• Workearly team

Θες να γίνεις Front-End ή Back-End Developer?

Ενημερώθηκε: 4 Σεπτ 2020Οι Front-End και οι Back-End Developers παρότι συχνά συνεργάζονται στα πλαίσια ενός project, επιτελούν διαφορετικές εργασίες.


Ο Front-End Developer είναι ένας web developer που είναι υπεύθυνος για το UI των websites. Πιο συγκεκριμένα, γράφει κώδικα ώστε να σχηματίσει το περιβάλλον της ιστοσελίδας, το κομμάτι δηλαδή που βλέπει ο τελικός χρήστης.


O Back-End Developer ασχολείται με την ανάπτυξη κώδικα και τη διαχείριση δεδομένων που δεν είναι ορατά στον τελικό χρήστη και ουσιαστικά επιτρέπουν ενέργειες που πραγματοποιούνται στο υπόβαθρο, όπως το login σε κάποια ιστοσελίδα.Πηγή: learn.onemonth.comΗ πρώτη διαφορά, λοιπόν αφορά την ευρύτερη στόχευση του ρόλου. Οι Front-End Developers ασχολούνται με το πως φαίνεται το περιεχόμενο στον τελικό χρήστη, ενώ οι Backend-End Developers εστιάζουν στο πώς λειτουργεί η εκάστοτε πλατφόρμα στο υπόβαθρο.


Η δεύτερη διαφορά αφορά ουσιαστικά τα δεδομένα, τα στοιχεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι developers. Οι Front-End Developers ασχολούνται με το γραφικό περιβάλλον, οπότε όπως είναι λογικό εστιάζουν περισσότερο στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας. Είναι εκείνοι που καθορίζουν το περιεχόμενο, τη δομή του, τις εικόνες που το συνοδεύουν. Αντίθετα οι Back-End Developers εστιάζουν περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας. Ασχολούνται με τα δεδομένα που ανακύπτουν και κάνουν αλλαγές που παρότι δεν φαίνονται καθορίζουν την τελική εμπειρία του χρήστη.


Η τρίτη διαφορά έγκειται στις γλώσσες προγραμματισμού που αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο από τις δύο πλευρές. Οι Front-End Developers έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στη JavaScript, HTML και CSS. Οι Back-End Developers αξιοποιούν περισσότερο γλώσσες όπως η Python, Ruby, PHP, C++, Java.  • Θέλεις να εργαστείς άμεσα σαν developer;

  • Γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι ένα προσωπικό portfolio ;

  • Μπορούμε να σε βοηθήσουμε ώστε να να πάρεις άμεσα το προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

  • Συμπλήρωσε την αίτηση ΕΔΩ
Αξίζει να σημειωθεί πως οι γλώσσες προγραμματισμού στο πεδίο δεν είναι συγκεκριμένες σε όλες τις περιπτώσεις. Αντίθετα, κάθε developer έχει το δικό του εύρος γνώσεων που ενδεχομένως να τον διευκολύνει στις εργασίες του. Εφικτή είναι μέχρι και η μετάβαση ενός developer από το Front-End στο Back-End κομμάτι και αντίστροφα, αν υπάρχει το απαραίτητο γνωστικό επίπεδο.


Και τα δύο πεδία έχουν ιδιαίτερη ζήτηση, η οποία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Είναι πεδία με μέλλον που προσφέρουν ικανοποιητικές απολαβές και ευκαιρίες καριέρας. Ο τομέας του Back-End Development, φαίνεται να προσφέρει υψηλότερες οικονομικές απολαβές σύμφωνα με τα δεδομένα. Για να γίνει πιο σαφές, σύμφωνα με τα δεδομένα του Glassdoor, ο μέσος μισθός ενός Front-End Developer στην Αμερική προσεγγίζει τα $70,000, ενώ ο μέσος μισθός ενός Back-End Developer τα $117,000.


Και τα δύο πεδία έχουν τον προγραμματισμό σαν ευρύτερο κοινό στοιχείο, αλλά διαφορετικό στόχο.


Το βέβαιο είναι πως παρέχουν πολλαπλές προοπτικές ανέλιξης και είναι πεδία που ανθίζουν αυτήν την εποχή.

Ένας νέος developer που επιθυμεί να εργαστεί σε κάποιο από τα δύο κομμάτια, καλείται να αναλογιστεί σε ποιο από αυτά ανταποκρίνονται περισσότερο οι ικανότητές του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί να κάνει κάποια αλλαγή στο μέλλον.


Σίγουρα, πάντως, αξίζει να ξεκινήσει την καριέρα του και να δοκιμαστεί είτε στο Front-End είτε στο Back-End Development!Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα και αναμένεται συνεχής αύξηση.

Αν ενδιαφέρεσαι να βρείς δουλειά άμεσα ως Front-End ή Back-End Developer και :

1. Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα και ψάχνεις την πρώτη σου ευκαιρία ;

2. Εργάζεσαι σε διαφορετικό κλάδο και δεν έχεις χρόνο να προετοιμαστείς

αποτελεσματικά ;

3. Απορρίπτεσαι από θέσεις εργασίας;

4. Θέλεις να εκπαιδευτέις γρήγορα και αποτελεσματικά για να διεκδικήσεις μια θέση άμεσα ;

το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις άμεσα αποτελέσματα

Είναι η μοναδική υπηρεσία που σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Το workearly σε αντίθεση με οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο αποκλειστικά σε σένα και στις δικές σου ανάγκες.

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις ανάγκες της αγοράς και στη συνέχεια να πάρεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ


Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !
Ειναι απο αποσταση?


Ναι, σε αναλαμβανουμε 100% εξ αποστασεως !