Η σημασία ενός καλού βιογραφικού στην αγορά της τεχνολογίας

Ενημερώθηκε: 25 Απρ 2020Εντοπίζετε μια αγγελία εργασίας, για μια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει. Αναγράφει πως οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα. Ένα αρκετά γνώριμο σενάριο.


Αξίζει, λοιπόν, να επενδύσετε χρόνο για την προετοιμασία ενός κατάλληλου βιογραφικού; Είναι σημαντικό το βιογραφικό που θα καταθέσετε; Τα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρόν άρθρο. Θα καταγράψουμε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως ένα καλό βιογραφικό, μπορεί να σας εξασφαλίσει μια θέση εργασίας. Αυτή η φράση αρκεί για να κατανοηθεί η αξία του.

Το βιογραφικό είναι το πρώτο μέσο με το οποίο θα έρθει σε επαφή ο εργοδότης.

Σπανίζουν οι περιπτώσεις που πραγματοποιείται συνέντευξη ή συνάντηση του υποψήφιου και του εργοδότη, προτού αξιολογηθεί το βιογραφικό του. Αν η αξιολόγηση του βιογραφικού καταλήξει σε απόρριψη, ο υποψήφιος δεν αποκτάει καν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση. Οι όποιες επικοινωνιακές αρετές, τα επιχειρήματα που πιθανώς θα παρουσιάζονταν στη συνέντευξη δεν έχουν καμία αξία, αν το βιογραφικό δεν φτάσει τον υποψήφιο σε αυτή τη φάση. Είναι η “βιτρίνα” του υποψηφίου. Αρετές, γνώσεις, ειδικεύσεις, όλα εντάσσονται σε αυτό. Ήδη, λοιπόν, από την πρώτη αξιολόγηση, το αρτιότερο βιογραφικό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες κατάκτησης της θέσης εργασίας.

Ο εργοδότης θέτει κάποια κριτήρια πρόσληψης. Μέσω του βιογραφικού του υποψηφίου, ελέγχει αν οι γνώσεις του και οι ικανότητές του ανταποκρίνονται σε αυτά.

Άρα η σωστή σύνταξη του βιογραφικού, επιτρέπει στον εργοδότη να κατανοήσει πως πληροίτε τα κριτήρια ώστε να σας προσλάβει. Αν το βιογραφικό σας σημείωμα δεν εμπεριέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις δυνατότητές σας, για τον εργοδότη είναι σαν να μην τις κατέχετε. Μην ξεχνάτε, δε σας γνωρίζει, αποκτάει την πρώτη εικόνα αποκλειστικά από το έγγραφο που του έχετε αποστείλει. Μάλιστα, ορισμένες εταιρείες, έχουν αναπτύξει νέες, σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης και αυτοματοποιημένης απόρριψης των βιογραφικών που δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια πρόσληψης. Αυτό σημαίνει πως η κάθε λέξη που θα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό έχει σημασία. Αντίστοιχα, αν πραγματοποιηθεί μια καλή προετοιμασία των στοιχείων του βιογραφικού, οι πιθανότητες επιτυχίες αυξάνονται θεαματικά.

Ένα άρτιο βιογραφικό, σας δείχνει πλεονέκτημα στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Αναλογιστείτε λίγο την τελευταία σας συνέντευξη για μια θέση εργασίας, ή οραματιστείτε μια πιθανή συνέντευξη. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρής διάρκειας, ανάλογα φυσικά με τους υποψηφίους, άλλες φορές δεν είναι καν ατομική. Άγχος, ανάγκη ύπαρξης ευελιξίας, άμεση επικοινωνία. Όσο και να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη, πρόκειται για μια απρόβλεπτη διαδικασία, δεν υπάρχει δυνατότητα να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Ένα βιογραφικό που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όμως, λειτουργεί σαν όπλο στη φαρέτρα σας. Κατά την προετοιμασία του έχετε χρόνο, έχετε ψυχραιμία, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλά στοιχεία χωρίς την πίεση του χρόνου και του άγχους. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να τα πείτε όλα, να πείσετε. Αν το επιτύχετε, τα στοιχεία του βιογραφικού σας θα οδηγήσουν και τη συζήτηση στη συνέντευξη.


Θα σας φέρουν ένα βήματα πιο κοντά στην κατάκτηση της επιθυμητής θέσης εργασίας.


