάζει, επεκτείνει τα hard skills του. Παράλληλα, έχει την ευκαιρία να εντοπίσει πιθανές αδυναμίες και να τις βελτιώσει.

Αποκτάτε αυτοπεποίθηση.

Και είναι απόλυτα λογικό. Το γεγονός πως πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις κατέχετε και πρακτικές που έχουν προέλθει μέσω της προϋπηρεσίας σας, ισχυροποιεί το βιογραφικό σας. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως έχετε εικόνα του χώρου και δεν μπορεί κάποιος να σας αιφνιδιάσει, αυξάνει σημαντικά το ποσοστό επιτυχίας σε συνεντεύξεις. Το άτομο που πραγματοποιεί τη συνέντευξη καταλαβαίνει πως έχει να κάνει με έναν υποψήφιο που γνωρίζει πραγματικά τι χρειάζεται για τη θέση, συνεπώς είναι και η κατάλληλη επιλογή. Αποδεικνύετε πως έχετε πάθος για το πεδίο, ότι ξέρετε τι θέλετε και πως πασχίζετε να το διεκδικήσετε.Οι εργοδότες έχουν λόγο που αναζητούν άτομα με προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία σε συνδυασμό με σχετική εκπαιδευτική κατάρτιση καθιστά τους υποψήφιους πιο έτοιμους. Φυσικά, είναι λάθος από την πλευρά των εργοδοτών να μην δίνουν ευκαιρίες, διότι όλοι οι επαγγελματίες ξεκίνησαν κάποια στιγμή χωρίς εργασιακή εμπειρία.


Οι ευκαιρίες αυτές μπορεί να έχουν τη μορφή ενός internship, ώστε να δοθούν τα εφόδια στο νέο υποψήφιο. Δυστυχώς, έχουμε παρατηρήσει πως στην Ελλάδα, ίσως κατά βάση για οικονομικούς λόγους, οι ευκαιρίες αυτές είναι μειωμένες σε σύγκριση με κάποιες χώρες του εξωτερικού. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Σημαίνει πως εντοπίζονται πιο δύσκολα.


Αυτή είναι η εικόνα μας από την αγορά της υψηλής τεχνολογίας, μιας και έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Μην ατενίζετε με απαισιοδοξία το εργασιακό σας μέλλον ειδικά όταν είστε μόνο στην αρχή.


Μη βιαστείτε να επεκτείνετε άμεσα τις γνώσεις σας μέσω επιπρόσθετων πτυχίων, σεμιναρίων, προγραμμάτων. Μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα και να απομακρυνθείτε από το στόχο σας, την εξέλιξη της καριέρας σας.


- Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε την κατάλληλη βοήθεια, ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσετε όσο πιο άμεσα γίνεται την επαγγελματική σας καριέρα .


- Αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε, να σας μετατρέψουμε στον υποψήφιο που θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.


- Μαζί, θέλουμε να πάρετε το προβάδισμα στην ανταγωνιστική αγορά της τεχνολογίας.


Διαβάστε για τη μεθοδολογία μας και ενημερωθείτε δωρεάν.

Το workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !