top of page

Data Scientist:Οι κορυφαίες τάσεις για το 2021Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες εταιρίες έχουν υιοθετήσει καινοτόμες πρακτικές πάνω στην ανάλυση δεδομένων. Από την ανάλυση μεγάλων δεδομένων μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning.


Βέβαια το σημαντικότερο είναι οι τάσεις αυτές να προσαρμόζονται και να ταιριάζουν στην ίδια την επιχείρηση.


Η πρόοδος αυτών των τεχνολογιών παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της επιχείρησης. Ποιες θα είναι οι τάσεις που θα συνεχίζουν να κερδίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο και το νέο χρόνο και ποιες δεν θα βρίσκονται πλέον στις κορυφαίες επιλογές;


Νοημοσύνη Αποφάσεων - Decision intelligence

Ο συγκεκριμένος τομέας περιλαμβάνει πρακτικές οι οποίες αφορούν το μέλλον μιας επιχείρησης.


Συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές (προσεγγίσεις πάνω σε κανόνες) με προηγμένες τεχνικές (Τεχνική Νοημοσύνη, Μηχανική Μάθηση). Μέσα από αυτό χρήστες που δεν βρίσκονται στον τεχνικό τομέα θα μπορούν να αλλάζουν την λογική των αποφάσεων χωρίς να εμπλέκονται με τους προγραμματιστές.


Σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2023 ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων θα έχει υιοθετήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, την Νοημοσύνη Αποφάσεων (Decision Intelligence).Υπηρεσίες Cloud

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Cloud είναι ήδη κρίσιμης σημασίας για τις εταιρίες και θα συνεχίσουν να είναι και για το 2021, τόσο για την συλλογή δεδομένων όσο και για την ανάλυση τους.


Η τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται πάνω στο Cloud θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η τάση αυτή ξεκίνησέ πριν την πανδημία, αλλά η εξάπλωση του Covid-19 σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιτάχυνσή της στον χώρο των επιχειρήσεων.


Η χρήση των δημόσιων υπηρεσιών που παρέχει το Cloud επιτρέπει να γίνουν οι εργασίες πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.Ο κόσμος των δεδομένων και η Ανάλυση

Η συνεχής ζήτηση για την ανάλυση δεδομένων πολύ σύντομα θα οδηγήσει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούν δεδομένα να αλλάξουν πρακτικές.


Μέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα παίξει καθοριστικό ρόλο ακόμα και στα προϊόντα που δεν έχουν πρωταρχικό στόχο την ανάλυση δεδομένων.Η αύξηση στην διαχείριση δεδομένων.

Οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τα δεδομένα για την βελτιστοποίηση των πρακτικών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Χρησιμοποιούνται πρακτικές τεχνικής νοημοσύνης ώστε να γίνονται οι καλύτερες κινήσεις για το μέλλον μια επιχείρησης. Προτείνουν την αυτόματη ανακάλυψη μεταδεδομένων ή την αυτόματη παρακολούθηση των ελέγχων διακυβέρνησης.Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις δέχονται καθημερινά ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τους.


Για να γίνει αυτό, να λάβουν δηλαδή, τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από τον μεγάλο όγκο δεδομένων που συλλέγονται χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επαγγελματία: τον Data Analyst.


Ένας Data Analyst είναι γνώστης δεδομένων, ο οποίος αναζήτα, επεξεργάζεται, οπτικοποιεί, συνοψίζει και αναφέρει τα δεδομένα.


Έχει ισχυρή συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες μεθόδους και εργαλεία για την επίλυση ενός προβλήματος, καθώς και να βοηθήσει άτομα ολόκληρης της επιχείρησης να κατανοήσουν συγκεκριμένα ερωτήματα με λογαριασμούς ad hoc και γραφήματα.


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Science και να εργαστείς ως Data Analyst οφείλεις να γνωρίζεις sql (δες εδώ) , οφείλεις να επιλέξεις τη σωστή γλώσσα προγραμματισμου (δες εδω). και αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση και η εκπαίδευση στα concepts του Data Science οικοσυστήματος !


Αν θέλεις να μπεις στο χώρο του Data Analysis οφείλεις να έχεις τα skills που ζητάει η αγορά εργασίας.


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχουμε φτιάχνεται ειδικά για εσένα και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς !


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ


Το Workearly φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω τι έγραψαν για το WORKEARLY:


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΦΙΛ
Ετικέτες:

bottom of page