Επιμένουμε στη σημασία ύπαρξης καλού βιογραφικού σημειώματος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αξιολόγησης, είναι η ταυτότητα του υποψηφίου και δεν μπορεί να εκλείπει από τη διαδικασία αναζήτησης και κατάκτησης μιας θέσης εργασίας. Από τι στιγμή που ένα άρτιο βιογραφικό τείνει να σας εξασφαλίζει μια πλεονεκτική θέση, είναι παράλογο ρίσκο να μην του δώσετε τη δέουσα σημασία. Καλείστε, φυσικά, να αποφύγετε ορισμένα λάθη που θα σας απομακρύνουν από το στόχο σας. Ακολουθώντας, παράλληλα, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές μας (υπερσύνδεσμος: άρθρο #2) και αφιερώνοντας το χρόνο που χρειάζεται η σύνθεση ενός σωστού βιογραφικού, να είστε βέβαιοι ότι είστε ήδη ένα βήμα πιο κοντά στη θέση που επιθυμείτε. Το βιογραφικό είναι προέκτασή σας, η επαγγελματική σας ταυτότητα, όχι μια τυπική εκκρεμότητα κατά τη διαδικασία αίτησης για εργασία.


Στο workearly θα δημιουργήσουμε το επαγγελματικό σου προφίλ προβάλλοντας τα skills σου με τρόπο που να συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς τώρα.

Ξεκίνα την καριέρα σου ΑΜΕΣΑ . Κλείσε μια δωρεάν συνεδρία τώρα !Θοδωρής ΖησιμόπουλοςΤο workearly δημιουργήθηκε για να σε μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά από άπειρο νέο υποψήφιο στον απόλυτα ανταγωνιστικό επαγγελματία του software industry. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα. Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στο tech και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς !

Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις να μπεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο του ΙΤ στην ειδικότητα που επιθυμείς !

Team job. Photo young businessmans crew

Είναι η μοναδική υπηρεσία όπου σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι

πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να πετύχεις !

Focused young woman works with statistic

Στόχος είναι αρχικά να εκπαιδευτείς ειδικά για τις απαιτήσεις της αγοράς και στη συνέχεια να λάβεις προσφορές από εταιρείες για θέσεις εργασίας .

Hipster Girl use Laptop huge Loft Studio

Η εκπαίδευση προσαρμόζεται αποκλειστικά στο δικό σου προφίλ και τις δικές σου ανάγκες.

Young woman working on laptop in the off

Σε αναλαμβάνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Τώρα μπορείς να εκπαιδευτείς από το σπίτι σου !

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατι να επιλέξω το workearly? Ποια είναι η διαφορά απο ένα κοινό εκπαιδευτικο προγραμμα?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπου γίνεται προσωποποιημένο personal training αναλογα με τις ανάγκες και το background σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξειδικευμένη ομάδα του workearly θα σε αναλάβει αποκλειστικά ώστε να σε προετοιμάσει να ξεκινήσεις ή να κάνεις επανεκκίνηση στην αγορά εργασίας στην ειδικότητα που επιθυμείς. Η στοχευση στις αναγκες σου ειναι 100% εξατομικευμένη, επομένως τα αποτελέσματα είναι υψηλοτερα απο οποιοδήποτε γενικό εκπαιδευτικο προγραμμα. Θα προετοιμαστείς και θα εκπαιδευτείς από έμπειρους επαγγελματιες του χωρου, ώστε άμεσα να διεκδικήσεις τις καλυτερες ευκαιριες καριέρας σε Ελλάδα, Κυπρο και Εξωτερικό. Μαζί θα εστιασουμε τοσο στις γνωσεις που πραγματικά εχουν σημασία για να ξεκινήσεις στην αγορά αλλά και στη διαδικασία των συνεντευξεων, συνεπώς θα γλιτώσεις χρονο και περιττά εξοδα.
Ποσο διαρκεί η εκπαιδευση / καθοδήγηση?


Το πλάνο εκπαιδευσης / καθοδήγησης φτιάχνεται αποκλειστικά για εσένα, επομένως η διάρκεια του θα υπολογιστεί με βάση το background και τους στόχους σου.
Τι περιλαμβάνει η εκπαιδευση ?


Το workearly είναι η μοναδική υπηρεσία όπού το εκπαιδευτικό υλικό που παρεχουμε φτιαχνεται ειδικά για εσένα και ειναι ειδικά προσαρμοσμένο στις τελευταιες απαιτήσεις της αγοράς !
Ποιό είναι το κοστος ?


Το κόστος της υπηρεσίας θα υπολογιστεί με βάση το προφίλ και τους στοχους σου. Κανονικά οι υπηρεσίες personal coaching εχουν αρκετά υψηλο κοστος λόγω της προσωποποιημενης φυσης του προγραμματος. Στο workearly, για να είναι βιώσιμο οικονομικά το προγραμμα σε υποψηφιους σε Ελλαδα / Κυπρο, πραγματοποιούμε μεγάλες εκπτωσεις και διευκολύνσεις φτάνοντας τις τιμές των πιο οικονομικών σεμιναριων !