top of page

Το φαινόμενο της "Μεγάλης Παραίτησης" - Γιατί οδηγεί σε θεαματική αύξηση της ζήτησης των Recruiters;



Το φαινόμενο της "Μεγάλης Παραίτησης": Γιατί οδηγεί σε θεαματική αύξηση της ζήτησης των Recruiters;



Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας θα πάρει κάποιο χρόνο. Ισχύει για κάθε πτυχή της ζωής, και ακόμη περισσότερο για τη δουλειά. Το πλήγμα που αφήνει ο μεγάλος αριθμός των χαμένων θέσεων εργασίας και οι καμπύλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόσμου πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες αλλαγές το 2022 και μετά. Σύμφωνα με το Humanvue - The HR Digital School , μια τέτοια αλλαγή είναι η αυξανόμενη ζήτηση για προσλήψεις που είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται φέτος. Ως αλυσιδωτή αντίδραση, η ζήτηση είναι επίσης πιθανό να εντείνει την ήδη υπάρχουσα έλλειψη υπεύθυνων προσλήψεων - Recruiters. Το 2020, υπήρξαν μαζικές απολύσεις και οι προσλήψεις επλήγησαν περισσότερο λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), 114 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν το 2020. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν ξανά οι προσλήψεις, οι εταιρείες αντιμετώπισαν έναν πόλεμο για την απόκτηση ταλέντων που προκλήθηκε από τη Μεγάλη Παραίτηση (Great Resignation) , όπου άτομα εγκατέλειπαν τη δουλειά τους σε αριθμούς ρεκόρ λόγω προβλημάτων ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, φόβου να αρρωστήσουν ή αισθάνονταν υποτιμημένοι στο εργασιακό περιβάλλον.

Το recruiting, ένα ήδη ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο, είχε και πάλι μεγάλη ζήτηση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια απότομη αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες Recruiters. Τα δείγματα είναι αρκετά δυνατά και ξεκάθαρα, όπως μπορούμε να δούμε από μια αναφορά του LinkedIn ότι περίπου 7 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας υπαλλήλων προσλήψεων δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2021 παγκοσμίως σε σύγκριση με αυτόν του Ιουνίου 2020. Χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα αναζητούν δουλειά ενώ χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν, και οι άνθρωποι που προμηθεύονταν ταλέντα είτε απολύθηκαν είτε εγκατέλειψαν, αφήνοντας αυτούς τους Recruiters με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και ποσοστώσεις προσλήψεων. Αυτό δημιούργησε ένα εμπόδιο στις προσλήψεις. Επιπλέον, το φαινόμενο της “Μεγάλης Παραίτησης” συνεχίζεται και το 2022. Δεδομένου του αριθμού των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας και του αγώνα για πρόσληψη και διατήρηση καλών ταλέντων, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα έχουν τόση ζήτηση με τους μηχανικούς λογισμικού.


​Tech Recruiter: Η πιο περιζήτητη ειδικότητα στον κλάδο του HR

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 73% των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού αύξησαν τους προϋπολογισμούς πρόσληψης το 2021. Ωστόσο, το ένα τέταρτο των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού που ερωτήθηκε ανέφεραν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν ανοιχτούς ρόλους για Recruiters στις ομάδες τους. Σε αυτές τις γραμμές, μπορεί να ειπωθεί ότι τόσο τα δεδομένα όσο και η εμπειρία στον τομέα της απόκτησης ταλέντων υποδηλώνουν μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης για Recruiters καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 και μετά. Θα πρέπει να τονιστεί ξανά ότι με την αύξηση της ζήτησης, η έλλειψη προσλήψεων θα αρχίσει να γίνεται αισθητή περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.



Human Resources Training Programs: Κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα για HR ειδικότητες.

Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος Recruiter;

Το Workearly έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα "HR Recruiter". Με έναν ειδικά διαμορφωμένο κύκλο ατομικών μαθημάτων, σεμιναρίων, αξιολογήσεων, case studies και προσομοιώσεων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα επαγγέλματα του HR, την περιγραφή κάθε θέσης, τα απαιτούμενα skills (soft & technical) και να ενσωματώσουν όλες παραπάνω γνώσεις σε πρακτικά παραδείγματα από την αγορά.


Το πρόγραμμα του Workearly διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες στελέχωσης τεχνολογικών ρόλων και εύρεσης ταλέντων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες και εκδίδει αναγνωρισμένη βεβαίωση κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Vaquancy διασφαλίζει τη διασύνδεση με την αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο για remote όσο και διά ζώσης θέσεις εργασίας.


Πιστοποίηση προγράμματος:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβεις πιστοποίηση από τη Reatcode, τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία αναγνωρίζεται ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA).


Αίτηση συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής, και αφού προηγηθεί αξιολόγηση της αίτησης θα ακολουθήσει συνέντευξη και ενημέρωση σχετικά με τα διαδικαστικά του προγράμματος.




Tech Recruiting:

Τέλος, για HR Professionals οι οποίοι έχουν εμπειρία στο Recruiting, ο υβριδικός ρόλος, γνωστός και ως Tech Recruiter ή IT Recruiter, αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο περιζήτητη ειδικότητα στον κλάδο του HR. Οι Tech Recruiters να απορροφώνται άμεσα τόσο εγχώρια, όσο και από εταιρείες του εξωτερικού. Διαβάστε περισσότερα εδω



bottom of page