top of page

Καριέρα στην πληροφορική - Σου φαίνεται ακατόρθωτο ;



Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι μέσω της εξατομικευμένης βοήθειας να ξεκινήσεις την καριέρα σου στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας άμεσα και με τις καλύτερες επιλογές.


Για να επιτευχθεί αυτό, ακολουθούμε συγκεκριμένη μεθοδολογία. Η μεθοδολογία αυτή έχει δομηθεί πάνω σε δύο άξονες, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η φιλοσοφία της μεθοδολογίας διαπνέεται από το ParetoPrinciple (Αρχή του Παρέτο), γνωστό και ως κανόνα του 80/20. Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρατήρηση, που πραγματοποιήθηκε αρχικά από τον Ιταλό οικονομολόγο Vilfredo Pareto, το 1896.


Ο Pareto παρατήρησε και κατέγραψε πως το 20% των Ιταλών κατείχε το 80% της γης. Η ουσία της αρχικής παρατήρησης, αλλά και των μετέπειτα διαπιστώσεων είναι πως τα περισσότερα πράγματα στη ζωήδεν διαμοιράζονται ισόποσα. Αντιθέτως, καταλήγει στη θεωρία πως το 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων των μέσων ή αιτίων.


Πρόκειται για μια γενική διατύπωση της παρατήρησης, οπότε ας το κάνουμε λίγο πιο κατανοητό μέσω παραδειγμάτων:


  • To 20% του εργατικού δυναμικού μιας εταιρείας, παράγει το 80% του αποτελέσματος.

  • Το 20% των πελατών, επιφέρει το 80% του κέρδους.

  • To 80% των παραπόνων, προέρχεται από το 20% των πελατών.

  • Το 20% της προσπάθειας, οδηγεί στο 80% του αποτελέσματος.



Τα παραδείγματα πολλά, αλλά θα σταθούμε στο τελευταίο. Το 20% της προσπάθειας, μπορεί να οδηγήσει στο 80% του αποτελέσματος. Αυτή ακριβώς τη σχέση σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε.


Η αγορά της υψηλής τεχνολογίας είναι ένας ανταγωνιστικός χώρος. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε στοχευμένες πρακτικές θα οδηγηθούμε στα βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς να αναλωθούμε χρονικά και οικονομικά σε προσπάθειες που δεν είναι αποτελεσματικές.


Οι αριθμοί 80 και 20, δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της κάθε περίπτωσης, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία που θέλουμε να κρατήσεις. Η ουσία της φιλοσοφίας που ακολουθούμε εστιάζει στο ότι από τη στιγμή που τα πράγματα στη ζωή δεν διαμοιράζονται ισόποσα, κάποιες ενέργειες συμβάλλουν περισσότερο από άλλες.




Ας δούμε λίγο το παραπάνω γράφημα, που συσχετίζει προσπάθεια και αποτελέσματα. Η κόκκινη γραμμή, θα είχε ισχύ αν στη ζωή τα πράγματα διαμοιράζονταν ισόποσα. Δηλαδή, όση ήταν η προσπάθεια που θα κάνεις, τόσα θα ήταν τα αντίστοιχα αποτελέσματα.


Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει παρουσιάζεται στην πράσινη γραμμή. Τα αποτελέσματα επηρεάζονται άμεσα από την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας, που δεν είναι δεδομένη, ούτε σταθερός παράγοντας.


Κάθε προσπάθεια δεν καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό που εμείς θέλουμε να πετύχουμε, είναι να μην καταλήξεις να προσπαθείς χωρίς αντίκρισμα. Δεν θέλουμε να αναλωθείς, διότι ο τομέας είναι ανταγωνιστικός. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Ούτε υπάρχει λόγος υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης.


Συνδυάζουμε την εμπειρία μας στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας, τη δύναμη του εξατομικευμένου online coaching, αλλά και την αποδεδειγμένα αποτελεσματική μεθοδολογία μας που βασίζεται στο Pareto Principle.


Σκοπός μας είναι να παρέχουμε άμεσα στον υποψήφιο τα μέγιστα οφέλη μέσω διαδικασιών, στοχευμένων αποκλειστικά στο αποτέλεσμα και την ταχύτητα.


コメント


bottom of page